bartek23 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 hej przymierzam sie do kupna nowego procka i nie wiem co wybrac sempa czy venice socket 939.. mobo to asracok 939 dual sata.. poradzcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Bierz semprona, te kilka procent nie jest warte takiej kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 madra uwaga...5% a roznica w cenie duzo wieksza... :mur: :mur: bierz semprona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 To zależy do czego będzie proc, jak chcesz podkręcać to bierz Venice jak nie to semprona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ludi7 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Popieram kolegów z góry B) nie ma co przepłacać a to co ci zostanie możesz ewentualnie wydać na jakiś inny podzespół np. pamięć i będziesz miał wydajność jak przy venice'u B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 To zależy do czego będzie proc, jak chcesz podkręcać to bierz Venice jak nie to semprona.Polemizował bym wiesz, nowe venice nie kręcą sie za dobrze, a sempki jeszcze sie jakoś trzymają. IMO lepiej sie kręcą niż venice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Polemizował bym wiesz, nowe venice nie kręcą sie za dobrze, a sempki jeszcze sie jakoś trzymają. IMO lepiej sie kręcą niż venice. Możliwe :) nie wiem bo ja mam venica sprzed 2 czy 3 miesięcy to jeszcze jakoś leci na fsb 300 tylko że na 1,52V :/ mniej i więcej nie kombinowałem bo nie mam czasu na primy i takie tam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 wiecie ale zawsz eistnieje prawdopodobienstwo ze trafi sie Venice z poczatkow produkcji... :wink: wtedy sie najlepiej krecily :rolleyes: :rolleyes: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek23 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 a jak jest z jego wydajnoscia w grach?? bo on ma 128kb cachu to jest chyba troche malawo.. to moj barton ma 512... duza bedzie roznica jak zmienie z bartka na sempa 3000 939/?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Luk3 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 nie sądze :D zależy jaką masz jeszcze grafike....ile ramu jakiego itd itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 a jak jest z jego wydajnoscia w grach?? bo on ma 128kb cachu to jest chyba troche malawo.. to moj barton ma 512... duza bedzie roznica jak zmienie z bartka na sempa 3000 939/?? Poszukaj testów, ale różnica w grach między A64 a S64 nie przekracza zazwyczaj 15%, a niekiedy wcle jej nie ma... a od K7, którego masz teraz mocniejsze są oba. Looknij np. tutaj: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=334 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=93-2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek23 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) mam 1024 ramu i gf leadtek 6600 agp.. czyli oplaca sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> tego sempa... Edytowane 14 Lutego 2006 przez bartek23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 tak bo ten venice ... to tylko kilka % wydajniejszy...a sporo drozszy..... takze bierz semprona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PEPDAR Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Bierz sempa, sam przesiadłem się z Socket A i odczułem dużą róźnicę w wydajności :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zborekk Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 A co z gwarancją? Spotkałem tylko do tej pory Semprony OEM. Czy są w ogóle w wersji BOX i z trzyletnią gwarancją? Jeśli tak to proszę o namiary :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 sa chyba....po 620 zł... :blink: :blink: :blink: kiedys gdzies widzialem niestety nie pamietam gdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercikk Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Jestem nowy więc witam wszystkich :gitarzysta2: Mam ten sam dylemat, rozumiem że jeśli chodzi o gry to różnica nie przekracza 10% więc się Venice brać nie opłaca, a jak sprawa wygląda w poniższych przypadkach czy któryś z procesorów osiąga znaczącą przewagę ? 1. podczas pracy w paru programach na raz przykładowo ( winamp, jakiś muł, net, i program graficzny np: PS) 2. Podczas pracy w programie graficznym (grafika oraz obróbka zdjęć ważących sporo 9mb cyfra, 70 mb analog) Korzystając z okazji pozwolę sobie zadać kolejne nurtujące mnie pytania związane z wyborem procka: 3.Problem na DFI z Sempronem ? (czytałem trochę wątek o płytach DFI ale 255 stron mnie przerażą, trochę tam znalazłem na temat walki „Niemca” z Sampem i DFI ale jednak tylko trochę info, reszty niemogę znaleźć w tym ogromnym wątku a czytać to chyba tydzień trzeba;( sic. Jednak z tego co wyczytałem to chyba „Niemiec” nie uzyskał w pełni zadowalających efektów z tym Sempem bo czytałem że ma jakieś ciągle problemy z ramem więc może nie warto tego Sempa, a może warto tylko olać DFI? I brać Asusa, Epoxa, jakie modele ( czy coś innego, asrock odpada, wiem że super ale boje się czy się za rok sypać nie zacznie a mnie na stabilności przede wszystkim zależy, owszem kręcić takżę chce ale nie kosztem stabilności, także o/c w granicach rozsądku) 4. Jak się kręcą obecne Sempy a jak Venice i z którym jest większa szansa na dobry egzemplarz do O/C ewentualnie gdzie można kupić w miarę tanio selecta Venice i Semprona ile taka impreza kosztuje i na ile się kręcą...........uff P.S. a może jakiś opetron w zbliżonej cenie, jest sens, odczuwalny wzrost wydajności ?, jakie +/ - tego procka, dobrze się kreci ? Pozdrawiam Edytowane 14 Lutego 2006 przez albercikk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) tanio sempa mozna wyrwac na allegro.pl Venice sa krolami O/c ale semprony tez sie dobrze kreca... DFI hmmm bdb plyta...ale jak nie chcesz DFI to polecam Epox 9npa...:wink: Opterony: w miare dobrze sie kreca ale dosyc duzo kosztuja Ej a ja mam pytanie te opterony sa s.940 a on wejdzie na 939 ?? Edytowane 14 Lutego 2006 przez s4t1n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Ej a ja mam pytanie te opterony sa s.940 a on wejdzie na 939 ?? W życiu - są opterony dedykowane pod socket 939, de facto ten sam rdzeń co FX, jedynie z niższymi taktowaniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbexus Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Mam sempa 3000 na 939 i smiga az milo. Jak testowalismy ze znajomymi operacje w photoshopie to przeganial amd64 na sockecie 754. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercikk Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) Mam sempa 3000 na 939 i smiga az milo. Jak testowalismy ze znajomymi operacje w photoshopie to przeganial amd64 na sockecie 754. Czyli chyba ten Semp jest najlepszym wyborem, jak sądzicie ? Tylko jak z tym DFI jest, działa wkońcu bezproblemów tem procek na tej płycje czy nie? Edytowane 15 Lutego 2006 przez albercikk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercikk Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) hmm nikt nic nie wie czyli lipa będzie z parki Sep +DFI a szkoda :( a więc co zamiast DFI - Asus, Epoox jakie modele polecacie i dlaczego ? Pozdrawiam Edytowane 15 Lutego 2006 przez albercikk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 hmm nikt nic nie wie czyli lipa będzie z parki Sep +DFITemat przyklejony o DFI w dziale 754/939/940, strony 199-201, tam masz odpowiedź-działa <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercikk Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Temat przyklejony o DFI w dziale 754/939/940, strony 199-201, tam masz odpowiedź-działa <_< Dzięki Grzechu znalazłem........... tylko jedno małe ale, tam jest opisane iż w końcu "Niemcowi" udało się ten tandem wystartować, wyczytałem stronę dalej iż należy w biosie takowej zmiany dokonać: LDT na sztywno na 4 a później na 3 ok, tylko nie wiem co te opcje oznaczają i czy ta zmiana nie kastruje w jakimś stopniu możliwości sprzętu ? Druga sprawa komp startuje i ok ale czy każdy egzemplarz procka i płyty chodzi w 100% stabilnie i nie ma żadnych problemów, dopytuje się bo nie chciał bym zainwestować w zawieszający się niestabilny komputer na którym ciężko pracować, bo taki już mam w domu od lat :lol2: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercikk Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 hmm czyżby tak mało osób posiadało taki zestaw, nikt nie ma pewności czy DFI LanParty Ultra-D +Sempron 3000 będą chodził razem dobrze ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 hmm czyżby tak mało osób posiadało taki zestaw, nikt nie ma pewności czy DFI LanParty Ultra-D +Sempron 3000 będą chodził razem dobrze ?Pytaj w tamtym temacie, albo napisz do Niemca <_< Tak trudno pomyśleć <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PEPDAR Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 hmm czyżby tak mało osób posiadało taki zestaw, nikt nie ma pewności czy DFI LanParty Ultra-D +Sempron 3000 będą chodził razem dobrze ? Pozdrawiam Posiadam taki zestaw i śmiga aż miło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casshern Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Bierz DFI i Sempa(939) a będzisz szczęśliwy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercikk Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 PEPDAR, casshern, dzięki za życzliwą pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lfanek Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Ej a teraz sa sempy na venice ??? Bi sie na tym nie znam. Widzialem na allegro sempy z jadrem venice ??? Brac takiego czy sa moze jakies inne ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...