Michaelius Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Z pomiarow anandtecha podobny zestaw z niepodkrecona 805d (chyba mieli 7800gtx albo 7900gtx) ciagnal 230-250W obciazony. Wiec nawet po mega oc powinienem byc ponizej 400 z pojedyncza karta graficzna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) No różnica jest tylko że Niemiec na swoim Hunkeyu 350 puszczał 805 i jakieś kręconą grafę więc powinno dać radę imho. Nie przekona się póki nie sprubuje, a moim zdaniem warto. Edit ->Michaelius Ubiegłeś mnie, o to cały czas mi chodzi, poprostu IMHO warto zainwestować w lepsze mobo bo zasilatorani prawdopodbnie wytrzyma. Edytowane 7 Czerwca 2006 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 P5LD2 np :] Albo poczekaj (co IMHO może być lepszym rozwiązaniem) aż coś pod conroe się pojawi w polsce i zmień mobo, wykręć procka a później jakiegoś Core Duo. Chyba że pójdziesz całkiem za wydajnośćią i najpierw zmienisz mobo na p5ld2 lub p5wd2 a jak wyjdą conroe to znów zmienisz, tym razem na core duo i mobo pod niego ;] B) no no, plyta fajna (P5LD2), na niej mam swoj rekord 805'tki 4.5GHz a tak propos jestem chetny ja sprzedac (ma tylko miesiac :P) + mod ołówkowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Ale jak zmienil grafe na cos PCI to od razu 200 mhz szybciej szlo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Dobra, słuchajcie mam dylemat. Otóż kupuje (już dzisiaj :mur:) a cały czas nie jestem zdecydowany co wybrać. Czy pentiumaD na asusie p5ld2 z ac7pro czy venice'a(lub uzywanego dobrego opka) glownie chdozi o O/C i gry.... Nie czytałem tego tematu dlatego się spytam. Otoż nasz dwujajowiec osiąga b.duż temperatury z tego co wiem, i się zastanawiam czy dałby radę pójść chociaż na 3.6Ghz przy AC. Z góry THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Dobra, słuchajcie mam dylemat. Otóż kupuje (już dzisiaj :mur:) a cały czas nie jestem zdecydowany co wybrać. Czy pentiumaD na asusie p5ld2 z ac7pro czy venice'a(lub uzywanego dobrego opka) glownie chdozi o O/C i gry.... Nie czytałem tego tematu dlatego się spytam. Otoż nasz dwujajowiec osiąga b.duż temperatury z tego co wiem, i się zastanawiam czy dałby radę pójść chociaż na 3.6Ghz przy AC. Z góry THXUzywanego dobrego opka polecam. Do 805 zasilacz dobry jest potrzebny i ac takze solidne aby cos pokrecic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 W tym tygodniu kupuje nową platformę: PentiumD 2.66Ghz i ASUS p5nd2 sli W żadnym wypadku nie kupuj tej płyty.Jeżeli coś to p5ld2 lub p5wd2.Chyba że lubisz grzebać.Bo trzeba ją troszke zmodyfikować :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Za późno, kupiłem jednak AMD. A ASUSA p5nd2 sli mam na starym kompie, i jest OK, tylko strasznie sie grzeje. Mój presscot chodzi 3.0@3.7Ghz na AC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Nie czytałem tego tematu dlatego się spytam.To dlaczego ktos ma ci pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Może to głupio zabrzmi, ale właśnie zblokowałem mnożnik tego proca na 14 :D .Jeszcze jakbym miał odpowiedni program pod windowsa co by współdziałał to by było lepiej...hehe :rolleyes: klik i i klik :PP Edytowane 9 Czerwca 2006 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Może to głupio zabrzmi, ale właśnie zblokowałem mnożnik tego proca na 14 :D .Jeszcze jakbym miał odpowiedni program pod windowsa co by współdziałał to by było lepiej...hehe :rolleyes: klik Pokaż screena i validacje z cpuZ i powiedz jak to zrobiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 powiedz jak to zrobiłeśO ktoś tu zazdrości :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) O ktoś tu zazdrości :wink:Nie zazdrości tylko prosi o pozielenie się wiedzą :P Tutaj nie chodzi o zazdrość :P Przeczy to trochę genezie forum :P Nie sądzisz?? Edytowane 9 Czerwca 2006 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Nie zazdrości tylko prosi o pozielenie się wiedzą :P Tutaj nie chodzi o zazdrość :P Przeczy to trochę genezie forum :P Nie sądzisz??Nie no jasne :lol2: jaja sobie robie :D .Znasz li taki programik Rightmark Cpu Clock Utility ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Znam ale dokładniej proszę, nie widzę w ni żadnej opcji która mogła by do tego służyć, może jakiś screen? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Może to głupio zabrzmi, ale właśnie zblokowałem mnożnik tego proca na 14 :D .Jeszcze jakbym miał odpowiedni program pod windowsa co by współdziałał to by było lepiej...hehe :rolleyes: klik i i klik :PP Hmmm... Czyżby jednak udało się w końcu odpalić na P D ausowy cwany "mnożnik-lock" :wink: Ale co ma Rightmark do tego? No, to by była zdecydowanie najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia, jesli by się jednak dało mnożnikiem zjechać nieco... Konkrety prosimy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Hmmm... Czyżby jednak udało się w końcu odpalić na P D ausowy cwany "mnożnik-lock" :wink: Ale co ma Rightmark do tego? No, to by była zdecydowanie najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia, jesli by się jednak dało mnożnikiem zjechać nieco... Konkrety prosimy! Tak tylko u mnie to jest jeden mały problem :angry: Ja mam asusa na nforcie więc najprawdopodobniej to zwiesza mi kompa przez to że nforce nie obsługuje poprawnie mnożnika 14 <_< Ale inni mogą próbować.Moge nawet faq <<--- klik napisać Edytowane 9 Czerwca 2006 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 A to dziala tylko na asusach ? Bo u mnie niby tez pokazuje rightmark najnizszy mozliwy mnoznik jako x14 kurcze takie programowe zmodowanie do 820 byloby genialne :D W kazdym razie czekamy na fq bo za cholere nie wiem co w tym RM ruzac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Nie gadac tylko jechac z FAQ jak to cos zrobic :legal: :gitarzysta: :plom: :blurp: :plum: :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 W razie co mogę zawsze troche poprawić :rolleyes: .Jestem początkującym, więc proszę nie bić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Rozmawiałem wczoraj z elctronikiem na gg i przetestowałem jego metodę. Na AW8 niestety nie działa :( EDIT: Ale chyba u mnie jest coś nie tak bo nawet przy tem 75st C na procku mi sie throting wogóle nie włącza :mur: Edytowane 9 Czerwca 2006 przez KvaNfield Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Niestety u mnie na asusie P5LD2 nie dziala ten sposob... Pewnie dziala to tylko na nforce :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Dziala u mnie(P5WD2) wiec dziala i u Ciebie.... Klick Mysle ze wystarczajaco zwariowanie ustawiony :) Pamieci dalem 1:1 bo inaczej sie wieszaly, a chcialem dosc wysoko z FSB poleciec w gore cale ustawianie jest dosc uciazliwe, i nie daj boze cos sie sypnie.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) UPS... faktycznie dziala tylko ze wczesniej nie zauwazylem jak sie mnoznik zmienial (zmienial sie doslownie na 1 sek) ;) Edytowane 9 Czerwca 2006 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Bylaby to fajna sprawa, gdyby nie to, ze wiesza mi komputer na wszystkich mnoznikach poza 1:2 i 1:1. Przydalby sie tez UPS, bo jak bedize reset, to pupa - fsb 260x20->5.2GHz - na AC w zyciu nie ruszy :) Drugi i ten sam problem to AI - powyzej 264 chcial odemnie restarta, niewazne czy ccialem zmienic wyzej czy nizej, wie ktos dlaczego ?? Moze jakis inny soft do zmiany FSb, coby nie zmienial od razu w biosie ;) i nie chchial rebootowac, to ja sie pobawie jeszczew i zobacze co sie zda zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Bylaby to fajna sprawa, gdyby nie to, ze wiesza mi komputer na wszystkich mnoznikach poza 1:2 i 1:1. Przydalby sie tez UPS, bo jak bedize reset, to pupa - fsb 260x20->5.2GHz - na AC w zyciu nie ruszy :) Drugi i ten sam problem to AI - powyzej 264 chcial odemnie restarta, niewazne czy ccialem zmienic wyzej czy nizej, wie ktos dlaczego ?? Moze jakis inny soft do zmiany FSb, coby nie zmienial od razu w biosie ;) i nie chchial rebootowac, to ja sie pobawie jeszczew i zobacze co sie zda zrobic A ile czasy ci zajęło ustawienie wszystkiego w systemie?? Bo jak tak do 5 minut to może ja też sie skusze :-P .Po ok 5 min zwis <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Krocej niz 5 minut. z czego najdluzej zajmuje ustawienie mnoznika.... bo raz zaskoczy raz nie... Dajcie softa, to bedize ladnie :) do pierwszego rebot :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Hmm czyli jak dla mnie kicha bo jeszcze nie widzialem softu pozwalajacego na programowe podkrecenia chipsetu x200 intel edition :D PS. Testow pamieci na razie nie bedzie bo poczta dala ciala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) U mnie koniec dalej nie pójde :mur: 2173306[/snapback] Bylaby to fajna sprawa, gdyby nie to, ze wiesza mi komputer na wszystkich mnoznikach poza 1:2 i 1:1. Przydalby sie tez UPS, bo jak bedize reset, to pupa - fsb 260x20->5.2GHz - na AC w zyciu nie ruszy :) No właśnie i ta metoda jest tylko do pierwszego restartu :sad: szkoda Edytowane 9 Czerwca 2006 przez master_electronic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Ale jak zaskakuje to muszę na p5wd2 sprawdzić bo taka 805 na ~280-300 fsb to byłby lux do Spi:D :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...