davidian Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Witam ! Stalo sie mialem w plecaku troche plytek i mi sie Yogurt rozwalil :evil: Czym mozna to teraz przeczyscic ??Co polecacie??Na takie wypadki?? Czy woda z mydlem jest odpowiednia :twisted: Dzieki za sugestie Pozdrofka Davidian :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 ja myje pierw pod woda mydlem w plynie... leko palcami... wyplucze........ poznej psikne plynem do mycia szyb......... splucze woda.. i wytre mieciutkim reczniczkiem :D jakos wszystie cd dzialaja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysioo Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 napewno sie nie zepsuja od wody z mydlem tylko trzeba ladnie powycierac ruchami do srodka plytki nic sie nie stanie od wody ale przecierz to sa groszowe sprawy chyba ze byly one jakies wazne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 (...) ale przecierz to sa groszowe sprawy chyba ze byly one jakies wazne :wink: a skad wesz?? ;) moze on kupil wina xp prof i offica xp prof orginalnego ?? ;) :lol: to juz jest wydatek ponad 4000 zl :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysioo Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 przecierz napisalem "chyba ze byly one jakies wazne" ale nie nosilby takich programow w plecaku razem z yoghurtem i by na nie trochie uwazal :wink: pozrdo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 ja jakbym miał taka płyte za 4k to bym sie bal z domu wynosic :lol: a co do noszenia w plecaku?? yhyh teczka+kajdanki i przypieta :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 uuuuuuuuuu jqk jogurt sie wylal to plyta jush chba nie zadzila ale zakos ojcu z barku albo z pod luzka spirytus i czysc do upadlego.A wode z medelm to wykorzystaj do codziennej toalety a nie do plyt . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 uuuuuuuuuu jqk jogurt sie wylal to plyta jush chba nie zadzila ale zakos ojcu z barku albo z pod luzka spirytus i czysc do upadlego.A wode z medelm to wykorzystaj do codziennej toalety a nie do plyt . ale Ty ROTFL i LOL jestes :D plyta nie zadziala po jogurcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakarotto Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 uwalanie jogurtem to pol biedy ( gorzej jakby to bylo gowno, bo wtedy mialbys niemile przezycia estetyczne ;) ) - woda i mydlo sa doskonale na takie okazje. sam czyscielem w taki sposob wiele razy plyty i wszystkie sa ok. no i nie polecam czyszczenia plytek szczotka druciana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 szczotka druciana?? :D chyba zaczne stosowac na mocno porbudzone plyty cd :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 byle czym byle zeby zeszlo i juz plytki to mocna rzecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 tylko nie spiritusem , mozna uszkodzic gorną warstwę wtedy plyta do smieci... uwazaj zeby niezasiedlily ci sie zywe koltory bakterii :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Papier scierny 200. Dziala, sam probowalem.Albo do "Frani" wrzucic :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 a ja tam zostane przy zmywaczy do paznokci ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 CIF=> polysk bez zarysowan , nie ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Spryskaj jakimś perfumem [Musi być jakiś Markowy :)] i szmatką wytrzyj. Ja tak robiłem i płyta odrazu chodzi jak nowa a przy okazji pachnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 a ja ze swojej strony polecam wode pod wysokim cisnieniem - kojazycie pewnie sprezarki do wody i taki "pistolet" z dluga cienka rurka - usuwa sie tym zabrudzenia z marmurow (np nasprajowene bochomazy, itp) polecamu zyc tego ustrojstwa plytka bedzie czysta jak nigdy przedtem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 a ja ze swojej strony polecam wode pod wysokim cisnieniem - kojazycie pewnie sprezarki do wody i taki "pistolet" z dluga cienka rurka - usuwa sie tym zabrudzenia z marmurow (np nasprajowene bochomazy, itp) polecamu zyc tego ustrojstwa plytka bedzie czysta jak nigdy przedtem :P O to Ci benek chodzilo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 O to Ci benek chodzilo ?... tez dobre :D ale nie o to - tamte uzadzonka "wypluwaja" wode o cisnieniu kilku atmosfer - myje sie nimi marmury, kamienie (poza piaskowcem - chyba ze ktos chce sie pozbyc calej zewnrtrznej warstwy piaskowaca ok. 2 cm), plyty chodnikowe itd jakbys tym o czym mowie sprobowal umyc samochod to pewnie wygladalby jak po burzy gradowej lub tornadzie jakims :D jak ktos nie wie o co chodzi to niech zadzwoni do urzedu miasta a oni dadza namiary na takie firmy "myjace" - ale dla kilku plytek uzmazanych jogurtem to chyba nie warto :P - chyba lepiej wlozyc te plytki do siatki na ryby (takiej wedkarskiej - sadzyk to sie chyba nazywa, od biedy mozna w podbieraku) i zanurzyc w jakiej rzece na pewno sie umyja :lol: jak to sie mowi "SILY NATURY W SLUZBIE CZLOWIEKA :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 szczotka druciana?? :D chyba zaczne stosowac na mocno porbudzone plyty cd :lol: A potem pasa polerska i blyszczy jak dobry blok wodny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Ja czyszcze rekawem od bluzki. Szybko i tanio:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 szczotka druciana?? :D chyba zaczne stosowac na mocno porbudzone plyty cd :lol: A potem pasa polerska i blyszczy jak dobry blok wodny ooooo to moze byc dobre ;) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HALO5/8/14 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 "]Ja czyszcze rekawem od bluzki. Szybko i tanio:) ja tez czasami stosuje ta praktyke ale raczej tylko do plytek na ktorych mi juz nie zalezy gdybym mial oryginalny soft za kilka tausentow to zastosowalbym sie juz do bardziej profesjonalnych technk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 extra :? , a gosc sie chial dowiedziec czym wyczyscic plytki uwalane yogurtem ... ps ja bym je przetarl papierem scierym 60 (wodnym) namoczonym w stezonym hcl ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 O to Ci benek chodzilo ?...tez dobre :D ale nie o to - tamte uzadzonka "wypluwaja" wode o cisnieniu kilku atmosfer - myje sie nimi marmury, kamienie (poza piaskowcem - chyba ze ktos chce sie pozbyc calej zewnrtrznej warstwy piaskowaca ok. 2 cm), plyty chodnikowe itd czyms takim kumpel chcial kiedys samochod myc.. ale jak wlaczyl to przypadkiem mu to z raczki polecialo... przelecial woda po traktorze... i lakier odpadl:) a co do czyszczenia plyt - zazwyczaj woda i szmateczka delikatna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HALO5/8/14 Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 extra :? , a gosc sie chial dowiedziec czym wyczyscic plytki uwalane yogurtem ... ps ja bym je przetarl papierem scierym 60 (wodnym) namoczonym w stezonym hcl ... niewiem zaraz przeprowadze ecperyment wyleje jogurt na plytke i sprobuje ale w takim przypadku to najpierw nalezy to splukac przegotowana woda delikatnie wycierajac szmatka ?! right Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 12 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2003 extra :? , a gosc sie chial dowiedziec czym wyczyscic plytki uwalane yogurtem ... ps ja bym je przetarl papierem scierym 60 (wodnym) namoczonym w stezonym hcl ... niewiem zaraz przeprowadze ecperyment wyleje jogurt na plytke i sprobuje ale w takim przypadku to najpierw nalezy to splukac przegotowana woda delikatnie wycierajac szmatka ?! right sorki pomylka, SPROSTOWANIE : PLYTKE UWALANA YOGURTEM NALEZY WYZUCIC DO KOSZA NA "PLYTKI UWALANE YOGURTEM" ... i o niej zapomniec ... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...