Skocz do zawartości
AceSkubi

Copperhead Czy Mx518 :>

Rekomendowane odpowiedzi

Gość maciekkk

Stasiu, widzisz ja jestem wielkim fanem Razera (A raczej antyfanem Logitecha) i nadal bluzgam tę myszkę. Na pewno klawisze ma najlepsze na świecie, co do tego nie ma wątpliwości. No ale jest INNA, jest całkowicie INNA niż większośc myszek na rynku. Nie wiem czy gorsza czy lepsza, to jest chyba kwestia indywidualna. Wykonana jest doskonale, jakość materiałów nie pozostawia wiele do życzenia. Kształt ma INNY, zmieniono go troche i teoretycznie można nawet na nim spokojnie oprzeć rękę... Jeśli natomiast - ja mam tak, co sekunde coś poprawiasz, przesuwasz klawiature o milimetr, przesuwasz palec o milimetr bo coś tam nieqwygodnie, to możesz mieć problemy :mur: W tej chwili chwytam mysz cała ręką i stwierdzam - to moje psychopatyczne nastawienie do perfekcyjności sprawia że coś jest źle, kształt jest OK ale da się przyzwyczaić. Jak grywasz w FPS'y i zamiatasz AWm/scoutem to polecam. Jak chcesz mieć myszke na pare lat z najs gwarancją door2door polecam. Nie miej jednak pretensji jak coś nie pasuje.

WAŻNE!!

Kupując produkt przez internet możesz go zwrócić w ciągu 10 dni bez podania przyczyny. I to w zasadzie ci pozwala podjąc ryzyko związane z tym że totalnie ci się nie spodoba. W ciągu paru dni będzie elo elo moim zdaniem B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość maciekkk

Jak zlapalem razera pierwszy raz to wiedziedzialem co mam z tym zrobic. Najpierw sprawdz czy ci pasi, potem kup :wink:

No no, zupełnie jak z kobietami, też nie miałeś pojęcia Mateuszku do czego ten slot służy i jak zaaplikować plug-in B)

i majaca kijowa rolke jak wiekszosc myszy MS niestety..

Mysz jest REWOLUCYJNA i rusza się jak kluska ;x poza tym imho to lepsze od scrolla jest.... wahadełko, miałem w myszy geniussa takie... niezła rzecz.

No ja pisalem.

Dla mnie fajniejsze sa MX. Ale to ze wzgledu na ksztalt i rozmiar.

hyhy, jeden z niewielu który pisze DLA MNIE, bo reszta pisze JEST ;x obiektywizm w dzisiejszych czasach to rzadko spotykana cecha ;x Edytowane przez maciekkk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość maciekkk

Skołuj sobie jakąś fajną szmaciankę do niego. Jakiś eyepad, everglide, destrukt czy inny steelpad qck :] rozmiar jaki tam lubisz, ja lubie 45x40 :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie jeszcze wypowiem tylko odnosnie cen...

Jesli ~100zl wydane na podkladke to taki majatek to dlaczego rozmawiamy tu o myszy za 240zl? - jedno przeczy drugiemu. Co oferuje copperhead czego nie oferuje diamondback? (pomijamy kwestie czulosci bo jest ona nieobserwowalna) Dioda w copperheadzie ladnie pulsuje :wink:

Pozatym nie rozumiem takie postawienia sprawy odnosnie padow. Wystrarczy przejsc sie po wcg, czy innym wiekszym turnieju, czy posciagac jakies filmiki z najwiekszych imprez gaminogowych na swiecie i tam widac na czym graja najlepsi. Abstraciach!ac od sponsoringu (czyli np fatala ktory reklamuje swoj produkt) mozna wylapac na jakich padach graja zawodnicy. I co oni tez ulegli zbiorowej halucynacji i nabrali sie na marketingowa potege icemata? :-| Napewno dla nich to jest mniejszy wydatek, u nas najpopularniejszy jest chyba set qck+a4tech... ale czy to znaczy ze drozsze = przereklamowane?

Kwestia skilla jest przeciez oczywista... nigdzie nie stwierdzam ze taki sprzet zrobi z nas pro graczy. To sa czastkowe procenty sukcesu i chyba kazdy kto choc troche gra do tego sam doszedl. Matrox wygrywal na mx500 i padzie z myszką miki. Skill to zupelnie inna sprawa. Dywagacje na temat sprzetu maja na celu dopelnienie calosci i minimalne polepszenie efektu.

