KvaN Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Jako ze od niedawna stalem sie posiadaczem tego procka, postanowilem sie pochwalic nowym nabytkiem. Co potrafi na WC wszyscy wiedza, bo to procek Ganga. Teraz czas na AC - Ninja+Fander120. 3.6GHz@1.4(bios) - Dual sp2004 - 9h temp 67*C 3.66@1.4125 - dual sp2005 - po okolo 20 minutach sp wlaczone na core1 wylancza sie, nie daje bledu, ale resetuje sie sam program. Podnoczenie napieia nie pomaga. Temp max 69 Tak samo dzieje sie az do 3.8@1.47 - po kilku minutach reset windy - bez bledu w sp2004. spi32 mb rpzechodzi spokojnie :) EDIT: Mobo: P5WD2 bez modow. RAM: Goodram D9 1:2 3-3-3-7, Przy wyzszych fsb niz 185 daje na 3:4. Zasilacz: Antec TP550W - zeby ktos nie powiedzial ze to wina zasilacza, bo sie zasmieje na smierc No coś cienko :P Weź lepiej jakieś lepsze chłodzenie zapodaj bo marnujesz proca a nie jakieś tam AC :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) ktos tu pytal o mody do p5p800se to jest wlasnie ta mobo a teraz porownajcie ten uklad do tych na p5wd2, p5wd2-e i innych :) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=2151101 Edytowane 26 Maja 2006 przez demek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Nice... :) Chyba jednak będzie co w wakacje wieczorami po robocie robić... To podaj jeszcze tylko źródło, bo chętnie poczytam ciut więcej w tym temacie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 a co tu do czytania? ktos z ta mobo niech sprawdzi czy dziala a ide o zaklad, ze dziala bo to ten sam uklad! ja nie mam mozliwosci bo sasiad pojechal na urlop i nawet nie wiem kiedy wraca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Niech no sie tylko trafi ktos z lutownica :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 olowkiem zrob!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Dokładnie. Solidnie grafitu napakować + elegancko zakleić i powinno trochę trzymać. No i problemy z gwarancją odpadają. Kurde, sam bym to zrobił, tylko KIEDY? :mad: Nawet ołówek to jednak: wybebeszyć kompa z kart -> wyjąć płytę -> zdjąć ninję -> pomalować -> sprawdzić czy działa -> wymontować jeszcze raz -> poprawić (najprawdopodobniej :lol:) -> porządnie zmontować -> zrobić porządki w budzie... A przez najbliższe 4 tygodnie regularnie jak w zegarku - co tydzień 2 egzaminy + 1-2 koła. Du.pa mi w fotel normalnie wrośnie od siedzenia. Aż pudło z narzędziami schowałem głęboko po najbardziej zagraconych szafach, żeby nie kusiło :lol:. A na szafie kartka "Nie otwierać do 20-06-06" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 eee to i tak szybko zamierzasz skonczyc... ja bede sie z sesja bawil pewnie do ost dni czerwca... (zreszta jak co roku :P) ale czas no demontarz i ponowne zlozenie zawsze sie znajdzie... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Tja olowkiem , moze i zrobie ale wlasnie po sesji ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 W poniedzialek rusza wmiana parownika w zabaweczce. Wiec juz niebawem bedzie mozna schlodzic te 805 :) Narazie tyle mi starczy... Pozatym, mam juz modorobce, wiec cosik sie pomoduje do czasu chlodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 W poniedzialek rusza wmiana parownika w zabaweczce. Wiec juz niebawem bedzie mozna schlodzic te 805 :) Narazie tyle mi starczy... Pozatym, mam juz modorobce, wiec cosik sie pomoduje do czasu chlodzenia. pozbyeś sie swojego X2 czy po prostu drugi komp w domku? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 W poniedzialek rusza wmiana parownika w zabaweczce. Wiec juz niebawem bedzie mozna schlodzic te 805 :) Narazie tyle mi starczy... Pozatym, mam juz modorobce, wiec cosik sie pomoduje do czasu chlodzenia. No to liczę że pobijesz ostatni wynik OC Squadu na 805 ;] Ale ona też na FC/DI i może nawet LN2 będzie katowana :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 witam po dobrym obradiatorowaniu plyty, nieco poprawiam wynik: to wynik SPi 16M: i 1M: moze wyniki nie powalaja na kolana ale to wszystko na ac ;] poprawie sie jak zdobede lepsze wentyle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) kiepsko z ciekawosci