Niemiec Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Wampir chcial spylic swoja 920 za troche ponad 500pln, gadajcie z nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Lepsze AC od Ninji? :huh: oświeć mnie :D na dwurdzeniowym intelu tt bt spisuje sie lepiej niz ninja :P a czemu to nie wiem ale wiem co zaobserwowalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 moja ninja jeszcze nie powiedziala koniec :) moze jutro jeszcze poprawie wyniczek, jak znajde czasu... a delte tez bede mial :) ps. szkoda ze papsta sprzedalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Moja jest jakas felerna. Nie dosc ze przyjechala bez polerki, to jeszcze chlodzi jakby sie jej nie chcialo. Czy temp 65* przy 3.6@1.4 jest normalny ?? wspac, skomentuj.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 @zalus powiedzmy, ze sa w normie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) To ja jestem ciekaw jakie tempy ma wspac na 4.0 @1.49 !!! U nie 4G wogle nie bootuje ale nie sprawdzalem takiego napiecia wysokiego....bo sie szczerze boje. @wspac Masz jakies mody na mobo ? Jak chlodzisz mobo ? moge fotosa prosic na PW ?? EDIT: Wlasnie machnolem Vdrop`a i zaczyna sie robic fajnie. Dodatkowo poprawilem smarowanie i jest jeszcze fajniej. 3.8@1.46 DualSP2004 - 65*C :) - Po dropie podskoczyly mi napiecia :) Edytowane 28 Maja 2006 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) U mnie na 3,6@1,4V mam 52C w Idle . Wiec roznie to bywa . Edytowane 28 Maja 2006 przez viod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Moja jest jakas felerna. Nie dosc ze przyjechala bez polerki, to jeszcze chlodzi jakby sie jej nie chcialo. Czy temp 65* przy 3.6@1.4 jest normalny ?? wspac, skomentuj.... siemano temperatura calkiem normalna (jesli to stress oczywiscie) ja mam mocny przewiez w budzie a w ninji dooozo to daje ale moda jeszcze zadnego nie robilem z plyta mialem taki problem ze powaznie sie przegrzewala i nie chciala wiecej hulac niz 202fsb o0 okleilem ja alumunium i teraz jedynym problemem jest temp procka, ale to sie jeszcze poprawi ja na 3.6 w idle mam ok 46*C, stress ~60*C, ale to na skreconym fajnderze, jak hula na maxa to jest duzo fajniej :) Edytowane 28 Maja 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Oto obklejenie mi chodzi, co i gdzie :) Tez bym chetnie cos obkleil :D Ide zmienic FSB na 195 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Oto obklejenie mi chodzi, co i gdzie :) Tez bym chetnie cos obkleil :D Ide zmienic FSB na 195 ;) to poobklejaj - tylko nie mów że nie wiesz co :lol2: BTW - daleko musisz chodzić, żeby zmienić FSB ?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) ja wymienielem/ochlodzilem te miejsca: organoleptycznie nie wyczulem aby cos wiecej sie grzalo... a tu poprawione 1M na 4.2ghz :] napiecie 1,485v ustawione, bez zadnych vmodow Edytowane 28 Maja 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 kurde ktos tu ma p5p800se wiec iech sprawdzi tego olowek moda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 dzis robie vdroop'a ;) olowkiem i bede mial wentyl delte wiec wyniczek napewno poprawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Chyba zywot 805 dobiega konca. Wedlug nowej roadmapy na anandtechu przy premierze conroe maja rzucic na rynek model 9x5 w cenie 133 $ majacy 2x2 mb cachu i 14x200 czyli na 65nm. Jedyny minus to wylaczone virtualizacje , ale i tak raczej nikt tego w domu nie uzywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 dwa rdzenie zasze beda w cenie to 939 odchodzi do lamusa wpierw... to wszystko trwa i tak latami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Ja juz czekam na ta 915 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 @viod ty masz zdaje sie p5p800se wiec olowkowy mod z p5wd2 dziala na niej i mamy drop moda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 wczoraj zrobilem vdroopa noi na ok 1.56v proc poszedl tak: ale po zamontowaniu delty :] (thx wisnia666) wyniczek nieco sie zmienil: z wisnia nie dalismy rady wiecej wyciagnac z pamieci, bo proc jeszcze mogl, ale pamieci musialy smigac na jakis smiesznych mhz'ach i max screen: P.S. Oczywiscie wszystko na NINJI i w temp pokoju ok 20*C miejsce pracy: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 @viod ty masz zdaje sie p5p800se wiec olowkowy mod z p5wd2 dziala na niej i mamy drop moda :) Przez weekend postaram sie zrobic olowkiem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 :? A dzielnik wyzej dla mem sie nie da :blink: Wyniki masz z ... przez te pamieci. Nie dosc ze nawet nie 300MHz to jeszcze przy CL 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 :? A dzielnik wyzej dla mem sie nie da :blink: Wyniki masz z ... przez te pamieci. Nie dosc ze nawet nie 300MHz to jeszcze przy CL 4. no niestety, nie dalo sie wiecej, jakis humor miala plyta albo pamiec..... to max co dalo sie z pamieci, najlepszy winik spi16m mam na 4380 jak zdobede lepsze mem to wtedy bedzie gitowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) No niestety pamiecy wspaca odmówiły współpracy :/ powyzej fsb 222 mobo sama przestawiała na niższy dzielnik(z 3:5 na 3:4) i nic nie dawalo mieszanie timmingami. Natomiast powyzej fsb 224 nawet 3:4 nie szło i pozostały jednie 2 najniższe dzielniki :mur: Tak jak pisał wspac, procek by jeszcze mogl ale pamiatki starsznie fikały, w sigu ma ze to sa D9 ale zachowywały sie inaczej ;) Edytowane 30 Maja 2006 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) no niestety, nie dalo sie wiecej, jakis humor miala plyta albo pamiec..... to max co dalo sie z pamieci, najlepszy winik spi16m mam na 4380 jak zdobede lepsze mem to wtedy bedzie gitowo W sigu masz GR na D9. Chyba cos nie halo z nimi skoro nie potrafia zrobic 300MHz przy CL3. Humor miala plyta ? Nie dzialal dzielnik wyzej czy jak ? Dzieks ;) Rozumie. Edytowane 30 Maja 2006 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 wlasnie juz zmieniam siga :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 W sigu masz GR na D9. Chyba cos nie halo z nimi skoro nie potrafia zrobic 300MHz przy CL3. Humor miala plyta ? Nie dzialal dzielnik wyzej czy jak ? Dzieks ;) Rozumie. Halo tylko to są te 533 a one tak właśnie z [gluteus maximus]! chodzą :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Teraz na procka wspaca przy dalo by sie wc zalozyc albo co zimniejszego jeszcze to pewnie pokazał by swoj pelny potencjał:) oczywiscie jezeli chodzi o mhz bo z tymi pamiatkami nie powalczy w spi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 nom rekord to 12:20 na 4380mhz mysle ze przy oknie puznymi godzinami + lepsze pamieci i wynik bedzie calkiem inny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 niezle proc polecial :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Gratuluje dobry wynik na chłodzeniu powietrzem. A na PCLab pisali, że na AC to już wszystko co procesor uciągnie. Kto miał racje ;) "Ci co się starają, Ci wygrywają" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) :) planuje sprzedarz procka i kupno cos z 9xx moze ktos chetny na niego? PS. no to bede mial d9 genga wiec moze bedzie powtorka z oc, wiec i spi sie zmieni :] Edytowane 30 Maja 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...