Reasumujac. Jesli kogos stac na mysz pokroju copperhead to rowniez go stac na diamondbacka czy mx518 i dobrego pada. Przy cenach nowych laserowych myszek to naprawde nie jest majatek. Dziwie sie tylko dlaczego trzeba mowic o rzeczy tak oczywistej i bezposrednio wynikajacej chocby z opinii na tym forum. Ktos stwierdza nagle ze to nieprawda i biada temu kto twierdzi inaczej... argumenty? = brak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość maciekkk

1) bo nie chciało im się tworzyć nowej kategorii

2) bo ipso facto nawet laserowe myszki korzystają z jakichś tam układów optycznych w postaci soczewki itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość maciekkk

Cała ręka pozostaje w powietrzu. Nadgarstek na podkładce. Palce na kneflach. Dwa palce delikatnie trzymaja mysz za boki. Tak się powinnio trzymać Razera. Mysz waży tak malo ze bez problemu można nią machać i mieć 10x większa precyzję niż trzymając cała dłoń na mx/ie. Zobaczcie kształt ostatniej myszki fatality - w ogóle nie można całej dłoni oprzeć. W ostatnim Razerze już się da, jest całkiem wygodnie, tyle że traci się wiele precyzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość maciekkk

To nie chodzi o to czy się zakrywa, tylko czy chce się opierać dłoń na myszce B)

Edytowane przez maciekkk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie to chyba popracuje na biurku :D chyba nic jej sie nie stanie :D

wkoncu za cos trzeba imprezować:) jak cos odloże to kupie podkladke :D

Zjedziesz tylko ślizgacze na tym biurku.

Cała ręka pozostaje w powietrzu. Nadgarstek na podkładce. Palce na kneflach. Dwa palce delikatnie trzymaja mysz za boki. Tak się powinnio trzymać Razera. Mysz waży tak malo ze bez problemu można nią machać i mieć 10x większa precyzję niż trzymając cała dłoń na mx/ie. Zobaczcie kształt ostatniej myszki fatality - w ogóle nie można całej dłoni oprzeć. W ostatnim Razerze już się da, jest całkiem wygodnie, tyle że traci się wiele precyzji.

A czym się różni "przedostatni" razer w kształcie od "ostatniego", że takie wygodniejsze jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mam opierac reke na myszce skoro jest ona za mala??

Mam napinac dlon aby byla non stop w powietrzu??

Tu wlasnie chodzi o wygode. Za male/niskie myszki nie sa zawygodne dla graczy o duzych lapach. Poprostu szuranie po mousepadzie do takich nie nalezy.

Poprosty Razer=nalesnik i jest dla mnie malo wygodny.

Co tu duzo mowic. trzeba polozyc lape i strzelic przymiarke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość maciekkk

Razer dodaje gratis drugi komplet ślizgaczy B) Copperhead jest wyższy, dłuższy i można na nim oprzeć rękę. Moim skromnym zdaniem oparcie całej dłoni na myszce powoduje dużą utratę precyzji oraz jest bardziej męczące - musisz cała dłonią ruszać aby poruszać myszką - ja ruszam tylko palcami i minimalnie dłonią. Trzymanie dłoni na MX jest jak chwycenie kartofla. Przy Razerze ręką jest całkowicie rozluźniona bo tego kartofla nie trzyma. Ale to tylko moje subiektywne odczucia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Razer dodaje gratis drugi komplet ślizgaczy B) Copperhead jest wyższy, dłuższy i można na nim oprzeć rękę. Moim skromnym zdaniem oparcie całej dłoni na myszce powoduje dużą utratę precyzji oraz jest bardziej męczące - musisz cała dłonią ruszać aby poruszać myszką - ja ruszam tylko palcami i minimalnie dłonią. Trzymanie dłoni na MX jest jak chwycenie kartofla. Przy Razerze ręką jest całkowicie rozluźniona bo tego kartofla nie trzyma. Ale to tylko moje subiektywne odczucia.

Rozluźniona? Przecież tam ludzie z większą ręką nie mogą zmieścić nawet tych 3 palców (wskazujący, środkowy i serdeczny), żeby pozostałe mogły po bokach trzymać myszkę. To ma być luz? Jeszcze jak trzymasz podkurczone palce cały czas na klawiszach, bo się nie mieszczą?

Copperhead jest przecież praktycznie identyczny jak Diamondback... O_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość maciekkk

Przecież tam ludzie z większą ręką nie mogą zmieścić nawet tych 3 palców (wskazujący, środkowy i

Trzymać 3 palce na górze myszki ? Sorry, 1 palce - knefel scroll, 2 palec - knefel... po co komu 3 palec na myszce ? Jak ty pakowałeś 3 palce na góre Razera to powodzenia :lol2: BTW to MX jest wyprofilowany dla ludzi uzywających środkowego palca do scrollowania. Co jest bardzo mądre, logiczne ergonomiczne i ogólnie elo elo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już w ogóle super wygodne szurać małym i serdecznym palcem po podkładce :lol:

Ja mam G5, kształtem praktycznie taki jak MX i nie używam środkowego do scrollowania i nie wiem co jest niby dla Ciebie takiego logicznego ergonomicznego i elo elo. Aż takim jesteś fanbojem tego swojego razerka, że nie dopuszczasz nawet myśli, ze dla kogoś może nie być odpowiednia myszką, albo komuś może po prostu nie pasować? O_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość maciekkk

kciuk - mały palec = 23cm

kciuk - środkowy = 22cm

więc moja ręka jest raczej duża... i nadal nie wyobrażam sobie położenia środka dłoni na myszce...

Wiesz, niektórym ludziom pasuje Ich Troje i Mandaryna, więc skoro ci pasuje MX - z bogiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ulozenia palcow... 3 palce na przyciskach (srodkowy na scrollu) to zupelnie normalna pozycja. Swiadczy chocby fakt ze gdy uzywa sie 2 tylko palcow (jeden to przycisk i rolka jednoczesnie) wystepuja 2 glowne problemy: mamy 2 palce po prawej stronie (dla praworecznych) myszy ktore nie mieszcza sie swobodnie tam i jest to pozycja niewygodna (szczegolnie w mx310 gdzie wyraznie wyodrebniony jest ostry kat i jeden palec musi spoczywac wlasnie na nim). Druga sprawa to niedostepnosc jednoczesnego scrolla. Popularne jest bindowanie skoku na scrolla w obie strony co ulatwia robienie bunnyhoppingu wlasnie z uzyciem scrolla. Ale jakiekolwiek inne zastosowanie tez jest ulatwione bo mamy dostep jednoczesnie do bardzo szybkiego podwojnego przycisku jaki moze pelnic rolka.

Wielu poczatkujacych graczy popelnia ten blad i graja z nawykiem ktory nie przeszkadza zanadto w normalnej pracy i uzywaja 2 palcow pomijajac rolke. Przestawienie sie potem do 3 palcow jest naprawde trudne, wymaga to niezlego samozaparcia ale efekty sa naprawde zadowalajace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maciekkk nie wypowiadaj sie juz w tym temacie. Sam dopiero co smiales sie z obiektywizmu. Skoro masz duze kobiece dlonie i lezy ci Razor to ok. Dla innych nigdy on nie bedzie wygodny.

aerial ja wlasnie tak gram (2 palce, a raczej 3 - kciuk na bocznych przyciskach). Ale nie uwazam sie za zadnego pr0 playera. Chociaz moj skill w niektorych gierkach najgorszy nie jest :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość maciekkk

OMG

Robienie Bunny Hopa z palcem na środkowym przycisku bardzo dowodzi jak bardzp pr0 jesteś. Może jeszcze bronie zmieniasz scrollem ? Nie wiem, może jak znowu będę grał mixa z ludźmi z reprezentacji polski w cs:s to się spytam, może oni robią bunny hopy i mają środkowy palec na scrollu :lol2: :lol2: :lol2:

btw to może przypadkiem grasz cs:s to moglibyśmy jakieś male solo czy coś ;x

Edytowane przez maciekkk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OMG

Robienie Bunny Hopa z palcem na środkowym przycisku bardzo dowodzi jak bardzp pr0 jesteś. Może jeszcze bronie zmieniasz scrollem ? Nie wiem, może jak znowu będę grał mixa z ludźmi z reprezentacji polski w cs:s to się spytam, może oni robią bunny hopy i mają środkowy palec na scrollu :lol2: :lol2: :lol2:

btw to może przypadkiem grasz cs:s to moglibyśmy jakieś male solo czy coś ;x

To sie juz nadaje pod interwencje moderacji...

nie masz pojecia o okresleniu "pr0" bo twoje zachowanie cie dyskwalifikuje. Prawdziwy zawodnik sie nie odzywa tylko wygrywa i nie musi tego udowadniac pyskujac na forach, klocac sie i zapewniajac jaki to jest mastah.

I sa jeszcze inne gry oprocz cs'a. Ja akurat nie uzywam scrolla do bh, ale znam pare osob.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość maciekkk

Znasz jakieś lamki figlujące na FFA którym się wydaje że są elo elo. N/C

chociaz sory, chodzą pogłoski że SK i NiP mają właśnie środkowy palec na scrollu i zawsze robią bunny hopy - dlatego są tacy pr0, przepraszam że moja ignorancją zapomniałem o wspaniałych tradycjach FFA takich jak banyhopy.

Edytowane przez maciekkk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znasz jakieś lamki figlujące na FFA którym się wydaje że są elo elo. N/C

Po pierwsze nie gram w gre counter strike w zadnej postaci (cs:s). Po drugie jest cos takiego jak np quakeworld czy promode w q3 co jest zupelnym przeciwienstwem tej gry oraz jest cos takiego jak teamfortress. I scrola uzywaja czolowi gracze z teamfortress (np Defrag) czego przyklad podawalem. Kwestia bh w csie to zupelnie inny temat.

Btw to juz twoj 42 post dzisiaj - to nie sa zawody...

i EOT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi