Skocz do zawartości
davidian

Czym czyscic plyty CD??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Stalo sie mialem w plecaku troche plytek i mi sie Yogurt rozwalil :evil:

Czym mozna to teraz przeczyscic ??Co polecacie??Na takie wypadki??

Czy woda z mydlem jest odpowiednia :twisted: Dzieki za sugestie

Pozdrofka

Davidian :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja myje pierw pod woda mydlem w plynie... leko palcami... wyplucze........ poznej psikne plynem do mycia szyb......... splucze woda.. i wytre mieciutkim reczniczkiem :D jakos wszystie cd dzialaja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) ale przecierz to sa groszowe sprawy chyba ze byly one jakies wazne  :wink:

a skad wesz?? ;) moze on kupil wina xp prof i offica xp prof orginalnego ?? ;) :lol: to juz jest wydatek ponad 4000 zl :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuuuuuuuuu jqk jogurt sie wylal to plyta jush chba nie zadzila ale zakos ojcu z barku albo z pod luzka spirytus i czysc do upadlego.A wode z medelm to wykorzystaj do codziennej toalety a nie do plyt .

ale Ty ROTFL i LOL jestes :D plyta nie zadziala po jogurcie Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwalanie jogurtem to pol biedy ( gorzej jakby to bylo gowno, bo wtedy mialbys niemile przezycia estetyczne ;) ) - woda i mydlo sa doskonale na takie okazje. sam czyscielem w taki sposob wiele razy plyty i wszystkie sa ok. no i nie polecam czyszczenia plytek szczotka druciana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ze swojej strony polecam wode pod wysokim cisnieniem - kojazycie pewnie sprezarki do wody i taki "pistolet" z dluga cienka rurka - usuwa sie tym zabrudzenia z marmurow (np nasprajowene bochomazy, itp) polecamu zyc tego ustrojstwa plytka bedzie czysta jak nigdy przedtem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ze swojej strony polecam wode pod wysokim cisnieniem - kojazycie pewnie sprezarki do wody i taki "pistolet" z dluga cienka rurka - usuwa sie tym zabrudzenia z marmurow (np nasprajowene bochomazy, itp) polecamu zyc tego ustrojstwa plytka bedzie czysta jak nigdy przedtem :P

O to Ci benek chodzilo ?

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to Ci benek chodzilo ?...

tez dobre :D

ale nie o to - tamte uzadzonka "wypluwaja" wode o cisnieniu kilku atmosfer - myje sie nimi marmury, kamienie (poza piaskowcem - chyba ze ktos chce sie pozbyc calej zewnrtrznej warstwy piaskowaca ok. 2 cm), plyty chodnikowe itd

jakbys tym o czym mowie sprobowal umyc samochod to pewnie wygladalby jak po burzy gradowej lub tornadzie jakims :D

jak ktos nie wie o co chodzi to niech zadzwoni do urzedu miasta a oni dadza namiary na takie firmy "myjace" - ale dla kilku plytek uzmazanych jogurtem to chyba nie warto :P - chyba lepiej wlozyc te plytki do siatki na ryby (takiej wedkarskiej - sadzyk to sie chyba nazywa, od biedy mozna w podbieraku) i zanurzyc w jakiej rzece na pewno sie umyja :lol: jak to sie mowi "SILY NATURY W SLUZBIE CZLOWIEKA :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Ja czyszcze rekawem od bluzki. Szybko i tanio:)

ja tez czasami stosuje ta praktyke ale raczej tylko do plytek na ktorych mi juz nie zalezy

gdybym mial oryginalny soft za kilka tausentow to zastosowalbym sie juz do bardziej profesjonalnych technk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to Ci benek chodzilo ?...

tez dobre :D

ale nie o to - tamte uzadzonka "wypluwaja" wode o cisnieniu kilku atmosfer - myje sie nimi marmury, kamienie (poza piaskowcem - chyba ze ktos chce sie pozbyc calej zewnrtrznej warstwy piaskowaca ok. 2 cm), plyty chodnikowe itd

czyms takim kumpel chcial kiedys samochod myc.. ale jak wlaczyl to przypadkiem mu to z raczki polecialo... przelecial woda po traktorze... i lakier odpadl:)

a co do czyszczenia plyt - zazwyczaj woda i szmateczka delikatna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

extra :? , a gosc sie chial dowiedziec czym wyczyscic plytki uwalane yogurtem ...

ps ja bym je przetarl papierem scierym 60 (wodnym) namoczonym w stezonym hcl ...

niewiem zaraz przeprowadze ecperyment wyleje jogurt na plytke i sprobuje

ale w takim przypadku to najpierw nalezy to splukac przegotowana woda

delikatnie wycierajac szmatka

?!

right

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

extra :? , a gosc sie chial dowiedziec czym wyczyscic plytki uwalane yogurtem ...

ps ja bym je przetarl papierem scierym 60 (wodnym) namoczonym w stezonym hcl ...

niewiem zaraz przeprowadze ecperyment wyleje jogurt na plytke i sprobuje

ale w takim przypadku to najpierw nalezy to splukac przegotowana woda

delikatnie wycierajac szmatka

?!

right

sorki pomylka, SPROSTOWANIE : PLYTKE UWALANA YOGURTEM NALEZY WYZUCIC DO KOSZA NA "PLYTKI UWALANE YOGURTEM" ...

i o niej zapomniec ... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi