Skocz do zawartości
rafibydgoszcz

Pamięć Pc4200 I Pc4300 - Jaką Wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat . Mam laptopa obsługującego pamięci DDR2 533MHz w Dualu . Myślałem cały czas że pamięci 533MHz są tylko jedne a mianowicie PC4200 . Aż tu wchodzę sobie na stronę firmy internetowej i widzę że sprzedają pamięci DDR2 1GB 533MHz SODIMM ale mają oznaczenie PC4300 . Czy to jest to samo co PC4200 i czy będę je mógł zamontować do laptopa Acer Aspire 1694 ( ddr2 ) ? Aha , i co to znaczy że pamięć jest rejestrowana lub nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dylemat . Mam laptopa obsługującego pamięci DDR2 533MHz w Dualu . Myślałem cały czas że pamięci 533MHz są tylko jedne a mianowicie PC4200 . Aż tu wchodzę sobie na stronę firmy internetowej i widzę że sprzedają pamięci DDR2 1GB 533MHz SODIMM ale mają oznaczenie PC4300 . Czy to jest to samo co PC4200 i czy będę je mógł zamontować do laptopa Acer Aspire 1694 ( ddr2 ) ? Aha , i co to znaczy że pamięć jest rejestrowana lub nie ?

pc4300 sa do PC a pc4200 do notebookow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie widziałem kilka PC4300 do laptopów . Jeśli ktoś chce mogę rzucić linkami . Były to pamięci SODIMM więc napewno do notebooków , zresztą jest też zdjęcie .

Jesli mozesz to wrzuc linka do danych i zdjec.Prawdopodobnie sa to kosci do lekkiego Overlocingu szyna Lapcia.

wynikaloby to z specyfikacji ich ale podaj linka bo sam jestem zainteresowany takimi pamieciami.

Jesli maja takie same timingi co standartowe 4200 to cool!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnego linka nie mogę dać bo się otwiera w javascript . Ale podam ci link do cennika tej firmy i zrób sobie sortowanie według cen . Ta pamięć kosztuje 258zł i jest to SODIMM 1GB PC533 DDR2 . Już poczytałem trochę na angielskojęzycznych stronach i wynika z tego że PC4300 jest po prostu trochę szybszy od PC4200 . Ja już sobie zamówiłem 2 takie kości ( 2GB ) ze względu na cenę i jak będziecie chcieli to przetestuje je GoldMemory i napiszę jakie to są pamięci ( bo to że są to No Name to oczywiste za taką kasę ) .

Link do cennika :

http://www.apollo.pl/?mod=store&grp=9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi