viod Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 w ciagu 1,5 miesiaca stanial o 20pln wiec o 450pln zapomnij [;Intel po 24 kwietnia ceny obniza . Cholera wie czy kwota za 805 sie zminiejszy ale ja tam czekam ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 po 24 sie zmienia cena ale: - dla odbiorcow hurtowych - modeli w 65nm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 niekreconego x2 3800 to pewnie od fsb 160 juz wyprzedzasz ;)fakt ze x3800 to nie ta klasa procka w porównaniu do 805, ale jego cena deklasuje go na starcie dla normalnego usera :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 no wlasnie a wiec chyba warto sprzedac to co mam kupic d805 i czekac z 1,5 roku az x2 stanieje znacznie zeby moze kiedys sie przesiasc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 zalezy co chcesz zmienic z kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 tzn musze kupic Procka + mobo jak bedzie trzeba DDR 2 to tez musze kupic i grafe juz mam tylko czekam na nia (7600gt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 p5ld2 - 430zl 2x512 667 goodram ok 300 jesli na takie cos to warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 niekumam tzn ze polecaszmi te czesci? do d805 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 tak rozwazalem tez mozliwosc iz chcesz tylko zmienic mobo i cpu i wsadzic to co masz teraz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 tyle, ze cene samego 3800+ masz 805 + P5LD2 + 2x512 goodram :) dokładnie i to według mnie jest oczywisty wybór, chyba, że ma się dobrą platforme na 939 np. DFI i 2GB ramu to lepiej zainwestować w X2 a to mowi samo za siebie jest tez mozliwosc ze trafisz 805 ktora poleci na fsb 200 wtedy moze w niektorych testach wyprzedzac niekreconego x2 bez jaj ja porównywałem X2 po OC jak i 805 po OC niekreconego x2 3800 to pewnie od fsb 160 juz wyprzedzasz ;) dokładnie fakt ze x3800 to nie ta klasa procka w porównaniu do 805, ale jego cena deklasuje go na starcie dla normalnego usera :/ esta verdad :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 dokładnie i to według mnie jest oczywisty wybór, chyba, że ma się dobrą platforme na 939 np. DFI i 2GB ramu to lepiej zainwestować w X2 bez jaj ja porównywałem X2 po OC jak i 805 po OC dokładnie esta verdad :D i? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 i co? :? wniosek z tego taki, że jak człek buduje od podstaw platforme DC to lepiej zainwestować w P4 805 [jeśli chce najmniejszym kosztem] :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2006 mialem wypas platform na 939 => semp na 2,7 @ 1,5V i vitesty, ale po pracy na DC zdecydowalem sie na przesiadke i nie zaluje jej. AMD pogielo z cenami DC i tyle. nawet w grach moj jedno rrzeniowiec nie byl duzo szybszy niz obecny "niebieski". nie licze marka 2k1 i spi, bo nie tylko tym czlowiek zyje. jak kiedys pisalem, nie jestem przywiazany do marki a raczej do tego co daje mi lepsza wydajnasc w stosunku do ceny i z 805 intel mnie do siebie przekonal. a X2 musialoby potaniec conajmniej z 50%, zeby ludzi u "zielonych" utrzyma. sorka, ale takie jesty prawo popytu i podazy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bari Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 CZYLI PROPONUJESZ PRZESIADKE ZE TO BEDZIE DOBRY WYBOR? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 aha jeszcze jedno myslicie ze za około 1 mies stanieje do 450zł?? :Dpewnie nie, ale zawsze mozna czaic sie na okazje, takie jak ta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 "Sprawdzone" czytaj "przebrane" :-P . Ale okazja :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 a musza byc odrazu super selekty? jeszcze powiedz, ze 200zl taniej to nie okazja.