karaluch Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Witam, szukam tak i szukam i nie nie moge wyszukac w googlach to moze wy mi pomozecie: A wiec mam plyte ECS P6IPAT na chipsecie Intel 815EB i chcialbym do niej wsadzic pamiec 512mb PC 100 ECC dwustonna, w maulalu wyszytalem ze przyjmuje pamieci do 512MB, ale nie mam zadnej wzmianki o ECC. Swego czasu montowalem 256MB ECC do plyty Asus CUSL2 tez na Intel 815EB i tam chodzilo ale nie wiem co bedzie z tym ECSem. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 moge sie mylic bo to dawno temu byly 815... ale czy P6IPAT nie jest na I815EPT :> ? bo ma nowszy stepping i obsluguje tualatiny... ? a co do ECC to w czasach P3 VIA teoretycznie wykorzystywala dobroci ECC ale w praktyce nie :) na necie znalazlem taka wzmianke "Intel 815, 815E, 815EP chipset series cannot support ECC SDRAM ", ale to nie znaczy ze nie bedzie dzialac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszok Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 też mam problem p6ipat celek(800) kreci sie tylko do 920 (fsb 115 -jeszcze dzwiek nie dziala" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...