tom9001 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Jaką mobo polecacie do OC tego procka. Do podkręcania AMD to najlepsze są DFI ale pod intela nie mam pojęcia. Przedział cenowy do 600zł Jaką mobo polecacie do OC tego procka. Do podkręcania AMD to najlepsze są DFI ale pod intela nie mam pojęcia. Przedział cenowy do 600zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Asus P5WD2. chipset 955x i cena w okolicach 600pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 asus p5wd2;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balu Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Niemiec, jakieś testy? Bo kumpla chcę przekonać, żeby kupił Intela, a nie AMD :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Polecił bym Abita AW8, cena 600 zł jako bezproblemową i stabilną płytę gdyby nie to że mam wątpliwości czy procki o na 533Mhz w ogóle będą poprawnie obsługiwane przez chipset I955x który był projektowany na 800 i 1066 MHz. Działac będzie, ale niech ktoś potwierdzi kto ma płytę na 955, używa Celerona i podkręcał taki zestaw. Mam uzasadnione przypuszczenia że mogą pojawić się problemy. Więc z tymi propozycjami płyt na 955x póki co proponuje ostrożnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 To zależy czy masz zamiar zapychać 4 banki pamięci, tak jak u mnie bo w tedy temp na PM1 przy max obciążeniu skaczą do 90-100 st C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLITH Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Chcesz Panocku powiedzieć, że PentiumD 805 może sprawiać problemy na i955X? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Ano Panocku :) Wiem że były problemy z podniesieniem procków 533 powyżej 170 MHz na chipsetach 955. Może nie będzie to dotyczyło 805, ale póki ktoś tego nie sprawdzi to zalecał bym ostrożność. Zapewne w ciągu niedługiego czasu będzie wiadomo jak ta sprawa się ma. Być może sam za kilka dni będę taką opcje testował. Edytowane 26 Lutego 2006 przez PioMX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 hmm chyba się przesiąde na 2 jajka :D tylko czekam na jakieś testy...niby ma niskie FSB ale żeby była jakas w miare wydajnośc to trzeba bedzie wydać pewno majątek na płyte :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Jak dobrze pójdzie to jutro bedę wiedział jak działa na AW8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 w ogóle to sama gadanie itp a nikt nic konkretnego nie pisze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 mam juz procka w domu, mobo zostawilem w pracy, ale pamieci nie dojechaly. powinny byc jutro a jak nei to odpale kompa na tylko jednej kostce geja 667. chce ktos fotki procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 no jakbys mogl dac fotki to bede wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 A można się spytać jakie kostki będziesz miał w parze z procem? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 juz uaktualnilem siga ;] fotki zaraz uploadne gdzies Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) mam juz procka w domu, mobo zostawilem w pracy, ale pamieci nie dojechaly. powinny byc jutro a jak nei to odpale kompa na tylko jednej kostce geja 667. chce ktos fotki prockadawaj fotki :) I czekam na jakieś testy od Ciebie :D ;) bo poważnie pomyśluje nad przesiadką :] Edytowane 27 Lutego 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLITH Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 dawaj fotki :) I czekam na jakieś testy od Ciebie :D ;) bo poważnie pomyśluje nad przesiadką :] Ja także :-)! Podaj proszę temperaturki tego piecyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 fotki: sprzet jeszcze luzem, bo mobo nie bralem z pracy i pamieci dopiero jutro przyjada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 A można się spytać jakie kostki będziesz miał w parze z procem? :) ja polecam GoodRAMy 533 :D co do FSB to oczywiście jest to problem ale szczerze wątpie żeby leżał po stronie chipsetu. Sam intel przecież twierdzi że 805 to procki które nie przeszły testów pracy na FSB=200MHz tak samo jest zapewne z Celkami potwierdzają to też pierwsze testy - na HKEPC nie mogli przebrnąć przez 190 niezależnie od napięcia (chłodzenia) także raczej bym nie przepłacał za mobo :-P Niemiec - sprawdź go jak lata nawet na tej jednej kostce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) co do FSB to oczywiście jest to problem ale szczerze wątpie żeby leżał po stronie chipsetu. Sam intel przecież twierdzi że 805 to procki które nie przeszły testów pracy na FSB=200MHz tak samo jest zapewne z Celkami potwierdzają to też pierwsze testy - na HKEPC nie mogli przebrnąć przez 190 niezależnie od napięcia (chłodzenia) także raczej bym nie przepłacał za mobo :-P czyli można spokojnie wessać coś na 945 - ale też będzie później gorzej ze sprzedażą ... ehh :P Edytowane 27 Lutego 2006 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FLITH Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Ja biorę mobo na i955X + D805 przy czym procek potem wymienię na D940 jak się pojawi za sensowną cenę. Ponoć w kwietniu jakaś obniżka się szykuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 majkel84 => jak corsairy nie dojada, a licze z calego serca, ze dojada to sprawdze go na tym geju. na XS chlopaki robili 4g na std V lub lekko podniesionym i na boxie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 majkel84 => jak corsairy nie dojada, a licze z calego serca, ze dojada to ... przyjde i ci je zabiore :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 ... przyjde i ci je zabiore :D ale zabierzesz tylko 2 z 4 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 No, ciekaw jestem jak to z nim będzie. Oby to nie była "psia wydajność". Niemiec pierwsze co zrób jak siejuż oswoisz to porównanie 3D z a64 na takich samych taktach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 No, ciekaw jestem jak to z nim będzie. Oby to nie była "psia wydajność". Niemiec pierwsze co zrób jak siejuż oswoisz to porównanie 3D z a64 na takich samych taktach :)kolejny....co bedzie porownywał procki na takich samych taktach :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 No, ciekaw jestem jak to z nim będzie. Oby to nie była "psia wydajność". Niemiec pierwsze co zrób jak siejuż oswoisz to porównanie 3D z a64 na takich samych taktach :)Porównanie A64 vs P4 lub PD na takim samym taktowaniu to można sobie w .... wsadzić, a już tym bardziej 3D - od zawsze wiadomo, że A64 było lepsze niż P4 i PD w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 sprzecik przyjechal. w 3d to bede mogl dac tylko wyniki z 6800GS pracujacej z sempem na 2,7ghz, bo poprostu nie chce mi sie robic testow przy innych taktach zwlaszcza, ze ze starego cfg zostalo mi tylko mobo. poza tym wyniki z 68gs mam zapisane ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 kolejny....co bedzie porownywał procki na takich samych taktach :lol: chodzilo o takty karty graficznej :) A dokładniej o to ile MHz bedzie potrzebował Pentium D aby dojechal z wynikiem 3D (w 3dm2001) do wyniku Niemca na 2,7GHz i 6800GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 sprzecik przyjechal.No to czekamy :D http://www.hardspell.com/news/showcont.asp?news_id=22158 <--- jedak da się wyjsc powyżej FSB 200 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...