Kaczor_Jonasz Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Procesor: Athlon64 3000+ Venice do tego Zalman CNPS 7700-Cu Mobo: Abit AN8 Pamiatki: GeIL Dual 2 x 512MB ULD PC-400 CL2 lub GeIL 2 x 512MB PC-400 CL2.5 Grafa: GF 6800GS PoV albo Gainward'a Dysk: Seagate 160 GB Barracuda 7200.9 (8MB, Serial ATA II) W cene wchodzi nowy WinXp Home, bo musze kupic. Muze juz mam, wiec teraz tylko czekam na wasze opinie. Edytowane 14 Lutego 2006 przez Kaczor_Jonasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Procesor: Athlon64 3000+ Venice do tego Zalman CNPS 7700-Cu Mobo: Abit AN8 Pamiatki: GeIL Dual Ultra 2x 512MB DDR2 533 MHz Grafa: GF 6800GS PoV albo Gainward'a Dysk: Seagate 160 GB Barracuda 7200.9 (8MB, Serial ATA II) W cene wchodzi nowy WinXp Home, bo musze kupic. Muze juz mam, wiec teraz tylko czekam na wasze opinie. Wszytsko ok ale mam takie uwagi: 1 - płytka to najlepiej Epox 9NPAJ SLI, Abit w nF4 niepokazał nic z co warto go kupować - stosunek cena/wydajnośc jest wspaniały 2 - Grafa PoV ok, Gainward nie, może byc MSI leci na 520/1250 3 - Pamićei lepiej PDP albo (a jakze) G.Skill (leca na 300) bo od jakiegos czasu Geil troche wypuścił lipnych serii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matirr Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 a komp bedzie glownie do gier?? bo jak tak to mozna skusic sie na semprona 3000+ i do tego gf 7800GT wtedy do gier masz wspanialy zestaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 a komp bedzie glownie do gier?? bo jak tak to mozna skusic sie na semprona 3000+ i do tego gf 7800GT wtedy do gier masz wspanialy zestaw O i to jest też koncepcja, w sumie nawet lepsza bo Sempa na 2,6 wykręcic powinieneś a 7800Gt zrobi reszte :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_Jonasz Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) No okej skoro polecacie semprona to teraz mi powiedzcie, czy oplaca mi sie brac 3000+ czy moze odrazu 3400+ i do tego jaka plyte polecacie ?? A te pamiatki PDP to jakos szczerze jestem do nich sceptyczny, czy one na pewno sie tak dobrze kreca (bede kupowal wszystko w komputroniku, wiec G.Skill odpada) ?? I mam jeszcze pytan kilka: -dlaczego przy kartach PCI Express jest napisane ze wymgaja dwoch kart ?? -rozumiem ze PCI Express jest lepsze od AGP ?? -moze zamiast seagate'a kupic samsunga w serial ATA II ?? Edytowane 14 Lutego 2006 przez Kaczor_Jonasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 patrioty to bardzo dobre pamieci i sie swietnie kreca...:wink: Epox 9NPA ... s.939 --==>BDB plyta... A procek to zalezy....ja bym bral 3400 jak masz na tyle kasy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_Jonasz Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 A na chlodzenie bedzie lepszy zalman 7700-Cu czy moze lepiej wybrac Thermaltake Combo Cool PIPE 101 i do tego wiatrak Thermaltake Silent Cat ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Arcic Cooling Freezer 64 pro 70 zł...:wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitufo Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Proponuję zarobić zakupy w Apollo albo w Proline. To na prawde są w porządku sklepy. Porównując do komputronika zaoszczędzisz pewnie ze 200-300 złotych na całości i kupisz sobie za to lepszą grafikę, zasilacz lub co tam uważasz. Chłodzenie polecam Arctic Freezer 64 pro. Pamiątki Patrioty są OK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 I mam jeszcze pytan kilka: -dlaczego przy kartach PCI Express jest napisane ze wymgaja dwoch kart ?? -rozumiem ze PCI Express jest lepsze od AGP ?? -moze zamiast seagate'a kupic samsunga w serial ATA II ?? Adekwatnie w kolejności: - nie wiem o co Ci chodzi z dwoma kartami, może o SLI? Wystarczy normalnie jedna :) - sprawa dyskusyjna, PCIE ma przyszłość, AGP odchodzi do lamusa - wedle uznania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_Jonasz Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Dobra juz wiem wiecej, wielkiedzieki :D A teraz sie spytam, czy do semprona 64 s939 najlpeszy bedzie Epox EP-9NPAJ SLI nVidia nForce4 SLI czy moze jakis inny lub wogole inna plyta ?? Aha i sempron s939 jest tylko jeden typ widzialem 3000+ to moze lepiej s754 i jakiegos szybszego wziac?? Edytowane 14 Lutego 2006 przez Kaczor_Jonasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 DFI LanParty Ultra-D nforce 4 ta plyta bedzie najlepsza... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Epox 9NPA+SLI stoi na poziomie/jest lepszy niż DFI SLI-DR a cena to tylko 413 zł...po co płacić za znaczek DFI/badziewne pudło/siwatełka w UV i inne bzdety? W OC Epox niczym DFI nie ustepuje. Kwestja ile chcesz na MoBo wydac, oceń sam. http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1840&page=4 9NPA+SLI od 9NPAJ+SLI różni się tylko dodatkami a nawet wersja J jest nowsza Edytowane 14 Lutego 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 ten epox to naprawde udana plyta... :wink: ma bardzo duze mozliwosci O/c dlatego obojetnie co z tych 2 wezmiesz obie beda rewelacyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 DFI LanParty Ultra-D nforce 4 ta plyta bedzie najlepsza... :D Też ją chciałem kupić, ale szkoda kasy było :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor_Jonasz Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Dobra to juz chyba wszystko jasne, wiec biore taki komplet: Sempron 3000+ s939 plus Arctic Cooling Freezer 64 PRO Epox 9NPAJ+SLI PDP Patriot LLK 2x512 Chieftec 400W Seagate Barracuda SATA2 160GB GF 7800GT PoV WinXP Home - przymus :D Wiec jak to ocenicie, wkoncu sami sie do takiego kompletu przyczyniliscie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) BDB :) konfig.. :wink: pozazdroscic a na zasialczu mozesz zaoszczedzic i kupic fortrona 400 W :wink: Edytowane 15 Lutego 2006 przez s4t1n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 a na zasialczu mozesz zaoszczedzic i kupic fortrona 400 WA kiedyś mówiłeś że mocy nigdy za dużo... Nie sądze czy forton dał by rade z 7800gt, ja polece huntkeya 400W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Może zamiast tego Epox 9NPAJ+SLI wziąłbyś Epox 9NPA+ Ultra w tym tescie wypadł wyśmienicie test Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Może zamiast tego Epox 9NPAJ+SLI wziąłbyś Epox 9NPA+ Ultra w tym tescie wypadł wyśmienicie testJeżeli nie masz zamiaru łączyć grafe w sli to bierz 9npa+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...