tbadoo Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Planuję zakup w miarę wydajnego zestawu. W międzyczasie nanoszę jeszcze poprawki. Jeśli macie jakieś zastrzeżenia to proszę o opinie. -AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4400+ (może lekkie OC, magistrala, co myślicie?) -Msi K8N Diamond Plus (zaznaczam że nie nastawiam się na jakieś ekstremalne OC, stąd nie patrzę na DFI choć dostęp do nich mam) -Corsair 2GB DDR XMS3500LL Pro TwinX (tu nie bardzo wiem, do wyboru jeszcze OCZ, GEIL, Mushkin) -Sapphire Radeon X1900XT 512MB DDR3 -Western Digital Caviar Special Edition 320GB 3200KS SATA-II 16MB Cache (a może Seagate na SATA II ?) -Hiper HPU-4B580 Type R 580W Wszelkie uwagi mile widziane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Epox 9npj ultra, albo 9npa+, sądze że była by lepsza, dysk może samsung albo seagate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 bierz epox'a tego co podal grzechu tego 1 :wink: dysk czemu nie WD ?? j amam i nie nazekam .... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 A ten MSI to nie stoi na nf4 SLI czasem?? Mniemam że to ta http://sklep.benchmark.pl/pelny_25099.html bo nie dopisales... jezeli tak to chyba bym sie zastanowił nad inna grafa bo po co Ci Ati i płyta na szli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilentManiac Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 A nie lepiej dwa dyski po 160GB w Raid? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Dyski to moze 2 seagate 160gb 7200.9 na raida. A co do płytki to to moze ta:Epox EP-9NPA Ultra nVidia nForce4 Ultra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Ja bym zmienił grafę na geforca jak chcesz czekać to możesz na 7900 i dysk samsunga albo Seagate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 A ten MSI to nie stoi na nf4 SLI czasem?? Mniemam że to ta http://sklep.benchmark.pl/pelny_25099.html bo nie dopisales... jezeli tak to chyba bym sie zastanowił nad inna grafa bo po co Ci Ati i płyta na szliNo cóż, SLI nie jest głównym powodem dla którego zdecydowałem się na tę mobo, a co do grafy to GF raczej odpada :D Dyski to moze 2 seagate 160gb 7200.9 na raida.A o tym nie pomyślałem hehe, tylko czemu seagate, co wy chcecie od WD? No i dalej nie wiem co z tymi pamięciami :blink: I może zamiast Athlona X2 4400+ wziąć 3800+ i w zamian za to zarzucić Sapphire ATI Radeon X1900 XT-X 512MB GDDR3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbexus Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Wd jak najbardziej, W swojej karirze skladacza najwieksze problemy mialem z samsungami a najmniejsze z wd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Bo nie wiem od jakiego czasu samsungi staly sie takie slawne. Kiedys robili ostatnie badziewie, czyzby sie poprawili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Dokładnie. Słyszałem już o problemach i z samsungami, niektórzy sobie chwalą bo parametry niezłe, a niektórzy (wielu) trafili na felerne modele. Były też trefne modele WD, ale myślę że tu chyba nie będzie aż tak źle. A co do konkretów to jest do rozważenia wspomniane Seagate x2 oraz WD Caviar SE16 250GB 2500KS SATA-II 16MB Cache x2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 W takim wypadku polece seagate. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 ja polece maxtora w ostatnim tescie co widziałęm upsasowały sie zaraz za samsungiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casshern Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) Planuję zakup w miarę wydajnego zestawu. W międzyczasie nanoszę jeszcze poprawki. Jeśli macie jakieś zastrzeżenia to proszę o opinie. -AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4400+ (może lekkie OC, magistrala, co myślicie?) -Msi K8N Diamond Plus (zaznaczam że nie nastawiam się na jakieś ekstremalne OC, stąd nie patrzę na DFI choć dostęp do nich mam) -Corsair 2GB DDR XMS3500LL Pro TwinX (tu nie bardzo wiem, do wyboru jeszcze OCZ, GEIL, Mushkin) -Sapphire Radeon X1900XT 512MB DDR3 -Western Digital Caviar Special Edition 320GB 3200KS SATA-II 16MB Cache (a może Seagate na SATA II ?) -Hiper HPU-4B580 Type R 580W Wszelkie uwagi mile widziane ;) wszystko spoko ale płytke jednak bym wziął DFI, dysk może być i reszta jest już spoko:) lecz ja na twoim miejscu bym poczekał na nowy socket:)Pozdrawiam Edytowane 15 Lutego 2006 przez casshern Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 No cóż, SLI nie jest głównym powodem dla którego zdecydowałem się na tę mobo, a co do grafy to GF raczej odpada :D A o tym nie pomyślałem hehe, tylko czemu seagate, co wy chcecie od WD? No i dalej nie wiem co z tymi pamięciami :blink: I może zamiast Athlona X2 4400+ wziąć 3800+ i w zamian za to zarzucić Sapphire ATI Radeon X1900 XT-X 512MB GDDR3? No proste że 3800+ przecież to nawet przeskoczy zegarami 4400+ i będziesz miał to samo a nawet więcej. @casshern - przecież nie zalezy gościowi na mega O/C :P I jeszcze jedna rada, jak jesteś w stanie wytrzymać do czerwca to poczekaj na AM2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casshern Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) No proste że 3800+ przecież to nawet przeskoczy zegarami 4400+ i będziesz miał to samo a nawet więcej. @casshern - przecież nie zalezy gościowi na mega O/C :P I jeszcze jedna rada, jak jesteś w stanie wytrzymać do czerwca to poczekaj na AM2 Masz racje co do płyty gł. niech weźmie płyte epoxa lub msi ale bez sli bo po co jak ma zamiar kupować radka:) @Shiningami A co do AM2 to zgodze się z tobą, że lepiej poczekać i mieć komfort w budzie na jakiś czas;) Edytowane 15 Lutego 2006 przez casshern Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Masz racje co do płyty gł. niech weźmie płyte epoxa lub msi ale bez sli bo po co jak ma zamiar kupować radka:) @Shiningami A co do AM2 to zgodze się z tobą, że lepiej poczekać i mieć komfort w budzie na jakiś czas;) Dobra. To zagadka: nie mogę czekać do czerwca, kupuję pod koniec marca, epox... nie bardzo, SLI być nie musi (ale może, nie przeszkadza mi) no i ma być SATA 2. Co więc wybrać? :D No i w końcu ktoś mi powie coś więcej o tych pamięciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 epox 9npa ...:) bdb plyta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manatee Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 jak bierzesz dyski z serialem ata2 to 2x Seagate 160GB SATA-II.. jak kupisz jeden w ogole nie skorzystasz z udogodnien tego serialu.. pamiec: Kingston HyperX DDR 2x 1GB PC-400 CL2 jesli kupujesz takiego radeona (dobry wybor) to po co ci SLI? polecam DFI LanParty UT nF4 Ultra-D.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 (edytowane) jak bierzesz dyski z serialem ata2 to 2x Seagate 160GB SATA-II.. jak kupisz jeden w ogole nie skorzystasz z udogodnien tego serialu.. pamiec: Kingston HyperX DDR 2x 1GB PC-400 CL2 jesli kupujesz takiego radeona (dobry wybor) to po co ci SLI? polecam DFI LanParty UT nF4 Ultra-D.. Racja co do seagate i pamięci. Ale DFI nie bardzo. Jak już to ASUS A8N-E. I odnośnie niego właśnie. Co do tego wyjącego w niebogłosy wiatraczka (na benchmark.pl opisywali toto) to nowe biosy już umożliwiają uciszenie go czy może wymienić go na jakieś pasywne chłodzenie, np to Zalman ZM-NB47J ? Edytowane 16 Lutego 2006 przez tbadoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...