nrl Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 za bardzo nie mam w czym moze byc quake 3? B) moze byc fear :) i q4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 moze byc fear :) i q4spoko bede mial chwile to zainstaluje i zrobie testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 21 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2006 pentium D po 500zł w apollo.pl - cena zbliżona do venica 3000+ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) no panowie moze przedstawie pozniej wyniki z jakis 5ghz albo wiecej na LN2 ;] modlcie sie tylko zeby przezył edit: przez moich kochanych rodzicow, nie moge dzisiaj jechac na targi :blink: i zapodac mojej 805 na ln2 czy kaskadke :huh: no zajebiscie, szkoda ze starych nie mozna sobie wybrac :mur: moze jak w tygodniu znajde motywacje to postawie winde na nowo i bede nadal spi 16mb atakował:) pozdr Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 jakie macie średnie temperatury na chłodzeniu AC na 2,66 ghz a jakie na np. 3,5 ghz ? czy jest szansan pasywnego puszczenia na scytche ninja na 2,66 ghz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 teraz jade na boxie, kreci sie on jakies 2,3-2,4k rpm i temp mam tylko 2-3 st slabsze niz z ninja i fanderem@1,5k rpm. w idlu ~50, stress ~80. to przy 3,6G. pasyw z dobrym przewiewem i na 2,66 moze byc mozliwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Ja w na 3.6GHz mam temp maks 56 stopni na ninjy z wentylem ;) 48 stopniu full load na 2.66 ;). pasyw z ninja jest bardzo mozliwy tylko dobrze wentylowana buda musi byc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 wiec poco posyw jak i tak wiatraki musza byc w budzie.... nie ma sensu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 wiec poco posyw jak i tak wiatraki musza byc w budzie.... nie ma sensu... a jak sobie wyobrazasz wyprowadzenie tego calego ciepla poza bude?? niestety, ale "praw fizyki nie oszukasz, zeby chlodzic musisz dmuchac". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 a jak sobie wyobrazasz wyprowadzenie tego calego ciepla poza bude?? niestety, ale "praw fizyki nie oszukasz, zeby chlodzic musisz dmuchac". lub mieć WC i dużą pasywną chłodnicą :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 156 zeta na allegro w wersji plus z wiatrakiem imho tanio jak na to co potrafi. A freezer to hmm freezer jakos wielbicielem mocowania wiatraczka na slowo honoru i male gumowe koleczki z ktorych potrafi spasc jak sie buda odpowiednio przechyli do przodu nie jestem. Hmm a plyte co sadzicie o tej? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=18797 niby nforce mial nie obslugiwac 805 a nawet niektorych 820 ale na stronie asusa sprawadzilem w liscie obslugiwanych prockow i jest http://support.asus.com/cpusupport/cpusupp...model=P5ND2-SLI cena niezla no i sli kusi :D Tylko pytanie jak jest z podkrecaniem na niej. Wszystko wyglada ok - bo Nforce ma problem nie z taktowaniem, ale z mnożnikiem. 14x nie obsłuży, natomiast 20x już jak najbardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 a jak sobie wyobrazasz wyprowadzenie tego calego ciepla poza bude?? niestety, ale "praw fizyki nie oszukasz, zeby chlodzic musisz dmuchac". chodzilo mi tylko o to ze montowanie wiatrakow na calej budzie tylko po to zeby nie bylo wiatraka na radiatorze od proca nie ma sensu, lepiej miec jeden na procku niz jeden na budzie - zawsze ciszej... zeby chlodzic to akurat wiem ze trzeba dmuchac... rekord moj to 23 wiatraki w kompie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) Przy procach tak grzejacych sie jak PD nie miec wentylatora na obudowie to zly pomysł, procesor ugotuje sie w we wlasnym cieple.... ale jeden duzy wentyl na bude ninja na proc i temperatury nawet zbyt wysokie nie beda. Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 (edytowane) ja mam bude Al ^^ to sie tak nie martwie, a na 805'tke przechodze tez juz wnet, ninja w drodze :] a probowales Wolan z wiatrakiem jednym na budzie - ninja pasyw VS. wiatrak na ninji - na budzie nic?? jakie roznice w temp przy tych samych obrotach wiatraka....? Edytowane 24 Kwietnia 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Wentyle na samym Ninja to bezsens . Niemiec nie mial (ma ? ) prawie zadnego przewiewu w budzie to i temperatury byly nieciekawe . Ale on tak lubi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 witam. mam pytanie czy jak podkrecam fsb proca to na płycie asusa p5ld2 gniazdo pci express tez sie podkreca czy jest asynchorniczne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 pcie mozesz ustawic jakie chcesz ale nie kreci sie razem z fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 pcie mozesz ustawic jakie chcesz ale nie kreci sie razem z fsbczyli jeśli ustawie pci na auto i bede kręcil fsb to czestotliwosc pci zostaje standardowa? wczoraj przełożyłem płyte z procem i po godzinie padła mi x600 procka troche kreciłem i myślalem ze być moze po przetaktowaniu proca poszło tez wyzej pci i od tego mogła pasc grafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 i dokladnie tak sie stalo albo dajesz recznie albo ustawias fixed i jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) i dokladnie tak sie stalo albo dajesz recznie albo ustawias fixed i jest ok mam tylko auto albo wartosc od 90-150 a na ile zwykłe pci ustawic 33 mhz? Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez lipa_ml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 zwykłe pci 33mhz pci express 100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 a jakie jest bezpieczne napiecie dla proca na codzień? narazie ustawiłem sobie 3800 mhz na 1,35v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 1,45 na ac aczkolwiek od 1,5 tez mu nic nie bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 1,45 na ac aczkolwiek od 1,5 tez mu nic nie bedzie :)nie nie.. 1,5 na ac aczkolwiek od 1,55 też mu nic nie bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 ja mojemu na wc 1.7v juz dawalem i zyje;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 ja mojemu na wc 1.7v juz dawalem i zyje;)my tutaj rozpatrujemy ustawienie 24/7 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) a czy jest dostepne jakieś faq odnośnie kręcenia intela? takie jak faq do amd 64 , przesiadłem sie z opterona na d805 i mam troche problemów z tymi opcjami nos i takie tam, przy uruchamianiu strasznie długo skanuje mi napędy ide czy moza to jakos ustawic zeby przysipeszyc? albo moze jakies opis biosu do asusa P5LD2 Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez lipa_ml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 (edytowane) my tutaj rozpatrujemy ustawienie 24/7 :D24/7 to mam 4.1ghz @ 1.58V B) Edytowane 26 Kwietnia 2006 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 a czy jest dostepne jakieś faq odnośnie kręcenia intela? takie jak faq do amd 64 , przesiadłem sie z opterona na d805 i mam troche problemów z tymi opcjami nos i takie tam, przy uruchamianiu strasznie długo skanuje mi napędy ide czy moza to jakos ustawic zeby przysipeszyc? albo moze jakies opis biosu do asusa P5LD2Jesli chodzi o dlugie skanowanie napędów to mozliwe ze chodzi ci o skanowanie raid, jesli go nie uzywasz to poprostu wylacz w biosie. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 witam dzis zakupilem asusa p5ld2 i 805tke, niestety mam problem z napedami, mam jeden dvdr i dysk caviar na ATA i jak mam to podlaczyc zeby dzialalo. non stop cos wywala ze nie tak z tym jakbym tego nie podpinal, sa dwie tasmy jedna 40 druga 80 zylowa noi trzy wyjscia IDE na plycie, dwa czerwone, jedno niebieskie pionowe, w ksiazce juz sie gubie, ktos pomoze jak to podlaczyc ew co jeszcze w biosie trzeba zmienic...?? z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...