monster21 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Witam Cuż to za dziwny rez i co tam w środku jest?? zastanawiam się nad zakupem tego z niemiec ale nie wiem czy to dobre :lol: rez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamin Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 W środku najprawdopodobniej jest gąbeczka, po to żeby zatrzymać ruch wirowy wody w rezerwuarze. Bez tej gąbeczki tworzyłby się wir wodny w kształcie lejka - po bokach woda, w środku powietrze. W pewnym momencie powietrze ze środka lejka zostałoby zassane do wężyków i układ by się zapowietrzył. Widziałem podobne rozwiązanie przy pompce laing delphi i całkiem się to dobrze sprawdzało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2f Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 a moze ta gąbeczka służy do filtrowania wody? w akwarystyce stosuje sie identyczne do filtrowania wody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 wyglada jak gąbka z filtra akwariowego :) myśle ze jest tak jak pisze Jamin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 To jakas mutacja rozwiazania oferowanego przez Innovatek, czyli AGB-O-Matic (zob. link do mojego WC w podpisie). Moim zdaniem troche (efektowny :?:) przerost formy nad trescia - w ukladzie WC nie ma tyle zanieczyszczen, by trzeba bylo je filtrowac, oslabiajac tym samym nieco ssanie pompki... Z drugiej strony zawsze mozna wyjac ta gabke :) Zauwaz, ze ten rez przeznaczony jest tylko dla pompek Eheim 1046/1048 - nie wiem jak z dostosowaniem do innego sprzetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monster21 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) To jakas mutacja rozwiazania oferowanego przez Innovatek, czyli AGB-O-Matic (zob. link do mojego WC w podpisie). Moim zdaniem troche (efektowny :?:) przerost formy nad trescia - w ukladzie WC nie ma tyle zanieczyszczen, by trzeba bylo je filtrowac, oslabiajac tym samym nieco ssanie pompki... Z drugiej strony zawsze mozna wyjac ta gabke :) Zauwaz, ze ten rez przeznaczony jest tylko dla pompek Eheim 1046/1048 - nie wiem jak z dostosowaniem do innego sprzetu. W sumie to rezik tańszy od abb-o-matic (teoretycznie) a wygląda „prawie” identycznie i widać ze ma kilka usprawnień które zawsze można przetestować i ew. usunąć jak napisałeś. Na razie czekam tylko na BIX3 z DE (myślałem czy nie wziąć tego reza ale się nie zdecydowałem może w następnym zamówieniu jeśli będzie:) Edytowane 17 Lutego 2006 przez monster21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...