KvaN Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 jeszcze nie EOT [; nie mam teraz lepszego chlodziwa i wogole nie posiadam xp64 :P temp daje sie we znaki, bo na 4,2 1,25V zaliczylem BSODA z 1h SP2004 przy wlaczaniu painta :| Dalszą dyskusje na temat 9xx proponuję przenieść Tutaj EOT Panowie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 Dalszą dyskusje na temat 9xx proponuję przenieść Tutaj EOT Panowie :] i dobrze bo i ja nie zauwazylem ze to z 9xx a nie nasza 805'tka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 buehehe ;] patrza na screena i nie widza co na nim jest. a to ja bylem zfazowany wczoraj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 (edytowane) Ja po daniu Ceramique na NB i radiatorow pentagrama na mosfety mam aktualnie stabilnego SP2004 na 20x185 . Walcze dalej :P Edytowane 16 Maja 2006 przez viod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 16 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2006 buehehe ;] patrza na screena i nie widza co na nim jest. a to ja bylem zfazowany wczoraj :D no wiesz jak to jest.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) Ech, zauważyłem na p5p800se bardzo "ciekawe" zjawisko... Jeśli przez coś płynie prąd, to się ów element ku**wsko nagrzewa :mur: I to już nie tylko NB i mosfety, bo tego w sumie można się było spodziewać, ale każde małe [ciach!]o :angry: Nie wiem, może po prostu trafiłem na taką sztukę... Tak czy inaczej, kręcenie idzie chwilowo w odstawkę - do końca sesji. Procek będzie się kulturalnie chłodził, obecnie @3.2GHz trzyma ładnie ~32*C w idlu (Ninja@900rpm + wyciąg 120mm tuż za nią tak samo). Ale później płyta ląduje na "warsztacie" i coś czuję, że dostanie wersję vdroop + max. oradiatorowanie. Jak to będzie wyglądać? Na zachętę "maleństwo", które po ładnym docięciu wyląduje na NB. Zalman jakoś tak mizernie wygląda. I odpowiadam - tak, to jest kupa miedzi tam na dole :twisted2: Edytowane 18 Maja 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Kurde skad wytrzaskasz vdroopa dla p5p800se ? Na koncu Internetu bylem i nie znalazlem :) Jak zrobisz to opisz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Do jakiej najwyższej temperatury grzały wam się 805-tki ? (i oczywiście jeszcze chodzą), a może komuś już padła z udaru ? Zastanawiam się jaka jest normalna temperaturka pracy dla tego procka skoro u mnie pod obciążeniem potrafi skoczyć do 70 st. a w idle 48 - 50 st. C ? Czy praca w tem. 70 st. drastycznie nie skraca jego żywota ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Na 20x185(1,45V) Mialem w Idle 51C :) Ninja z 120mm + 2x120mm w budzie (Fander+Antec). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) Do jakiej najwyższej temperatury grzały wam się 805-tki ? (i oczywiście jeszcze chodzą), a może komuś już padła z udaru ? Zastanawiam się jaka jest normalna temperaturka pracy dla tego procka skoro u mnie pod obciążeniem potrafi skoczyć do 70 st. a w idle 48 - 50 st. C ? Czy praca w tem. 70 st. drastycznie nie skraca jego żywota ? Skrócić może ale tak z 10 lat na 8 :P Czyli jakby nie patrzeć procek po takim czasie będzie już lekkim złomem :P :D A po za tym moja ostatnio była "wygrzewana" na boxie tylko do testów memek do temperaturki 70-80 st i nic jej nie jest :P :D Edytowane 19 Maja 2006 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojt Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 Z tego co prześledziłem to wszystkie podobnie grzeją, a jeszcze (jak na razie) nikomu się nie ugotował. Mój Pentagram jednak nie starcza do 805-tki. Sprawdzę jeszcze z inną pastą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) ja na dziadowkim WC mialem 72*c na 4.1ghz w stressie ;] EDIT: a teraz mały zamęt testowalismy wlasnie 805 Kvanfielda stanowisko jak zawsze ale temp mniejsze: oto winiczki: :lol: 16mb 32mb zwiecha przy 4.6g :( 1mb: wynik kiepski bo jedna kosc 512 takty synchro i single channel (za tydz bede mial 2kosc to sie ponowi testy) troche lepsza sztuka od tej mojej :lol: chcecie taka? ;] to na PW do KVANA prosze pisac;] dziekuje za uwage;] ps. w topiku o 9xx moje boje z 930:) na troche poszla zobaczcie sami:) Edytowane 20 Maja 2006 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 czy Ty tak hobbistycznie czy selekty robisz? :) Zastanawiam sie nad D805, ale jakiegos juz pewniaka chcialbym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 testowalismy wlasnie 805 KvanfieldaNonono, ładnie. I to 1.5375V to już też takie, na którym w miarę codziennie można by jechać... Pogratulować :wink:. Aż kusi, żeby samemu się pobawić, tylko kuźwa nie ma kiedy <_< Dziś wreszcie zaczynam odrabiać straty "finansowe" i poprzedni sprzęt ląduje koło 18-tej na Allegro... Mam nadzieję, że się zwróci w miarę... W końcu jak nie patrzeć, większość XP-M 2500 nie robi stabilnego 2.5GHz @ 1.7V :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Jeszcze tylko musimy jakąs optymalizacje windy zrobić, kostkę do duala dołożyć i wyniczek lepszy w spi pokażemy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 No no ladnie . Ja czekam az Niemiec posklada do kupy swoje WC i bedzie czas to przetestujemy moze mojego 805 i sie selekt zrobi :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 niemiec juz pol roku tego wuceta składa ;] a wiecej selektow nie ma :D skilla nie macie pozatym 805 juz sa troche nudne ;] 5g to nie zrobi na WC ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 nie pol roku a niecaly miesiac. nie wszyscy maja czas tylko na kompa, sa tez inne zajecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 ja to tez rozumiem, sesja, kobieta, nie ktorzy wiedza jak to jest jak nie ma czasu zeby w kompie spedzic kilka godzin... ja tez zbieram sie z mocnym oc proca jak pies do jeza... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Ech, zauważyłem na p5p800se bardzo "ciekawe" zjawisko... Jeśli przez coś płynie prąd, to się ów element ku**wsko nagrzewa :mur: I to już nie tylko NB i mosfety, bo tego w sumie można się było spodziewać, ale każde małe [ciach!]o :angry: Nie wiem, może po prostu trafiłem na taką sztukę... Jak walczyłem z P4C800 Deluxe też wydawało mi się że NB się grzeje i blokuje ramki ... ale czy na def radiatorku czy na WC z wodą 0 stopni szło tak samo :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 nie pol roku a niecaly miesiac. nie wszyscy maja czas tylko na kompa, sa tez inne zajecia.hmmm ja akurat ostanio wiekszosc czasu spedzam poza domem a jakos mieszam przy kompie i wcecie moim ;] niemiec za duzo chelejesz i nie pamietasz;] pozniej masz dziury czasoprzestrzenne i gadasz ze czasu malo :D :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 E tam zwykla dilirka i amnezja . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Mogly ktos dac rozpiske Steppingow i odpowiadajacym im Product Code ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Byl chyba dawany link iles tam stron wczesniej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Jako ze od niedawna stalem sie posiadaczem tego procka, postanowilem sie pochwalic nowym nabytkiem. Co potrafi na WC wszyscy wiedza, bo to procek Ganga. Teraz czas na AC - Ninja+Fander120. 3.6GHz@1.4(bios) - Dual sp2004 - 9h temp 67*C 3.66@1.4125 - dual sp2005 - po okolo 20 minutach sp wlaczone na core1 wylancza sie, nie daje bledu, ale resetuje sie sam program. Podnoczenie napieia nie pomaga. Temp max 69 Tak samo dzieje sie az do 3.8@1.47 - po kilku minutach reset windy - bez bledu w sp2004. spi32 mb rpzechodzi spokojnie :) EDIT: Mobo: P5WD2 bez modow. RAM: Goodram D9 1:2 3-3-3-7, Przy wyzszych fsb niz 185 daje na 3:4. Zasilacz: Antec TP550W - zeby ktos nie powiedzial ze to wina zasilacza, bo sie zasmieje na smierc Edytowane 26 Maja 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Jako ze od niedawna stalem sie posiadaczem tego procka, postanowilem sie pochwalic nowym nabytkiem. Co potrafi na WC wszyscy wiedza, bo to procek Ganga. Teraz czas na AC - Ninja+Fander120. 3.6GHz@1.4(bios) - Dual sp2004 - 9h temp 67*C 3.66@1.4125 - dual sp2005 - po okolo 20 minutach sp wlaczone na core1 wylancza sie, nie daje bledu, ale resetuje sie sam program. Podnoczenie napieia nie pomaga. Temp max 69 Tak samo dzieje sie az do 3.8@1.47 - po kilku minutach reset windy - bez bledu w sp2004. spi32 mb rpzechodzi spokojnie :) EDIT: Mobo: P5WD2 bez modow. RAM: Goodram D9 1:2 3-3-3-7, Przy wyzszych fsb niz 185 daje na 3:4. Zasilacz: Antec TP550W - zeby ktos nie powiedzial ze to wina zasilacza, bo sie zasmieje na smierc Weee to na AC to cudo leci nawet gorzej niz moja D920 :) a cenowo pewnie identycznie :) Tylko ze u mnie to wyzsze fsb , 2x2mb i mniej ciepelka. Jak dzisiaj nie przyjdzie moja nowa zabawka to szlag trafi poczte polska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) a cenowo pewnie identycznieNo bez przesady, D805 to max. 400zł, a na D920 to już jednak 500zł trzeba wyłożyć... A stówka piechotą nie chodzi :wink: EDIT: Nie doczytałem, że to ten konkretny procek. No to faktycznie może więcej niż 400zł kosztował... Edytowane 26 Maja 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 poczta polska ostatnio daje ciala jak stara prostytutka. priorytet dla nich nic nie znaczy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 poczta polska ostatnio daje ciala jak stara prostytutka. priorytet dla nich nic nie znaczy :/nawet mnie nie wq***c prosze... czekam na wazna przesylke i juz sie martwie czemu priorytet idzie 4 dni... glecius matesus poczta bec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) ..... Ty sie lepiej po swoja zabawke wybierz a nie na ac testujesz :wink: Edytowane 26 Maja 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...