Skocz do zawartości
sthEn

Athlon64 3000+ S.754 + Mobo

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, chodzi mi o DOBREGO 3000+ na s.754 (Venice 0.09?) + do tego dobra i TANIA płyta umozliwiajaca zadowalajacy O/C procka. Prosilbym o propozycje od razu z linkami (obojetnie czy sklepy czy allegro).

Pozdrawiam,

sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze to mialem zalozyc nowego posta ale jest taka sprawa

ktory zestaw albo cos innego byscie polecili mam na to powiedzmy 700. Wiec mianowicie:

mobo DFI LP nF3 250GB - 335

(z)AsRoch DUAL SATA2 - 218 niejestem przekonany do tej firmy ale coz

Gigabyte k8ns - 204

Epox 8kda3j - 308

Epox 8kda3+ - 390,-

Abit kv8 pro 3rd eye - 320

Abit k88 pro 286

Klocek Semp 2800+ - 265

Semp 3000+ ok. - 300,- na 754

Lub semp 3000+ - 385 na 939

Do tego ac freezer 64 pro - 86

Ktory zestaw byscie proponowali?? Albo co zamiast tego zestawu.

Prosze o szybkie odpowiedzi bo zalezy mi na czasie w srode skladam zamowienie ale szczerze mowiac niewiem jakie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

ASRock dual sataII i sempron 3000+ na 939, tani koszt a wydajność nie wiele gorsza od athlona, imo lepiej brać 939.

EDIT: Chyba byłem najszybszy :P

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

semp 939

do tego jak nie masz kasy do asrock(nie jest taki zły jak myslisz) a jak masz wiecej to epox

no i do tego freezer

najlepsze rozwiazanie;]

pozdro

edit; podcas pisania posta zostałem wyprzedzony;]

Edytowane przez matirr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, moze ktoś załozy przyklejony topic co <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tanio na 939 i będzie tam jasno i wyraźnie napisane że ASROCK SATA II + SEMPRON 939 bo w sumie powtarza sie ta kwestja co w drugim poscie i szkoda żeby sie chłopaki stresowali kto poleci ten zestaw pierwszy B)

Sam miałem brac 754 Venic + cos na nF3 ale po sprzedazy grafy jedyną sensowną mozliwościa jest Semp 3,0 + mobo wg uznania (jak dla mnie Epox 9NPAJ SLI no ale wiadomo ze droższy)

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli płyta głowna za ~216zł http://www.gral.pl/preview/Gigabyte/Gigaby...IDLANATX_09.php

+ do tego a64 3000+ za ~430zł http://www.gral.pl/preview/AMDAthlon64/AMD...+BOXS754_46.php

lub semp 3000+ za ~330zł http://www.gral.pl/preview/AMDSempron/AMDS...5464-bit_67.php

I za 550zł/650zł juz mam porzadny zestawik? icon_smile3.gif (bo grafe mam conajmniej dobrą - patrz w podpisie)

Pozdrawiam,

sthEn

Edytowane przez sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bede sie bawil w sli bo mam na agp i narazie nie wymieniam

zamawiam z apollo.pl

www.apollo.pl

juz zamowilem ale czekam jeszcze na potwierdzenie bo na allegro sie konczy za 6 godzin aukcja sempa co sie ponoc do 2700 kreci gosc chce za niego 400 ale ja poczekam i zobacze jak sie uda fajnie jak nie to sie kupi nowego :D

Edytowane przez lucyferus23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze niezxalezy mi na tym ale mogloby byc tyle ze jest zamowienie na 810 a nie wykoluje juz wiecej to i tak jest duzo mialo byc tylko 600 :P

zobaczymy jak to bedzie wszystko chodzilo zakupilem do tego jeszcze AC freezer 64 pro no i tego sempa 3000+ asroka no i 2 pamieci patriot 256 na 400MHz (na inne mnie nie stac (narazie :P))

po wakacjach planuje przesiasc sie na laptopa bo mnie zaczynaja wku.... znaczy denerwowac PC :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam za to Athlonka 3000+ Venice E6 na s.754 mam obecnie takiego i wydajnosc jest naprawde duza... Wg. mnie jest on szybszy od Sempa 3000+ na s.939 jezeli chodzi o obrobke grafiki lub zabawe w projektowanie 3D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi