TeQuila SunRise Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Takie kłeszczyn, czy to prawda ze wyjmujac Pendrive;a itp na "chama" czyli poprostu wyjmujac z gniazda bez uprzednio wylaczenia go poprzez "bezpieczne usuwanie sprzetu" moze zniszczyc owego Pendrive;a a nawet gnaizdo USB w kompie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert101 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Raczej nie, ewentualnie stracić dane na penie, ale pewnien na 100% nie jestem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoo Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Hubert ma rację - raczej go nie spalisz, ale mi się zdarzało, że "gubił" katalogi. Z tym że w Win XP ten problem już raczej nie istnieje, działo mi się tak na Win 2000. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Ja zawsze wyciągam na "chama" i jak do tej pory wszystko jest ok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 No wlasnie od paru miechow tak robie (tzn malo sie zastanawiajac wyjmuje ;)) i nic sie jeszcze nie dzialo, ale w pracy ciagle mnie strasza ze strace dane, rozwale port usb na laptopie itp... troche mnie uspokoiliscie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Warto zaczekać na moment aż Pen przestanie "migać" swoją diodą. Wtedy można "na chama". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M_ Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2006 Pigmej napisał(a): Warto zaczekać na moment aż Pen przestanie "migać" swoją diodą. Wtedy można "na chama". Jak dawniej z dyskietka :) Co do win 2000 - to prawda, ze sie potrafi to i owo zawieruszyc. Lepiej korzystac z tej opcji jesli ma sie win 2k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzw Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Od okolo 2 lat wyjmuje Pendriv'a "na chama" i nic się nigdy nie stało (system winxp). Także dla tego systemu proszę się nie przejmować. Edytowane 14 Lutego 2006 przez krzychuzw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phuong Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) a co szkodzi kliknac na " bezpieczne usuwanie sprzetu" ? trwa to 3sec.(lacznie z ruchem reki :) Tu byl podobny problem : http://forum.p-zone.pl/usb-bezpieczne-usuw...etu-vt4058.html http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic189611.html Edytowane 14 Lutego 2006 przez Phuong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Ja tylko raz straciłem pliki w ten sposób ale i tak zawsze na chama !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 jeżeli przestanie migać dioda zapisu na pena można go wyciągać odazu, usb jest interfejsem "hot plung and play"; czyli możemy wyciągać podłączyć w każdj chwil (pod warunkiem, że nie jest wtedy przeprowadzany zapis lub odczyt) ja zawsze wyciągam odrazu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...