Skocz do zawartości
mastertoudi

Jaka Waga Jest Bezpieczna?

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie: jaka waga coolerka jest bezpieczna dla soc.A??

Chciałem kupić Tt silent tower ale niestety moja mb nie ma otworów pod montaż :sad:

myślałem nad http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86871459

lub http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84706998 ale on ma 800g i nie wiem czy mi socketa nie ur :lol: wie

chce kręcić bartonka 2500 na 3200. Jakieś typy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sockety są mocno przytwierdzone do swojego ,,gniazda,, więc nacisk jaki tworzą nawet najcięższe coolery nie powinien byc groźny B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sockety są mocno przytwierdzone do swojego ,,gniazda,, więc nacisk jaki tworzą nawet najcięższe coolery nie powinien byc groźny B)

No nie wiem...kiedyś mi poszła k7s5a ecs i mi sie nudziło...wyrwałem go wkrętakiem, i nie powiem żeby stawiał duży opór, dokładniej to wyjąłem sam plastik bo styki zostały w płycie :D

a big typhoon nie wejdzie bo trza mieć dziurki w płycie. Co myślicie o tych co dałem(do tego glacialtecha dałbym 2x silent cat bo tamto to szit jakiś pewno). Chodzi mi o wydajność i żeby nie był głośniejszy od fortronka co już idzie pocztą.

I jeszcze jedno: czy kupować coopershima bo coś sie boje o mojego bartka...taki mały rdzen a na nim prawie kilo..

Edytowane przez mastertoudi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pentagram. A myslales o czyms ze Skytheow?? http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1148 <<== W najblizszej przyszlosci mysle o tym (zalezy mi na skierowaniu wyloty luftu do wiatraka na tyle budy (ew.tuba)

Edytowane przez lifanek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Z tego co pamiętam to socket A wg. spectfikacji może mieć na sobie coolera o wadze 300g. Ale da się bez problemów założyć o wiele cięższego coolera. Ja mam Gigabyte 3D Cooler-Ultra GT, waga jego to "zaledwie" 780g czyli dwa razy więcej od tego co jest w specyfikacji socketa i nie miałem żadnych problemów (a mam go założonego gdzieś od roku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Z tego co pamiętam to socket A wg. spectfikacji może mieć na sobie coolera o wadze 300g. Ale da się bez problemów założyć o wiele cięższego coolera. Ja mam Gigabyte 3D Cooler-Ultra GT, waga jego to "zaledwie" 780g czyli dwa razy więcej od tego co jest w specyfikacji socketa i nie miałem żadnych problemów (a mam go założonego gdzieś od roku).

A nosiłeś kompa z tym kolosem w środku ;/.

A tak w ogóle to jeżeli komp stoi w domu to może mieć nawet 2kg chłodzenie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi