Skocz do zawartości
tomos

Bledy W Memtescie

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

czy warto przejmowac sie bledami, ktore pojawiaja sie w memtescie (windowsowym) jesli nie ma zadnych problemow ze stabilnoscia?

bawilem sie troche timingami, ustawilem nieco ostrzejsze i co prawda pojawiaja sie jakies errory w memtescie, ale podczas normalnej pracy przy kompie czy graniu zadne zwiechy czy inne nieprzyjemnosci nie wystepuja..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym raczej przywrócił standardowe timingi. Przecież jak pamięci walą błędami, to może okazać się, żę chodzą właśnie wolniej niż wcześniej (po kilka razy muszą tą samą rzecz zapisywać itp.). Poza tym nigdy nie wiesz, kiedy się komp zresetuje, może być miesiąć stabilnie a potem 10 razy w jednym dniu :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli sa bledy w Memtescie tzn. ze nie ma stabilnosci...

Sprawdz tez w GoldMemory - z moich doswiadczen wynika, ze jest bardziej czuly na bledy niz zwykly i Windowsowy Memtest (on testuje CHYBA tylko wolna pamiec z tego co pamietam).

Sciagnij ISO Goldmemory, wypal bootowalna cd lub bootowalna dyskietke i ognia :idea:

Jesli nie bedzie bledow w Goldmemory przez 8 godzin, to zabieraj sie za stablinosc procka (SPi 32MB, Stress Prime, 3DMarki) :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testy procka juz mam za soba ;)

bylem ciekaw waszego zdania o tych testach. bez bledow tego memtesta jak narazie udalo mi sie uzyskac.. chyba na 230MHz 2-3-3-8, byc moze w takim razie zostane przy tym ustawieniu, sprawdze to jeszcze kiedys goldmem'em.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi