Gość sensej17 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Witam! Moja ciocia, ktora jest dentysta kupila specjalna kamere DO USTNA, za pomoca ktorej chce pokazywac pacjentom stan uzebienia oraz zakeres przeprawadzonego leczenia, jaki prace ktore wykonuje :P. Z tego co wiem to taka kamere mozna podlaczyc do komputera za pomoca karty tv. Ma do tego nowiutki monitor LCD samsunga 17" . W zwiazku z tym mam pare pytan: 1. Czy do porowadzenia rejestru pacjentow, offica 2000, oraz DO TAKIEJ KAMERY DENTYSTYCZNEJ WYSTARCZY TAKI KOMP: Pentium 3 450mhz... ewentualnie 600mhz 192 mb ram pc 100 40gb hdd riva tnt 16mb 2. Jaki jest najtanszy program do prowadzenia rejestru pacjentow? 3. Czy do takiego komputera styknie win xp home? 4. Jaka byscie polecili tania ale w miare dobra karte tv? Chodzi mi tutaj o mozliwie najtanczy komputer. Zgory dziekuje za odp :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 ale odpowiedzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 450MHz to trochę za mało. Lepiej 600MHz, Jak chcesz XP to 192MB RAMu to minimum. Chyba lepiej by było dać Win 2000 pod te powyższe ustawienia. Mniej RAMu zżera i tańszy. Karta i HDD oczywiście wystarczające. MSOffice'a odradzam - drogi. Lepiej za darmo legalnego OpenOffice'a ściągnąć. Do prowadzenia rejestru pacjentów wystarczy nawet dobrze przemyślany arkusz w OpenOffice Calc. Co do specjalnych programów to Ci niestety nie poradzę bo ja sam sobie piszę oprogramowanie bazodanowe do firmy i nie wiem co robi konkurencja w tej materii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sensej17 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 dziekuje!! tego mi trzeba bylo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 no jak ładnie zoptymalizujesz tego windowsa to będzie śmigał nawet na tym p2 450 bo kumpel ma podobnie i ładnie działa ale ma 256ramu do tego twoja ciocia potrzebuje jedynie zrobioną baze danych przez kogoś kto ma o tym chociaż minimalne pojecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...