victor89 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 (edytowane) Jakby nie miał radiatorów, to nie wiadomo czy jeszcze by pisał :>pisał... że 3,2Ghz nie mógł przekroczyć :P Czekamy na 4Ghz ;) Edytowane 31 Lipca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 a moje p5wd2 mimo "power waste device" on board jakos zyje i ma sie dobrze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 a moje p5wd2 mimo "power waste device" on board jakos zyje i ma sie dobrze ;]tak, ale sekcja zasilania na tej płycie jest inna niż na naszej ;) Mam brązowe zakola koło mosfetów przy wtyczce atx :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 Czyżby trzecia sztuka w krótkim czasie zmierzała na tamten świat? :lol2: A masz te mosfety czymś oklejone przynajmniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 31 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2006 @LordFury Wez za[pdaj wiecej 120x120 na ninje Ja przy 3.9@1.45 mialem 65 w upaly ... Tez ninja i AS5 Natomiast delta@5-7V wiala nieco na radiator...to bardzo pomagalo.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) Na piątą sztukę nie mam już miejsca :lol2:, wrzucę fotkę jak wrócę z roboty. Nie wiem, może niedokładnie zamocowana jest albo za dużo pasty dałem. Sprawdzę wieczorem... EDIT: Czy ktoś powiedział "dodaj wentylator"? :lol2: Jednak mam 5, zapomniałem o zasiłce :D Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vodor Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Panowie krótkie pytanie i odpowiedź.Czym najlepiej rozgrzać naraz dwa jajca w D805 i czy płyta Asus P5WD2 dobrze wskazuje temp procka?W czasie grania w CS dochodzi do 80C :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Panowie krótkie pytanie i odpowiedź.Czym najlepiej rozgrzać naraz dwa jajca w D805 i czy płyta Asus P5WD2 dobrze wskazuje temp procka?W czasie grania w CS dochodzi do 80C :blink:np. 2x Spuer Pi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Np. 2 x OCCT. Dobrze wskazuje temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 tak, ale sekcja zasilania na tej płycie jest inna niż na naszej ;) Mam brązowe zakola koło mosfetów przy wtyczce atx :mur: Mialem dokladnie to samo . Oddaj do serwisu i powiedz ze co to ma byc albo czympredzej opatul mosfety w radiatory . LordFury no ladnie poszlo po modyfikacji , co do roznicy w jadrach mialem to samo przy dokladnie takich samych czestotliwosciach . Drugie zawsze bylo niestabilne , nic dziwnego wkoncu to sa dwa rozne procesory . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 void => nie bylo lapowki to plyta bedzie musiala swoje odlezec zanim zostanie wyslana [; nie ma, ze boli :P :lol: a tak poza tym to ladny pieczony laminacik :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 A trzymaj ja ile chcesz tylko wyslij mi cos na zastepstwo np duecik Bad Axe + Konrou ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 A trzymaj ja ile chcesz tylko wyslij mi cos na zastepstwo np duecik Bad Axe + Konrou ;D taki duecik to ja jutro bede mial :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 No to sie zamienimy . Tymczasem ja mecze swojego Celerona z siga wyrabia 618MHz FSB cale 95MHz Stock(Shit) Cooling :] Jak Asus wroci z serwisu to zaczne scigac LordFury :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) To podbijam nieco stawkę: 3560MHz@stock :lol2: +900MHz oraz równiutkie 1.3000v w biosie (1.2560v w cpu-z) Już myślałem, że znowu poleci max. na 3620MHz, bo przeliczył SuperPi32M, jedno SP2004, ale po włączeniu drugiego zdechł. Screen oraz drugi - już ostateczny, ze stabilnym 3,56GHz poniżej: _ Wniosek: albo delikatne podbicie napięcia do wcześniej sprawdzanego 1.3250v niemal nic nie daje, albo po prostu coś spieprzyłem przy pierwszych testach (co by mnie specjalnie nie zdziwiło :lol:) i procek może lecieć jeszcze dalej przy ciut wyższym prądzie :D. A zatem: To be continued... Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) To podbijam nieco stawkę: 3560MHz@stock :lol2: +900MHz oraz równiutkie 1.3000v w biosie (1.2560v w cpu-z) Już myślałem, że znowu poleci max. na 3620MHz, bo przeliczył SuperPi32M, jedno SP2004, ale po włączeniu drugiego zdechł. Screen oraz drugi - już ostateczny, ze stabilnym 3,56GHz poniżej: [im g]http://img436.imageshack.us/img436/9923/362ghz13vpi32mspzgonnw2.th.gif[/img ]_[im g ]http://img108.imageshack.us/img108/3909/356ghz13vfullstab mh0.th.gif[/img] Wniosek: albo delikatne podbicie napięcia do wcześniej sprawdzanego 1.3250v niemal nic nie daje, albo po prostu coś spieprzyłem przy pierwszych testach (co by mnie specjalnie nie zdziwiło :lol:) i procek może lecieć jeszcze dalej przy ciut wyższym prądzie :D. A zatem: To be continued... nie zebym cos mowil, ale jak sie odpala sp2004 na DC to sie wybiera jajo, a nie w oby dwóch "0". Przynajmniej tak musilem robic na x2, moze pd jest inny :D // przy okazji przelecialem ostatnie 10 stron..... z mojej listy prockow wypadl wlasnie d805 :D ale musze cos kupic bo mi sie p5wd2 i d9 marnuja...... Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez kszonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2006 (edytowane) nie zebym cos mowil, ale jak sie odpala sp2004 na DC to sie wybiera jajo, a nie w oby dwóch "0". Przynajmniej tak musilem robic na x2, moze pd jest inny :DHmm, nawet nie zwróciłem na to uwagi. Z drugiej strony, przy odpalonym tylko jednym sp2004 i tak dzieli robotę mniej więcej na pół na oba jajca, więc ciężko wyczuć, czy przy 2xSP każde jajo liczy tylko swój wątek (dość logiczne by to było przy równym obciążeniu), czy każdy wątek jest jakoś dzielony na oba dżondra (to z kolei do wytłumaczenia "równouprawnieniem" wątków - oba dostają identyczny przydział mocy) + = ??? No ale na przyszłość będzie 0+1... przy okazji przelecialem ostatnie 10 stron..... z mojej listy prockow wypadl wlasnie d805 ale musze cos kupic bo mi sie p5wd2 i d9 marnuja......A to czemu? Zły proc? :lol: :lol: :lol: Edytowane 2 Sierpnia 2006 przez LordFury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Hmm, nawet nie zwróciłem na to uwagi. Z drugiej strony, przy odpalonym tylko jednym sp2004 i tak dzieli robotę mniej więcej na pół na oba jajca, więc ciężko wyczuć, czy przy 2xSP każde jajo liczy tylko swój wątek (dość logiczne by to było przy równym obciążeniu), czy każdy wątek jest jakoś dzielony na oba dżondra (to z kolei do wytłumaczenia "równouprawnieniem" wątków - oba d ostają identyczny przydział mocy) [attachme ntid=8665] + [attac hmentid=8 666] = [att achmentid=8668] ??? No ale na przyszłość będzie 0+1... mi sie wydaje ze to ylko wiunfdows zle pokazuje obciazenie, bo inie chce m isie wierzyc ze jest taki podzial - toz to by był odwrocony ht ;] A to czemu? Zły proc? :lol: :lol: :lol: nie, on nie jest zły, to jest wielka pomyłka :lol: nie no ja potrzebuje proca do spi i do seti. cel352 jest do spi, d805 do seti, ale cel jest tanszy i zre mneij pradu i mniej sie grzeje, wiec.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Hmm, nawet nie zwróciłem na to uwagi. Z drugiej strony, przy odpalonym tylko jednym sp2004 i tak dzieli robotę mniej więcej na pół na oba jajca, więc ciężko wyczuć, czy przy 2xSP każde jajo liczy tylko swój wątek (dość logiczne by to było przy równym obciążeniu), czy każdy wątek jest jakoś dzielony na oba dżondra (to z kolei do wytłumaczenia "równouprawnieniem" wątków - oba dostają identyczny przydział mocy) + = ??? No ale na przyszłość będzie 0+1... A to czemu? Zły proc? :lol: :lol: :lol: Odznacz No Affinity to będziesz miał obciążenie równo na każde jajo. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Spojrz na liste procesow. Zobaczysz wtedy ile kazdy z procesow korzysta z procka. Ten wyswietlacz graficzny zdecydowanie nie radzi sobie z DC ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Chłopaki mam prośbę! Mógłby ktoś na podkręconym D805 zrobić pcmarka 2004? prosiłbymo pokazenie też szczegółów np. exportując do exele ew screen ze sczególami. Zastanwai msie trochę nad zmianą mojego cela 352@4,8 na D805 ale nie wiem czy będzie szybszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 http://service.futuremark.com/compare?pcm04=3208548 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Dzięki demek! jeszce fajnie żeby ktoś wrzucił jak to z ddr2 wypada :) Ja jeszcze zaprezentuje jak moj cel352@4,8,ddr2 533 3-3-2-5 wypada w pcmark2004 Result 1 File Name Version 1.0.0 PCMark 6 KPCMarks CPU 0,0 Memory 0,0 Graphics 0,0 HDD 0,0 File Compression 5,3 MB/s File Encryption 68,1 MB/s File Decompression 47,5 MB/s Image Processing 19,9 MPixels/s Virus Scanning 2478,7 MB/s Grammar Check 3,5 KB/s File Decryption 137,1 MB/s Audio Conversion 3632,7 KB/s Web Page Rendering 8,0 Pages/s WMV Video Compression 63,2 FPS DivX Video Compression 86,8 FPS Physics Calculation and 3D 217,2 FPS Graphics Memory - 64 lines 2415,9 FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 To podbijam nieco stawkę: 3560MHz@stock :lol2: +900MHz oraz równiutkie 1.3000v w biosie (1.2560v w cpu-z) (...) No i nie przyjdzie mi go w końcu na jakims porządnym prądzie pomęczyć... Żeby mieć krętliwego proca i nawet mu napięcia solidniej nie móc podnieść :mur: A to ponieważ nowe zabawki jadą (lecą, gwoli ścisłości :wink:) i D805 w świat będzie musiał iść. Asus oczywiście także, jak tylko z serwisu wróci nowy... (miejmy nadzieję) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) Odgrzebuje troche topic ;P Niedlugo dostane nowe wentyle i Arctic Silver 5 , do tego przerabiam swojego Chiefteca DF420W na 2x92mm + dodatkowa 12cm na przod budy . Na weekend robie vd[r]oopa i zobaczymy co wyjdzie :) Moja nowa P5P800se jest jakas lepsza , na def vcore robie 3,4GHz . Po przerobkach bede nareszcie gonil LordFury :) Edytowane 11 Września 2006 przez viod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Odgrzebuje troche topic ;P Niedlugo dostane nowe wentyle i Arctic Silver 5 , do tego przerabiam swojego Chiefteca DF420W na 2x92mm + dodatkowa 12cm na przod budy . Na weekend robie vd[r]oopa i zobaczymy co wyjdzie :) Moja nowa P5P800se jest jakas lepsza , na def vcore robie 3,4GHz . Po przerobkach bede nareszcie gonil LordFury :)gonił w paleniu kolejnych sztuk? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Na tym polu tak latwo go nie dogonie :lol: Zreszta kto wie jak dojada graty :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 Dla chcącego nic trudnego, jak to mawiali starożytni :wink:. No i właśnie, niedługo powinien pojawić się jakiś mail z serwisu, że reklamacja zakończona. Ale to detal - dzisiaj w końcu zaczynam wakacje. Z trzech miesięcy "aż" dwa tygodnie sie zrobiły :?. No ale będzie na nowe zabawki przynajmniej :-P Może zanim opchnę D805 sprawdzę go jeszcze na wodzie i jakiejś nieco bardziej normalnej płycie... Sam jestem ciekaw, co tak naprawdę potrafi. Się zobaczy B-). Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 a na jakiej to mobo :> Sprzedajesz tego asusa i pentaka? Gdybyś był łaskaw - prześlij ceny na PW ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 A ja sie zastanawiam czyby takiego cudenka nie kupic http://www.znak.pl/index.php?cid=327&s...s775ECSC19-ASLI cena kolo 270-280 zeta, pelna regulacja napiecia (2,2V na pamieci) , SLI, a ograniczone wysokie FSB na chipsecie nvidii jakos przezyje :D Jeszcze tylko czekam pare tygodni czy przypadkiem wersji na nf570 nie dowiaza bo tam by conroe weszlo bez problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...