Lasman Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Witam, mam dylemat. Zajmuje sie grafika komputerowa. Do tej pory pracowalem na starym wypalonym CRT i przyszla pora na zmiane ekranu. Mam dylemat bo nie wiem czy wybrac panel LCD 17' DVI do 1700pln, czy laptopa 15' do 2500pln. Z tego co wiem to panel LCD bedzie wiekszy, czytelniejszy, bedzie sie wygodnie siedzialo za biurkiem. Natomiast laptop ma mniejszy ekran (nie wiem jak z jakoscia, jasnoscia, kontrastem obrazu), przyda mi sie na studiach, bedzie zawsze ze mna. Chociaz uzywajac laptopa zawsze ma sie go kilkanascie cm przed oczami wiec wielkosc ekranu moze sie zrekompensowac. Czy ekran taniego laptopa moze dorownac panelowi LCD. Jak tak to jakiego laptopa wybrac? Co mi polecicie i czy jest jakies sensowne rozwiazanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) lcd (chyba TN ale jakis inny badziew) w tanim laptopie to padaka, mam eizo s1910 (matryca PVA) i roznica w jakosci obrazu miedzy lcd laptopa (tym co w podpisie) a eizo jest powalajaca, nie sadzilem ze obraz na lcd moze byc taki wyrazny i kontrastowy. zawsze bylem negatywnie nastawiony do lcd ale widze ze te nowe juz sa coraz lepsze i warto w nie zainwestiowac. jak chcesz do garfiki to zapoznaj sie z oferta eizo, produkuja prof monitory do takich zastosowan tylko cena ich jest juz bardzo wysoka. http://www.eizo.pl/support/index.html?cont...?id_product=107 Edytowane 14 Lutego 2006 przez baka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acp___ Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 co do matrycy w laptokach za ok. 2,5tyś. zł to chyba najciekawiej przedstawia się w FujitsuSimens - porównaniego laptoka kolegi i mojego HP tylko, że taki laptop to porażka pod względem możliwośći - grafika zupełny syf-jeżeli się zajmujesz grafiką 3D to niewyribisz jeżeli niezależy Ci aż tak na możliwościach weź FujitsuSimensa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 zalezy mocno od finansow ale i tak do grafiki komputerowej tylko CRT ( LCD z samej technologi nigdy sie do grafy nie nada - kolory,rozdzielczosc ) za dobry LCD musisz wybulic pare T EIZO a i owszem TOP sprzecior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasman Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 a co powiecie na taki tymaczasowy kompromis? EIZO F730 1280x1024@107Hz/0.22mm 19' http://allegro.pl/show_item.php?item=84863174 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...