Jajo Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Mam zasilacz 250W i ostatnio z nim cos nie tak mianowicie: podlaczylem ostatnio do niego Volcano 7+ i jeden wentylator na 12V do wydmuchiwania powietrza i 2 wentyle na 3V na chlodzenie grafiki! I mam takie odczyty: 3,3V - 3,15 5V - 4,65 12V - 12,3 to dobrze czy zle czy mam go zmienic?? Acha jeszcze jedno czasami jak juz wylacze kompa to nagle po jakims czasie sam mi sie wlancza!! Prosze o rady z gory dzieki!!! Acha jeszcze jedno czy takie odczyty moga wplynac na to ze slabo procek mi sie podkreca??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon_ Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 polecam http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=8223 ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Mam zasilacz 250W i ostatnio z nim cos nie tak mianowicie: podlaczylem ostatnio do niego Volcano 7+ i jeden wentylator na 12V do wydmuchiwania powietrza i 2 wentyle na 3V na chlodzenie grafiki! I mam takie odczyty: 3,3V - 3,15 5V - 4,65 12V - 12,3 to dobrze czy zle czy mam go zmienic?? no nie za dobre te napiecia, teraz to minimum 300-350W lub 250-300W ale porzadnej firmy (enlight, enermax, antec) Acha jeszcze jedno czy takie odczyty moga wplynac na to ze slabo procek mi sie podkreca??? jasne ze tak, porzycz od kogos inna zasilke (lepsza oczywiscie) i wtedy sprawdz czy jest poprawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 ...a któregoś dnia może się sam wyłączyć ... Zmień zasilacz na lepszy tzn markowy bo te z tanimi budami to w 95% szity do podkręania . Wtedy sprawdz wszystko jeszcze raz . OC polega głównie na próbach i błedzch i spaleniźnie.. Pozdro Torpido Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakarotto Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 ja mam stary i zjechany 220W zasilacz na ktorym skoki napiecia sa straszne... jednak komp nigdy nie zrobil mi numeru w stylu, ze sie sam wylaczyl. mysle, ze to przede wszystkim zasluga mojej plyty glownej - w koncu asus to asus :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 jezoo teraz najmniej 300W. wow to fart ze odpala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 7 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2003 W cześniej miałem terz 250 W zasilacz, który narobił mi takiego bałaganu że więcej razy wymieniałem go w serwisie niż na chacie, a dokładnie siadły mi tylko w ciągu roku 2 dyski twarde (nr1 20GB nr2 40GB) i płyta główna(DIMM 133), a przed nowym rokiem 2003 całkiem siadł mi zasilacz. Wymieniłem se go na 300W i jak narazie odpukać niemam problemów. Jedno jest pewne: 12V nie powinno siadać poniżej 11.5V 5V-------------''------------------ 4.85V 3.3V--------------''---------------- 3.28V Zmojej praktyki powiem ci jedno, niewarto skąpić kasy na dobry zasilacz conajmniej 300W, chyba że chcesz powymieniać części tak jak ja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Mam zasilacz 250W i ostatnio z nim cos nie tak mianowicie: podlaczylem ostatnio do niego Volcano 7+ i jeden wentylator na 12V do wydmuchiwania powietrza i 2 wentyle na 3V na chlodzenie grafiki! I mam takie odczyty: 3,3V - 3,15 5V - 4,65 12V - 12,3 to dobrze czy zle czy mam go zmienic?? Wszystko zależy jaki proc, jaka grafa... U mnie na 235W są takie napięcia żeby wam kopary poopadały. Więc jak ktoś ma dobrą 235 czy 250 to też może starczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...