Skocz do zawartości
|\/|ASO|\|

Okno na uszczelce

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc !

Co sądzicie o oknie z www.4max.com.pl to za 29 zł, może ktoś z Was ma takie zamontowane ?. Interesuje mnie to jakie jest wykonane i jak to się na tym kleju osadza, zwykłe szyby wiadomo że się klinuje ale te są na kleju :? .

Prosze o pomoc :P

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam uszczelke z DiscoTechu

Mimo ze droga to naprawde fajna, waska i z klinem.

Osadzisz okno, to za cholere nie wyleci 8)

Na okno polecam tez szybe szklana, nie te badziewne plexi , cy inne akryle, szyba to jest to !

Koszt takiej o srednicy 30 cm / 4mm to az 15 zl !!! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam taki zestawik

ta uszczelka jest do [gluteus maximus] , ma wciecie tylko z 1 strony , takze uszczelke musisz przykleic do obudowy, poto klej.

To faktycznie lipa :? a taka tania :lol:

Reed :

Nom fajna ta uszczelka ale strasznie wysoka cena ja na jedno okno 38x40 będe potrzebował około 160 mm uszczelki :cry: a to juz 70 zł.

No ale za dobry wygląd trzeba zapłacic :twisted:

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam taki zestawik

ta uszczelka jest do [gluteus maximus] , ma wciecie tylko z 1 strony , takze uszczelke musisz przykleic do obudowy, poto klej.

Czy to niejest przypadkiem to co Tutaj ?. Jeśli tak to nie jest to takie głupie :D

Te uszczelki są okrągłe czy mają kszałt "D" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osadzisz okno, to za cholere nie wyleci  8) 

Na okno polecam tez szybe szklana, nie te badziewne plexi , cy inne akryle, szyba to jest to !

Koszt takiej o srednicy 30 cm / 4mm to az 15 zl !!!  :P

Racja szkło to szkło :D

plexi i akryl strasznie szybko się rysuje.

a co do uszczelki to w Wawie należy odwiedzić sklep z artykułami gumowymi Al Krakowska (chyba 124- łba nie dam sobie uciąć) na przeciwko PZL

Lub podobny sklep w Piastowie na ulicy Warszawskiej niedaleko przejazdu kolejowego-

napewno będzie taniej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm w sumie fajny patent ale masz wtedy szybe nierowno z blacha...ja troche inaczej to zrobilem.

a uszczelka ma ksztalt litery  n  z leciutko zaokraglonymi krawedziami

Spoko ta uszczelka chyba skusze sie na nią. to że szyba odstaje od blachy niepowinno stwarzać problemów, a ty jak to zrobiłeś ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osadzisz okno, to za cholere nie wyleci  8) 

Koszt takiej o srednicy 30 cm / 4mm to az 15 zl !!!  :P

Racja szkło to szkło :D

plexi i akryl strasznie szybko się rysuje.

a co do uszczelki to w Wawie należy odwiedzić sklep z artykułami gumowymi Al Krakowska (chyba 124- łba nie dam sobie uciąć) na przeciwko PZL

Lub podobny sklep w Piastowie na ulicy Warszawskiej niedaleko przejazdu kolejowego-

napewno będzie taniej :D

Spoko juz sie rozpędzam, kierunek na Warszawe :wink:

No dobra ale na jakim konkretnie kleju przykleić szybe, chodzi mi tu o mocowanie z uszczelką w kszatałcie litery "U"

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to tak zrobilem .....ale po dluzszym zastanowieniu ;] to chyba na to samo wychodzi jesli chodzi o odleglosci szyba - blacha z tym ze ja mam szybe na zewnatrz

uwaga , zaraz bedzie niesamowicie zaawansowany obiekt graficzny ;P

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to tak zrobilem .....ale po dluzszym zastanowieniu ;]  to chyba na to samo wychodzi jesli chodzi o odleglosci szyba - blacha z tym ze ja mam szybe na zewnatrz  

uwaga , zaraz bedzie niesamowicie zaawansowany obiekt graficzny ;P

Dołączona grafika

Ciekawe, duzo wtedy wystaje szyba ?

Ja osobiście myślałem żeby zamontować to tak :

Dołączona grafika

W szczeline miedzy blachą a szybą dać klej

Jak myślisz ?

Wiecie moze cos na temat takich uszczelek :

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miedzy blache a szybe dalem tasme 2 stronna ! Jets to taka gąbkowa tasma ktorej urzywaja lakiernicy do przyklejania znaczkow na furach i listew na drzwiach samochodu ..Wiec na 100 % mi to nie odpadnie ! Nawet sam próbowalem wyrywac i nie da rady :D

Ps.: Szybe dalem od srodka obudowy ...Roznica powierzchni scianki i szyby to jakis 1 mm. Wiec wyglada to jak jedna calosc .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

Ciekawe, duzo wtedy wystaje szyba ?

Ja osobiście myślałem żeby zamontować to tak :

Dołączona grafika

W szczeline miedzy blachą a szybą dać klej  

Jak myślisz ?

[...]

jedyna wada takiego rozwiazania jest to ze jak dasz klej pod szybe to potem widac slad po kleju z zewnatrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka uszczelka w sklepie z artykułami gumowymi w Piastowie ul. Warszawska 8 kosztuje: -

UWAGA 5 zł metr uszczelki+1 zł metr klina

Dołączona grafika

a tu kilka zdjęć okienka obudowy kolegi Makonara :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

BTW

Piastów leży pod Warszawą można dojechać albo bałaganem albo 716 z CM wolskiego albo 717 z placu Narutowicza :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie moze cos na temat takich uszczelek :

Dołączona grafika

taką uszczelke widziałem w makro - mozna kupić komplet (2 szt) za ok 20 pln. są to listwy do zabezpieczania drzwi samochodowych. mają do wyboru srebrne i czarne. niestety nie pamiętam jakie mają długości ale wydaje mi sie, ze 75-100cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taką uszczelke widziałem  w makro - mozna kupić komplet (2 szt) za ok 20 pln. są to listwy do zabezpieczania drzwi samochodowych. mają  do wyboru srebrne i czarne. niestety nie pamiętam jakie mają długości ale wydaje mi sie, ze  75-100cm.

Trzeba ędzie sprawdzić.

Ja byłem tam przedwczoraj ale na takie rzeczy nie zwracałem uwagi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką uszczelke widziałem  w makro - mozna kupić komplet (2 szt) za ok 20 pln. są to listwy do zabezpieczania drzwi samochodowych. mają  do wyboru srebrne i czarne. niestety nie pamiętam jakie mają długości ale wydaje mi sie, ze  75-100cm.

Badałem ten temat, takie osłonki są do kupienia w dobrych sklepach motoryzacyjnych. Moje okno bedzie oparte właśnie na takich uszczelkach :) , zaczynam robic okno jak tylko dostane nowego czarnego Modecoma :)

Ktoś mi powie czym przykleić szybe szklaną do blachy ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś mi powie czym przykleić szybe szklaną do blachy ?

Pozdrawiam

Oczywiscie silikonem 8)

Wczesniej (pod spod) dobrze jest podkleic tasma dwustronna ta gabkowata, zeby szyba nie uciekla.

Potem same brzegi silikonem (od srodka ofkors) i spox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi