Skocz do zawartości
Assassin_

Pentium D 805 2.66 Ghz

Rekomendowane odpowiedzi

takie obciazenie zasilki na stale jest glupota i nikt tego nie zaprzeczy, poprostu zasilka umrze szybko...

nie ma co sie sprzeczac,

moze jakis ranking w oc tego proca powstanie, jakis oficjalny zeby bylo o co walczyc...?

Edytowane przez wspac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie obciazenie zasilki na stale jest glupota i nikt tego nie zaprzeczy, poprostu zasilka umrze szybko...

nie ma co sie sprzeczac,

moze jakis ranking w oc tego proca powstanie, jakis oficjalny zeby bylo o co walczyc...?

potestuj swojego proca na wyzszych taktach

ciekaw jestem ile wyciagnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dovoltuj chama i jedziesz na maxa, zjarac to sie nie zjara nie boj sie:P

1.6V spox mozesz dawac:P

hehehe, sie nie boje, ninja sobie nawet radzi, srednio mi dziala na 3.5GHz przy 55*C, w stresie mam ok 68max, akasa na nim siedzi, w budzie adda'y dwie, na 4GHz po ok 7-9*C wiecej...

ale juz mam pomysl na moda dla ninji wiec chce 4GHz standardowo miec, ale niewiem co na to zasilka :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe, sie nie boje, ninja sobie nawet radzi, srednio mi dziala na 3.5GHz przy 55*C, w stresie mam ok 68max, akasa na nim siedzi, w budzie adda'y dwie, na 4GHz po ok 7-9*C wiecej...

ale juz mam pomysl na moda dla ninji wiec chce 4GHz standardowo miec, ale niewiem co na to zasilka :P

Twoja 520 nie powinna nawet się zająknąć przy takim obciążeniu, ja powiem Ci tylko tyle ze mój Topower 450 Wat do obciążenia 520 W trzyma linię 12V na poziomie 12.03 V :] A po za tym na targach widziałem kompa z jakimś x1900 xtx spiętym w crosfire, z DC i w szczytowym obciążeniu brał 525 W ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, ale ja mam z serii P5, czyli wszystkie napiecia ida z jednego zrodla, nie jak w serii P6 ze 12v osobno, reszta osobno...

bo jak obciaze 12v mocno to 5v mi skacze natychmiast do gory, i odwrotnie...

ja mam na 12v az i tylko 28A max, a na 5v az 50A (mozna by kombajn podlaczyc) co jest mi juz nie potrzebne, dlatego wole wymienic chyba zasilke na cos co ma conajmniej 30A na 12v, na 5V tez 30 spokojnie by wystarczylo...

jak KvaNfield myslisz?

moze ktos chetny na moja zasilke? jeszcze gwarancjaz dwa lata :D

Edytowane przez wspac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, no to lipa trochę, ja myślałem że masz 2 linie 12 V, jeśli nie to może być mało (w moim P3 są 2x12V-20A). Więc jeśli masz możliwość to sprzedaj póki nie stracił zbyt wiele na wartości. Polecam zasiłkę z mojego podpisu :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość ANDZEJ_1991

Ten modecom to mimo wszystko mocne bydle ale bez przesady ;) .

no bydle wiem bo mam:) za taka kase to nic lepszego sie raczej nie dostanie no chyba ze forton:).Pozdro Edytowane przez ANDZEJ_1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bydle wiem bo mam:) za taka kase to nic lepszego sie raczej nie dostanie no chyba ze forton:).Pozdro

racja - bardzo dobre zasiłki - dla mnie plusem jest to, iż mają zawyżone napięcie na liniach (12v - 12,3v; 5v - 5,1v; 3,3v - tutaj rock stable 3.33v)

naprawde - mają one 350W ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, no to lipa trochę, ja myślałem że masz 2 linie 12 V, jeśli nie to może być mało (w moim P3 są 2x12V-20A). Więc jeśli masz możliwość to sprzedaj póki nie stracił zbyt wiele na wartości. Polecam zasiłkę z mojego podpisu :]

hehe, juz mam upatrzonego seasonica: 430 lub 400W niewiem bo bardzo sie od siebie roznia, noi tez trzeba troche doplacic

podobno seasonic jest lepsza wersja fortrona? ktos sie orientuje, niby to ta sama marka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość ANDZEJ_1991

o tej zasilce po tym zdjeciu niewiele mozna powiedziec

na zdjeciu Moja Buda to twoja obudowa? bo tam jest tagan jak widze...??

wydaje ci sie spójrz jeszcze raz, przez przypadek wstawilem tam innego linka :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zmieniać to na coś lepszego od TopPowera :D

ehhehe dowcipne :mad:

gdyby topower robil zasilki naprawde ciche (cos nie glosniejszego niz stare tagany U01) to pewnie bym go sobie zostawil, choc te topowery sa i tak bardzo ciche

Edytowane przez wspac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhehe dowcipne :mad:

gdyby topower robil zasilki naprawde ciche (cos nie glosniejszego niz stare tagany U01) to pewnie bym go sobie zostawil, choc te topowery sa i tak bardzo ciche

na sranie mi topower (przeciez to tagan - jedna fabryka)

jak juz to bede bral enerka albo anteca

a tagana chce zmienic bo z moim konfigu poprostu nie wyrabia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem z plyta P5LD2, nie dziala mi dzielnik 1:1 powyzej 600mhz na pamieciach, od 601 nie reaguje wogole komp juz, 600 chodzi wszystko ok, mam 5 timingow, stale wartosci, przy ktorych na dzielniku mniejszym smigaja pamieci 670mhz spokojnie, musze non topa jechac na div 5:6

kts wie jak pomoc?

domyslam sie ze trzeba cos przestawic, ale probowalem wiele i nie moge dojsc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi