|\/|ASO|\| Opublikowano 4 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2003 Czesc ! Co sądzicie o oknie z www.4max.com.pl to za 29 zł, może ktoś z Was ma takie zamontowane ?. Interesuje mnie to jakie jest wykonane i jak to się na tym kleju osadza, zwykłe szyby wiadomo że się klinuje ale te są na kleju :? . Prosze o pomoc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 ja mam taki zestawik ta uszczelka jest do [gluteus maximus] , ma wciecie tylko z 1 strony , takze uszczelke musisz przykleic do obudowy, poto klej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Polecam uszczelke z DiscoTechu Mimo ze droga to naprawde fajna, waska i z klinem. Osadzisz okno, to za cholere nie wyleci 8) Na okno polecam tez szybe szklana, nie te badziewne plexi , cy inne akryle, szyba to jest to ! Koszt takiej o srednicy 30 cm / 4mm to az 15 zl !!! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 ja mam taki zestawik ta uszczelka jest do [gluteus maximus] , ma wciecie tylko z 1 strony , takze uszczelke musisz przykleic do obudowy, poto klej. To faktycznie lipa :? a taka tania :lol: Reed : Nom fajna ta uszczelka ale strasznie wysoka cena ja na jedno okno 38x40 będe potrzebował około 160 mm uszczelki :cry: a to juz 70 zł. No ale za dobry wygląd trzeba zapłacic :twisted: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Dokladnie ! Za jakosc i wyglad sie placi. Mam taka i nie zaluje tej kasy 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 ja mam taki zestawik ta uszczelka jest do [gluteus maximus] , ma wciecie tylko z 1 strony , takze uszczelke musisz przykleic do obudowy, poto klej. Czy to niejest przypadkiem to co Tutaj ?. Jeśli tak to nie jest to takie głupie :D Te uszczelki są okrągłe czy mają kszałt "D" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 hmm w sumie fajny patent ale masz wtedy szybe nierowno z blacha...ja troche inaczej to zrobilem. a uszczelka ma ksztalt litery n z leciutko zaokraglonymi krawedziami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Polecam uszczelke z DiscoTechu Mimo ze droga to naprawde fajna, waska i z klinem. Osadzisz okno, to za cholere nie wyleci 8) Na okno polecam tez szybe szklana, nie te badziewne plexi , cy inne akryle, szyba to jest to ! Koszt takiej o srednicy 30 cm / 4mm to az 15 zl !!! :P Racja szkło to szkło :D plexi i akryl strasznie szybko się rysuje. a co do uszczelki to w Wawie należy odwiedzić sklep z artykułami gumowymi Al Krakowska (chyba 124- łba nie dam sobie uciąć) na przeciwko PZL Lub podobny sklep w Piastowie na ulicy Warszawskiej niedaleko przejazdu kolejowego- napewno będzie taniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 hmm w sumie fajny patent ale masz wtedy szybe nierowno z blacha...ja troche inaczej to zrobilem. a uszczelka ma ksztalt litery n z leciutko zaokraglonymi krawedziami Spoko ta uszczelka chyba skusze sie na nią. to że szyba odstaje od blachy niepowinno stwarzać problemów, a ty jak to zrobiłeś ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Polecam uszczelke z DiscoTechu Mimo ze droga to naprawde fajna, waska i z klinem. Osadzisz okno, to za cholere nie wyleci 8) Na okno polecam tez szybe szklana, nie te badziewne plexi , cy inne akryle, szyba to jest to ! Koszt takiej o srednicy 30 cm / 4mm to az 15 zl !!! :P Racja szkło to szkło :D plexi i akryl strasznie szybko się rysuje. a co do uszczelki to w Wawie należy odwiedzić sklep z artykułami gumowymi Al Krakowska (chyba 124- łba nie dam sobie uciąć) na przeciwko PZL Lub podobny sklep w Piastowie na ulicy Warszawskiej niedaleko przejazdu kolejowego- napewno będzie taniej :D Spoko juz sie rozpędzam, kierunek na Warszawe :wink: No dobra ale na jakim konkretnie kleju przykleić szybe, chodzi mi tu o mocowanie z uszczelką w kszatałcie litery "U" Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 ja to tak zrobilem .....ale po dluzszym zastanowieniu ;] to chyba na to samo wychodzi jesli chodzi o odleglosci szyba - blacha z tym ze ja mam szybe na zewnatrz uwaga , zaraz bedzie niesamowicie zaawansowany obiekt graficzny ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 gdzies widzialem zwykłą izolacje z kabla (takiego wiekszego) przecięta z jedjen strony i w ten sposob nalozona na krawedzie po wyciętej dziurze , szyba przyklejona od srodka. Nie drogie i wygladało ok :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 ja to tak zrobilem .....ale po dluzszym zastanowieniu ;] to chyba na to samo wychodzi jesli chodzi o odleglosci szyba - blacha z tym ze ja mam szybe na zewnatrz uwaga , zaraz bedzie niesamowicie zaawansowany obiekt graficzny ;P Ciekawe, duzo wtedy wystaje szyba ? Ja osobiście myślałem żeby zamontować