dudek146 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 witam! skończył mi się czarny tusz (oczywiście jak to zwykle bywa w najmniej odpowiednim momencie). Z braku oryginałów i zamienników w pobliskich sklepach kupiłem napełniacze (strzykawki) firmy "ecoink". napełniłem zgodnie z instrukcją 5ml które zostały natychmiast wchłoniete przez gąbkę (nie wiem czemu tylko 5 ml, ale próba nalania choćby ćut więcej tuszu kończyła się wyciekiem ze zbiornika). Po tym zabiegu drukarka drukuje ale minitor tuszy wciąż pokazuje mi prawie pusty zbiornik z czarnym atramentem, nie przejmując się tym drukawałem dalej aż w końcu drukarka się zbuntowała i "krzyczy" że czarny jest pusty mimo że nie jest. jak "zresetować" ją aby widziała że ten zbiornik nie jest pusty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Ja mam canona ip 1500 u mnie po wyjeciu tuszu wola aby zresetowac poziom, ale jak automatycznie nie idzie to mozna we wlasciwosciach drukarki zakladka konserwacja tam powinno byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAiP Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Witam Swego czasu napełniłem zbiornik i tusz cały wyciekł .. od tego czasu biorę się za to dokładnie, czyli: - szczelnie zalepiam dolny otwór twaśma klejącą najlepiej "szkotem" bo można go dokładnie naciągnąć - robie od góry otwór żeby z niewielkim luzem igła mogła przezeń swobodnie przeniknąć - napełniam zbiornik atramentem po brzegi - zalepiam otwór przez który wlewałem atrament tzw "katiuszami" z palonego plastyku patyczków do czyszczenia uszu - odlepiam szkota, wycieka do dwóch kropel max, jeśłi wycieka dalej, oznacza że źle zalepiłem dziure plastykiem. Odnośnie burzenia się sterownika że nie ma tuszu w zbiorniku a gąbka jeszcze jest nasączona u mnie pomaga zalepienie ciemną taśmą wgłębień na spodzie zbiorniczka, (sądzę że jakiś promień lasera to bada) więc ciemna taśma "robi" za tusz i nie przepuszcza promieni. Tyle z moich doświadczeń z Canonem IP3000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...