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) chłopy :wink: macie z czym walczyć :blink: Intel Pentium D 805 (stock) 138w / 214w Intel Pentium D 805 @ 3.9 ghz 173w / 298w burn baby burn :twisted2: AMD X2 3800+ (stock w/CNQ) 97w / 149w AMD X2 3800+ @ 2.5ghz 113w / 185w ładnie ponad 100W na korzyść AMD, ale i tak nie zmienia to faktu że intel jest tu lepszym wyborem, aż dziw bierze, że Intel ma takiego pentaka w cenie nie przekraczającej 550zł ps. nie wiem ale jakieś durnoty pisałem LOL, może to święta ;) lub wyższość Intela na amd ps2. chłopy :wink: macie z czym walczyć :blink: Intel Pentium D 805 (stock) 138w / 214w Intel Pentium D 805 @ 3.9 ghz 173w / 298w burn baby burn :twisted2: AMD X2 3800+ (stock w/CNQ) 97w / 149w AMD X2 3800+ @ 2.5ghz 113w / 185w ładnie ponad 100W na korzyść AMD, ale i tak nie zmienia to faktu że intel jest tu lepszym wyborem, aż dziw bierze, że Intel ma takiego pentaka w cenie nie przekraczającej 550zł ps. dzięki viod, że poprawiasz moje byki :] Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Jezeli to z anandtecha to sa to waty calego zestawu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Cześć W tym dziale jestem nowy.Niedawno siedziałem jeszcze na celku D :rolleyes: .Ale teraz to inna sprawa.I jest mały problem.W speedfanie na celku był tylko jeden czujnik temperatury proca,a na tym procu są dwa.I teraz pytanie : Czy faktycznie ten proc posiada 2 czujniki temperatury,czy po prostu płyta świruje z czujnikami?? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) Ty sie nie smiej z x1300 w idle pobiera niewiele mniej niz ten 7800gt ;] Taka prawda w koncu to Prescott uder cover ;) Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez viod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak_1991 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 MOj kolega twierdzi ze ten D805 nie ruszy mi na mojej płycie Asus p5p800se bo pD obsługuja mostki powyrzej 945i nowsze :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 daj link! a zaraz powklejam moje posty z zabawy p5p800se i 805 tylko je znajde chyba wystarczy za odpowiedz bedzie dzialal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polak_1991 Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 no ja mu mowie ze bedzie chodzic a on swoje..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 to go olej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Oczywiscie ,ze P5P800SE bedzie wspolpracowal z D805 . Cavarr nie musisz dawac watow w szczycie ja mowilem o idle ;) To test prockow nie GPU wiec one byly caly czas idle . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Tia widzialem te wyliczenia zuzycia energii szkoda tylko , ze cena miedzy procesorami w zaleznosci od obliczen wyrownuje sie po 4-7 latach :D Tylko ciekawe kto go bedzie tak dlugo trzymal jak najtanszy conroe ma kosztowac cos kolo 160$. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Tia widzialem te wyliczenia zuzycia energii szkoda tylko , ze cena miedzy procesorami w zaleznosci od obliczen wyrownuje sie po 4-7 latach :D Tylko ciekawe kto go bedzie tak dlugo trzymal jak najtanszy conroe ma kosztowac cos kolo 160$. Procka to maxymalnie można mieć 2 lata, chociaż przy obecnym rozwoju technologicznym to i rok to już dużo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 to go olej!moze ty sie orientujesz czy zrobienie vdroopa duzo pomaga w oc teraz mam 4.1ghz stabilne (chodziac oblivion na 3.9 potrafi sie sypac) tak samo jak 3dmark cpu test w innych progsach ktore wykorzystuja 2 jaja wsio jest ok tyle ze skoki to mam rzedu 0.1V czasami :/ dzisiaj kupuje potka i jutro pewnie vdroop bedzie;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 moze ty sie orientujesz czy zrobienie vdroopa duzo pomaga w oc teraz mam 4.1ghz stabilne (chodziac oblivion na 3.9 potrafi sie sypac) tak samo jak 3dmark cpu test w innych progsach ktore wykorzystuja 2 jaja wsio jest ok tyle ze skoki to mam rzedu 0.1V czasami :/ dzisiaj kupuje potka i jutro pewnie vdroop bedzie;] Pomaga, i to nawet dużo. Dodatkowo podnosi vcore o 0.1v, czyli ustawiasz 1.4v a masz realne 1.5v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...