to tak : W szczeline miedzy blachą a szybą dać klej Jak myślisz ? Wiecie moze cos na temat takich uszczelek : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 To juest jakaś usczelkaalbo klin do drzwi samochodowych tzn,. taka listwa. Na jakimś zachodnim seriwsie o tym pisali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 ja miedzy blache a szybe dalem tasme 2 stronna ! Jets to taka gąbkowa tasma ktorej urzywaja lakiernicy do przyklejania znaczkow na furach i listew na drzwiach samochodu ..Wiec na 100 % mi to nie odpadnie ! Nawet sam próbowalem wyrywac i nie da rady :D Ps.: Szybe dalem od srodka obudowy ...Roznica powierzchni scianki i szyby to jakis 1 mm. Wiec wyglada to jak jedna calosc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 [...] Ciekawe, duzo wtedy wystaje szyba ? Ja osobiście myślałem żeby zamontować to tak : W szczeline miedzy blachą a szybą dać klej Jak myślisz ? [...] jedyna wada takiego rozwiazania jest to ze jak dasz klej pod szybe to potem widac slad po kleju z zewnatrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 jedyna wada takiego rozwiazania jest to ze jak dasz klej pod szybe to potem widac slad po kleju z zewnatrz Ale szyba klejona bedzie od wewnęcznej stronie obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 6 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2003 po za tym trzeba kleic tak zeby klej nie wyciekł na szybe przy dociskaniu :-) to nic nie bedzie widac i bedzie cacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 8 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2003 Pit, prosze napisz mi jeszcze jaką szerokość ma ta uszczelka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 Taka uszczelka w sklepie z artykułami gumowymi w Piastowie ul. Warszawska 8 kosztuje: - UWAGA 5 zł metr uszczelki+1 zł metr klina a tu kilka zdjęć okienka obudowy kolegi Makonara :D BTW Piastów leży pod Warszawą można dojechać albo bałaganem albo 716 z CM wolskiego albo 717 z placu Narutowicza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 a ja takie same cholerstwo(1m) zamowilem w DicoTECH-u i zaplacilem 35zł .. a to zdziercy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 a ja takie same cholerstwo(1m) zamowilem w DicoTECH-u i zaplacilem 35zł .. a to zdziercy :/Bandyty conajmniej rozumiem 100% marży, ale nie prawie 600% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 9 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2003 chyba kupie na zapas :)) a mają tam inne bajery jak podkładki antywibracyjne ? takie gumowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 WoW który mi przyśle 5 metrów :D :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Wiecie moze cos na temat takich uszczelek : taką uszczelke widziałem w makro - mozna kupić komplet (2 szt) za ok 20 pln. są to listwy do zabezpieczania drzwi samochodowych. mają do wyboru srebrne i czarne. niestety nie pamiętam jakie mają długości ale wydaje mi sie, ze 75-100cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 WoW który mi przyśle 5 metrów :D :?:Pdaj namiary to wyślę za pobraniem koszt pobrania 8 zł ale to i tak taniocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 taką uszczelke widziałem w makro - mozna kupić komplet (2 szt) za ok 20 pln. są to listwy do zabezpieczania drzwi samochodowych. mają do wyboru srebrne i czarne. niestety nie pamiętam jakie mają długości ale wydaje mi sie, ze 75-100cm.Trzeba ędzie sprawdzić. Ja byłem tam przedwczoraj ale na takie rzeczy nie zwracałem uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Taką uszczelke widziałem w makro - mozna kupić komplet (2 szt) za ok 20 pln. są to listwy do zabezpieczania drzwi samochodowych. mają do wyboru srebrne i czarne. niestety nie pamiętam jakie mają długości ale wydaje mi sie, ze 75-100cm. Badałem ten temat, takie osłonki są do kupienia w dobrych sklepach motoryzacyjnych. Moje okno bedzie oparte właśnie na takich uszczelkach :) , zaczynam robic okno jak tylko dostane nowego czarnego Modecoma :) Ktoś mi powie czym przykleić szybe szklaną do blachy ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2003 Ktoś mi powie czym przykleić szybe szklaną do blachy ? Pozdrawiam Oczywiscie silikonem 8) Wczesniej (pod spod) dobrze jest podkleic tasma dwustronna ta gabkowata, zeby szyba nie uciekla. Potem same brzegi silikonem (od srodka ofkors) i spox. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 11 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2003 Pit, prosze napisz mi jeszcze jaką szerokość ma ta uszczelka :)mala obsuwa czasowa (thx to tpsa) ;] uszczelka ma dokladnie 0.89 cm szerokosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...