Skocz do zawartości
|\/|ASO|\|

Okno na uszczelce

Rekomendowane odpowiedzi

o teraz planuje wyciac otwor pod okno i stwierdze ze mozna zamontować ładne okno z plexi na złote śrubki i tez bedzie świetnie wygladało

Tak oczywiście, są różne szkoły ... tylko jak chcesz osadzać szybe bez uszczelki to musisz pomalować cały element w którym robiłeś okno bo inaczej bedzie widać gołą blache. Czasami też jest niemożliwe dobranie takiej samej farby jaka była użyta do malowania obudowy. Może się też nie udać ładnie wyciąć dziure na okno szczególnie w domowych warunkach, a tak wszystkie błędy ci uszczelka zakrywa - ogólnie żecz biorąć zakładanie okna na uszczelce ma wiecej zalet :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie moze cos na temat takich uszczelek :

Dołączona grafika

taką uszczelke widziałem w makro - mozna kupić komplet (2 szt) za ok 20 pln. są to listwy do zabezpieczania drzwi samochodowych. mają do wyboru srebrne i czarne. niestety nie pamiętam jakie mają długości ale wydaje mi sie, ze 75-100cm.

sorki ze zadaje glupie pytanie ale to jest METAL czy moze jakas GUMA ?

bo jak on to tak wygial ? :) chyba takie cos qpie bo wyglada fajnie :) a ja w mojej obudowie mam elementy chromowane ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam uszczelke z DiscoTechu

Mimo ze droga to naprawde fajna, waska i z klinem.

Osadzisz okno, to za cholere nie wyleci  8) 

Na okno polecam tez szybe szklana, nie te badziewne plexi , cy inne akryle, szyba to jest to !

Koszt takiej o srednicy 30 cm / 4mm to az 15 zl !!!  :P

Dokładnie akryl,plexi i inny szajs nawet się nie porównują ze szkłem! Trochę cięższe ale za to jaki efekt.

P.s. Reed trochę drogo zapłaciłeś :bij: :D

Ja dałem 5 zł :D :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki jade do makro :) bedzie pasowac idealnie :)

ok 17 zł 2 sztuki takich srebrnych, są jeszcze czarne.

Pozdrawiam

dzieki 17 zetek sie skombinuje :) ( mama da fundusze powiem ze bedzie ladnie wygladalo :) ) ale qpie koniecznie srebrne jak juz mowilem mam elementy "CHROMOWANE" (plastik) W OBUDOWIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chwilowo brak klina do tej uszczelki w sklepie w Piastowie

Znalazłem w Łodzi!! Ale zdzierstwo okrutne!! Uszczelka 9zł/1m a klin po 2zł/1m
Ale to nie 35 zł w discotechu :)

BTW

A co do klina

Ja kupiłem uszczelkę a zamiast klina oring 4 mm średnica, łatwiej sie montuje niż klin. :) :D :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Ale to nie 35 zł w discotechu  :) 

...

wez mnie nie doluj :P staram sie zapomniec o tym promocyjnym zakupie ;)

Mam kolegę co pracował w Bartico

jak kabiny prysznicowe po 3000 nie szły to walili cenę 3500 i pisali promocja a cena przekreślona 5000 :twisted:

Tydzień i kabin nie było :twisted:

8O mnie zatkało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh amoniak nie podpowiadaj,bo niedlugo bloki jeszcze nam wejda w promocyjne ceny i beda po 200 przecenione z 300. A CPC super hiper zestaw bedzie po cenach zagranicznych zestawow :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja szybe przyklejiłem od środka odudowy, przyklejiłem na silikon do sklejania akwariów i trzyba zajebiście bo ten silikon nie robi sie tak gumowy jak ten zwykł, i teraz szukam jakiś uszczelek bo tak to troche kiepawo wygląda może znacie jakiś sklepik z Warszawy z takimi usczelakami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi