Skocz do zawartości
Assassin_

Pentium D 805 2.66 Ghz

Rekomendowane odpowiedzi

no panowie moze przedstawie pozniej wyniki z jakis 5ghz albo wiecej na LN2 ;] modlcie sie tylko zeby przezył

edit: przez moich kochanych rodzicow, nie moge dzisiaj jechac na targi :blink: i zapodac mojej 805 na ln2 czy kaskadke :huh:

no zajebiscie, szkoda ze starych nie mozna sobie wybrac :mur:

moze jak w tygodniu znajde motywacje to postawie winde na nowo i bede nadal spi 16mb atakował:)

pozdr

Edytowane przez genghiskhan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie macie średnie temperatury na chłodzeniu AC na 2,66 ghz a jakie na np. 3,5 ghz ? czy jest szansan pasywnego puszczenia na scytche ninja na 2,66 ghz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

156 zeta na allegro w wersji plus z wiatrakiem imho tanio jak na to co potrafi. A freezer to hmm freezer jakos wielbicielem mocowania wiatraczka na slowo honoru i male gumowe koleczki z ktorych potrafi spasc jak sie buda odpowiednio przechyli do przodu nie jestem.

Hmm a plyte co sadzicie o tej?

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18797

niby nforce mial nie obslugiwac 805 a nawet niektorych 820 ale na stronie asusa sprawadzilem w liscie obslugiwanych prockow i jest

http://support.asus.com/cpusupport/cpusupp...model=P5ND2-SLI

cena niezla no i sli kusi :D Tylko pytanie jak jest z podkrecaniem na niej.

Wszystko wyglada ok - bo Nforce ma problem nie z taktowaniem, ale z mnożnikiem. 14x nie obsłuży, natomiast 20x już jak najbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak sobie wyobrazasz wyprowadzenie tego calego ciepla poza bude?? niestety, ale "praw fizyki nie oszukasz, zeby chlodzic musisz dmuchac".

chodzilo mi tylko o to ze montowanie wiatrakow na calej budzie tylko po to zeby nie bylo wiatraka na radiatorze od proca nie ma sensu, lepiej miec jeden na procku niz jeden na budzie - zawsze ciszej...

zeby chlodzic to akurat wiem ze trzeba dmuchac...

rekord moj to 23 wiatraki w kompie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy procach tak grzejacych sie jak PD nie miec wentylatora na obudowie to zly pomysł, procesor ugotuje sie w we wlasnym cieple....

ale jeden duzy wentyl na bude ninja na proc i temperatury nawet zbyt wysokie nie beda.

Edytowane przez Wolan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam bude Al ^^ to sie tak nie martwie, a na 805'tke przechodze tez juz wnet, ninja w drodze :]

a probowales Wolan z wiatrakiem jednym na budzie - ninja pasyw VS. wiatrak na ninji - na budzie nic??

jakie roznice w temp przy tych samych obrotach wiatraka....?

Edytowane przez wspac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pcie mozesz ustawic jakie chcesz ale nie kreci sie razem z fsb

czyli jeśli ustawie pci na auto i bede kręcil fsb to czestotliwosc pci zostaje standardowa? wczoraj przełożyłem płyte z procem i po godzinie padła mi x600 procka troche kreciłem i myślalem ze być moze po przetaktowaniu proca poszło tez wyzej pci i od tego mogła pasc grafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i dokladnie tak sie stalo

albo dajesz recznie albo ustawias fixed i jest ok

mam tylko auto albo wartosc od 90-150 a na ile zwykłe pci ustawic 33 mhz? Edytowane przez lipa_ml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy jest dostepne jakieś faq odnośnie kręcenia intela? takie jak faq do amd 64 , przesiadłem sie z opterona na d805 i mam troche problemów z tymi opcjami nos i takie tam, przy uruchamianiu strasznie długo skanuje mi napędy ide czy moza to jakos ustawic zeby przysipeszyc? albo moze jakies opis biosu do asusa P5LD2

Edytowane przez lipa_ml

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy jest dostepne jakieś faq odnośnie kręcenia intela? takie jak faq do amd 64 , przesiadłem sie z opterona na d805 i mam troche problemów z tymi opcjami nos i takie tam, przy uruchamianiu strasznie długo skanuje mi napędy ide czy moza to jakos ustawic zeby przysipeszyc? albo moze jakies opis biosu do asusa P5LD2

Jesli chodzi o dlugie skanowanie napędów to mozliwe ze chodzi ci o skanowanie raid, jesli go nie uzywasz to poprostu wylacz w biosie. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

dzis zakupilem asusa p5ld2 i 805tke, niestety mam problem z napedami, mam jeden dvdr i dysk caviar na ATA i jak mam to podlaczyc zeby dzialalo. non stop cos wywala ze nie tak z tym jakbym tego nie podpinal, sa dwie tasmy jedna 40 druga 80 zylowa noi trzy wyjscia IDE na plycie, dwa czerwone, jedno niebieskie pionowe, w ksiazce juz sie gubie, ktos pomoze jak to podlaczyc ew co jeszcze w biosie trzeba zmienic...??

z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi