GenghisKhan Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 powiem tylko OMFG: http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...11&postcount=35 chyba sie zapozycze a przyjade do Wrocka na LN2, bo az szczeka mi opadla. to ja sie nad prometeja zastanowie jednak 4.5ghz na codzien to by bylo cos:D i pomyslec co potrafi procek za 550zl:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 po 500 juz lata :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Potestowalem pare sztuk i stwierdzic musze, ze 4G nie tak latwo na nich zlapac. trafilem tylko na 1 sztuke ktora biega na 200MHz (wlasnie idzie 2x prime95 small fft). system to gigabyte 955X Royal, Pentagram 100CU, Modecom 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 rapra dawno Cie nie widzialem na Tweaku :D, fajnie ze znowu beda niezle procki po testach :D, w maju chyba przesiadam sie na P5P800SE + D 805, boje sie tylko ze PSU nie pociagnie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 (edytowane) właśnie też mnie ciekawi ile te procki na 4 gigsach ciagną W mam ochote zmienić swojego sempronka na taką 805ątke zastanawiam się czy mi sie oplaca Edytowane 6 Kwietnia 2006 przez POWER BY AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 potrzeba im do 4g kolo 1.55V zegar duzy....moim skromnym zdaniem, szczytowo moze to byc ponad 250W.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Przeszlo 250 W to chyba caly komp w szczycie :D, gdzies przewinal mi sie fajny test ze 2 dni temu i tam gosc zmierzyl pobor mocy swojego kompa na 298 W podajze przy 3.9 w stressie i 7800GTX wsadzonym, jak wpadne do chaty zlinkuje bo teraz na uczelni jestem :D Genghis powiedz na jakim PSU Ty siedzisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 tagan 530 u15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 A czy zasilka 430Wat (taka prawdziwa zasilka z prawdziwymi watami) pociagnie tego @ 805'tke z byle jaka karta grafiki i reszta taka sobie? Orientuje sie ktos? A moze ktos wie ile ten proc ciagnie bez @? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 u mnie 350W ciagnie moje pD@3,6ghz i nie miala problemu nawet jak dorzucilem do kompletu 7900gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 patrzcie co udalo mi sie zrobic na tej 805 i zimnej wodzie:P http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...3entry2067333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Ladnie Genghis :D Tutaj ten tescik o ktorym mowilem kilka postow wczesniej :D http://www.burntware.com/dc/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 potrzeba im do 4g kolo 1.55V zegar duzy....moim skromnym zdaniem, szczytowo moze to byc ponad 250W.... no cos Ty... 1.55V? ja na default testuje, wiecej moze przeciez w kazdej chwili zabic proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 no cos Ty... 1.55V? ja na default testuje, wiecej moze przeciez w kazdej chwili zabic procarownie dobrze moze cie zabic meteoryt jak bedziesz z domu wychodził 1.55V na codzien to lajtowe napiecie:D no pod warunkiem ze mamy wc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 4,3Ghz.. no ładnie - czekamy na testy z wodą i lodem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 4,3Ghz.. no ładnie - czekamy na testy z wodą i lodemheheh chyba pierw sie wyniku na ln2 doczekacie bo mam zamiar swojego procka pokrecic na imprezie we wrocku:D zenfist zalatwi ln2 i bedzie jazda:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 ile tego ln2 będzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2006 ile tego ln2 będzie :D wystarczajaco :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vodoo Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Witam serdecznie, Potrzebuję szybko rady, którą płyte wybrać do OC tego dwurdzeniowca. Do wydania jest niestety max 320zł. W grę wchodzą... ASUS P5P800 SE GIGABYTE GA-8N775 nForce4 MSI 945P Neo2-F pozdrawiam Vodoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) asus ew. coś (czytaj asus) na i945 Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vodoo Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) A czym się różni ten ASUS P5P800 SE od P5P800 (tzn. czy P5P800 gorzej się kręci czy co) ? Ciężko uwierzyć, że za takie pieniądze można mieć dwurdzeniowca w dodatku z takim dopałem :) Do tej pory w kwestii coś z niczego wygrywał AMD, ale coraz bardziej przekonuje się do Intela. Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez vodoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 na gigabycie go prawdopodobnie nie odpalisz bo jest na nf4 wiec ona odpada ja na twoim miejscu postawilbym na asusa bo do oc jest wysmienity ale to zalezy jeszcze czy chcesz grafe na agp i ddr czy grafe na pcie i ddr2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vodoo Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) (...)ja na twoim miejscu postawilbym na asusa bo do oc jest wysmienity ale to zalezy jeszcze czy chcesz grafe na agp i ddr czy grafe na pcie i ddr2 Generalnie wolę DDR2 i pcie, ale podoba mi się kwestia finansowa P5P800. Nie musiałbym też zmieniać pamięci. Tylko czy warto, czy może lepiej dolozyc do pcie + ddr2 ? Najbardziej interesuje mnie OC / cena. pozdrawiam Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez vodoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 P5P800 (bez SE) nie obsługuje dwujajowców a P5P800 SE tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 jaka jest najlepsza mobo pod tego procka do oc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 cos od asusa ;] p5wd2 lub p5wd2-e we wszystkich mutacjach. choc i p5ld2 powinna byc wystarczajaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) Wszystko ze stajni asusa poczawszy od w miare taniego(ok.430zl) p5ld2 na i945 po p5wd2-e premium wszystko zalezy od zasobnosci portfela. Podobno na chipsetach od i955 wzwyz ma dzialac conroe ale tego jeszcze nie wiadomo do konca natomiast jesli chodzi o ddr i agp to tylko i wylacznie asus p5p800se Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez lucas234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 (edytowane) no a co z ta tabelka???: Power Consumption - Idle watts in blue, Load watts in grey AMD X2 3800+ (stock w/CNQ) 97w / 149w AMD X2 3800+ @ 2.5ghz 113w / 185w Intel Pentium D 805 (stock) 138w / 214w Intel Pentium D 805 @ 3.9 ghz 173w / 298w tabelka z linku od ent'a w 432poscie wychodzi na to ze jak sie obciazy 2 rdzenie na maxa na 3,9GHz to 298w moze ladnie obciazyc zasilke, niekazda pociagnie tego proca... Edytowane 8 Kwietnia 2006 przez wspac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 jakos moj huntkey przy 3,6G i 79GT radzil sobie nadwyraz dobrze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2006 wpitala duzo pradu to fakt ale za ta cene nie ma co zrzedzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...