ya23 Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 na samym początku istnienia naszej sieci, około rok temu mieliśmy łącze radiowe 0,5mb na ~12 osób. transfery nie wiem jakim cudem mieliśmy 300-500 kb/s, mój rekord to 706. Pingi w ut miałem w godzinach szczytu góra 150, a tak normalnie ~90, w nocy grało się jak po lanie.... teraz wszystko wróciło do normy i jak ktoś ma 30kb/s to jest szczęśliwy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Brzoza nie musisz mnie o tym przekonywać :) Ja to dobrze wiem. Napisałem tylko, że mało z krzesła nie spadłem jak się przesiadłem z ~8kB/s na domowym modemie na 680kB/s :? Dla mnie to był gruby szok, a w domu podobne łącze myślę, że jeszcze długo będzie poza moim zasięgiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 To cos jak ja, jak sie przesiadlem z modemu na SDI a pozniej wyjechalem z polski i mam teraz przez cabel. Zreszta sciagniete chyba ze 20 filmow w jakies 4 dni(komp wylaczony na noc) mowi samo za siebie, To dopiero roznica z SDI :) Udanych transferow zycze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 To cos jak ja, jak sie przesiadlem z modemu na SDI a pozniej wyjechalem z polski i mam teraz przez cabel. Zreszta sciagniete chyba ze 20 filmow w jakies 4 dni(komp wylaczony na noc) mowi samo za siebie, To dopiero roznica z SDI :) Udanych transferow zycze! kiedys Ty te filmy ogladasz? ;-)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 EDDY wlasnie o to chodzi ze nie mam czasu, ale jak szybko szlo to co bede lacze marnowal :) Teraz siedze i ogladam po pare filmow dziennie i kasuje. Na film onet jest baza z tytulami filmow(Ponad 3000) lece alfabetycznie i co mi sie spodoba to sciagam. Teraz juz troche przystopowalem, bo plytki mi sie skonczyly i miejsce na dysku tez :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x84 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 eheeeeheheeheeee... jak bylem w szwecji w szkole jednej z wiekszych w centrum to mialem tam transfer 2,5 MEGABAJTA na sekunde - 10 mega w 4 sekundy sie przegraly z netu, wiec cicho ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Jak juz pisalem tak kazdemu moga podlaczyc 10 Mbit lacze do domu wiec to norma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 wy tu sie targujecie, a ja na moich 2Mbit na 80 osob wyciagnalem max 1,9MB/s. 12MB plik w niecale 7sek! Niezle, hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 EDDY wlasnie o to chodzi ze nie mam czasu, ale jak szybko szlo to co bede lacze marnowal :) Teraz siedze i ogladam po pare filmow dziennie i kasuje. Na film onet jest baza z tytulami filmow(Ponad 3000) lece alfabetycznie i co mi sie spodoba to sciagam. Teraz juz troche przystopowalem, bo plytki mi sie skonczyly i miejsce na dysku tez :)odstap mi troche tego lacza ;-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 mój rekord to 8 -filmów w jeden dzień (od 9:30 do 23:30 chodził komp) [filmy miały od 712 do 732 MB] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 Ja na agh-u w UCI, np wp jak sprawdzalismy to 500kB, ale zdazaly sie tez serwery z ktorych szlo .... 890kB :-) 10mbitów i nie mówie tu o lokalnych serwerach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 A w domu standartowo Neo+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 ja ma isdn na jednym kanale 7,6 do 8 kb/s dwa 14-16 kb/s :((((((((((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 sdi :( 11max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fetorman Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 No to ja was pobije :lol: 3.2kb/s max na modemie :lol: p.s a co sadzicie o TP SA jako ................. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 wy tu sie targujecie, a ja na moich 2Mbit na 80 osob wyciagnalem max 1,9MB/s. 12MB plik w niecale 7sek! Niezle, hehe Oj coś tu chyba kręcisz :). Nie wyciągniej w sumie takiego transferu z tego łacza będąc nawet sam w necie :). Mbit i Mbajt.. Jest różnica ogromna... :> ps. tez mam serwer z 2 Mbit łącze(w sumie wieksze ale to juz mnie nie dotyczy :/) i max co miałem to ~200KB/s, ale to było juz dawano :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uszek Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Podpowiedzcie gdzie sie zgłosic i jaka usługe wybrac aby net był w miare szybki i opłaty tak do 400 zł ( w moim miateczku jest tylkok SDI nawet nie ma DSL wiec czy da sie cos innego wykombinowac mieszkam 60Kmod rzeszowa i 100Km od lublina) podpowiedzcie bo ja juz nie moge wyrobic na SDI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 Podpowiedzcie gdzie sie zgłosic i jaka usługe wybrac aby net był w miare szybki i opłaty tak do 400 zł ( w moim miateczku jest tylkok SDI nawet nie ma DSL wiec czy da sie cos innego wykombinowac mieszkam 60Kmod rzeszowa i 100Km od lublina) podpowiedzcie bo ja juz nie moge wyrobic na SDIsatelita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 do 15 KB/s (mówimy o stałym max tranferze tak?, bo na początku ssania przeważnie więcej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 13 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2003 taaaa na poczatu to ja mam 30 kb/s :)))))))))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 a u mnie jest właśnie dziko z tym początkiem...zwykle jest to ok 10 Kb...potem rosnie ....i np. na filmach mam po 10 minutach transfer ok 80kb...a zdarza sie duuuuuzo wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 to sie ciesz ja na polpaku w koninie mam 2 kb/s :(((((((((((((((((((( i sie ciesz bo w tp w koninie twierdza ze wsio ok bo mnie widza na 50kb/s :(((((((HELP ME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 a ja tam mam icp 128 i nie narzekam. w porywach do 30 w kazce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 ja mam dosyc tepsy hce cos innego nowego nie odkrytego :)))))))) dzwonie do baby pod 801321123 aby powiedziec ze nul nie moge sie polaczyc a ona mi pierdzieli o jakis kuwa nie wiem czym w modemach jak mam ISDN co karte sieciowa widzi :((((((((((((((((((((((( ja chce sanki PLIS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 heh proponuje najtenszego dostwce przes kablowke z najtanszym abonamentem . A potem zczeba tylko modem podkrecic np 64kb@2Mb. Nie smac sie jest to mozliwe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 heh proponuje najtenszego dostwce przes kablowke z najtanszym abonamentem . A potem zczeba tylko modem podkrecic np 64kb@2Mb. Nie smac sie jest to mozliwe :)jak masz wybur to bierzesz co najtansze and lepsze od tepsy a jak nie masz to zostaje ci MODEM AND RYCZAŁT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 zembol dam ci mojego PhaZera-a do podkrecenia...co ty na to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 mowie o modemie cablowym ( narazie umiem to zrobic na motorolkach SurfBoard 4100-4200 ) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 16 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2003 ja rowniez mowie o modemie kablowym ... a oprocz phazera mam takze taka motorolke.....oczeqje na instrukcje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr_islam Opublikowano 17 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2003 hey, ja tez mam motorolke 4200, i transfer mam srednio 50 kb/s, abonament 70 zl z vectry za 128 kb/s Jak podkrecic ten modem , bo slyszlem ze mozna. PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...