chcialem zobaczyc na tych samych taktach ile zrobie a to z uslugami i explorerem w tle, mozna jeszcze z czasem zjechac :P wspac pusc te d9 jakos przyzwoicie bo sie marnuja a jak nie to wezme od ciebie te kosci :P Edytowane 27 Maja 2006 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) no kiepsko bo uslugi w tle ale mi bardziej chodzilo o mhz procka na ac co do kosci to niestety to sa 533 i jakos wiecej nie chca isc, przy 2.15v mozna siegnac ich max oc, od 2.2v zaczynaja sie krecic w dol :/ Edytowane 27 Maja 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) kiepsko z ciekawosci chcialem zobaczyc na tych samych taktach ile zrobie a to z uslugami i explorerem w tle, mozna jeszcze z czasem zjechac :P wspac pusc te d9 jakos przyzwoicie bo sie marnuja a jak nie to wezme od ciebie te kosci :P jak masz możliwość karmić je napięciami rzędu 2,5V to nawet się nie zastanawiaj :D Bier i benchuj :D Ano niestety GoodRamy na D9 to jakby nie te same D9 :( Edytowane 27 Maja 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 jak masz możliwość karmić je napięciami rzędu 2,5V to nawet się nie zastanawiaj :D Bier i benchuj :D Ano niestety GoodRamy na D9 to jakby nie te same D9 :( no niestety od 2.3v niezaleznie od timingow, sypia juz bledami :( takie troche padaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 moze wyniki nie powalaja na kolana ale to wszystko na ac ;] poprawie sie jak zdobede lepsze wentyle :) 4 Ghz na AC to całkiem nieźle ale wyniki jakieś kiepskie :P I Genghis ma racje, póść te ramki jakoś przyzwoicie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) wiecej nie pojda, takie sztuki sie trafily, zreszta to 533 mecze je od kilku dni i np 617 robia na 3.3.3.4, na 2.15v bo wiecej volt juz nie lubia... 633mhz na 4.3.3.4 a spi poprawie, @demek - dzieki Edytowane 27 Maja 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 ja mam jedna kosc na d9 a 2 goodramy na goodramach i przez nie wlasnie cl4 musze jechac wlasnie 4-4-2-0 zrobilem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) ja mam jedna kosc na d9 a 2 goodramy na goodramach i przez nie wlasnie cl4 musze jechac wlasnie 4-4-2-0 zrobilem :P skad mozesz dac takie niskie tim. na tras'ie ? Edytowane 27 Maja 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 skad mozesz dac takie niskie tim. na tras'ie ? Systoolem się pobaw :) :D Tam można takie ustawiać, też na takim jadę :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Systoolem się pobaw :) :D Tam można takie ustawiać, też na takim jadę :]dzieki, widze ze jeszcze sie musze troche nauczyc :) @genghiskhan mozesz brac te kosci :) Edytowane 27 Maja 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 łeee jak to taka padaka to nie chce ja chce d9 667 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 no to teraz poprawka i to na 1,485v :] jaki jest najlepszy wyniczek 805'tki na ac? moze powalcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 chyba masz najlepszy na ac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Ktos mi mial wyslac lepsze AC do mojego 805, ale zapomnial....mysle ze sie odezwie niebawem na GG bo mi jego numer umknol... Jak sadzisz demek ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 No bez przesady, D805 to max. 400zł, a na D920 to już jednak 500zł trzeba wyłożyć... A stówka piechotą nie chodzi :wink: EDIT: Nie doczytałem, że to ten konkretny procek. No to faktycznie może więcej niż 400zł kosztował... EE ? gdzie mozna dostac 920 za 500 zł ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Ktos mi mial wyslac lepsze AC do mojego 805, ale zapomnial....mysle ze sie odezwie niebawem na GG bo mi jego numer umknol... Jak sadzisz demek ?? :D Lepsze AC od Ninji? :huh: oświeć mnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) EE ? gdzie mozna dostac 920 za 500 zł ? :) Na Allegro schodzą, w ciągu ostatnich 2 tygodni ze 3 sztuki chyba... Co ciekawe, nie mają wzięcia za te 500zł nawet :lol:. Ot, np. 2153656[/snapback] Lepsze AC od Ninji? :huh: oświeć mnie :D Coś na Heat Lane? SHOGUN + Delta :razz:? Edytowane 27 Maja 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...