mastertoudi Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 mam pytanie: jaka waga coolerka jest bezpieczna dla soc.A?? Chciałem kupić Tt silent tower ale niestety moja mb nie ma otworów pod montaż :sad: myślałem nad http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86871459 lub http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84706998 ale on ma 800g i nie wiem czy mi socketa nie ur :lol: wie chce kręcić bartonka 2500 na 3200. Jakieś typy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 A Big fajfus nie wejdzie ? Raczej bedzie ok z socketem.. nie takie rzeczy sie montowalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Sockety są mocno przytwierdzone do swojego ,,gniazda,, więc nacisk jaki tworzą nawet najcięższe coolery nie powinien byc groźny B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Sockety są mocno przytwierdzone do swojego ,,gniazda,, więc nacisk jaki tworzą nawet najcięższe coolery nie powinien byc groźny B) No nie wiem...kiedyś mi poszła k7s5a ecs i mi sie nudziło...wyrwałem go wkrętakiem, i nie powiem żeby stawiał duży opór, dokładniej to wyjąłem sam plastik bo styki zostały w płycie :D a big typhoon nie wejdzie bo trza mieć dziurki w płycie. Co myślicie o tych co dałem(do tego glacialtecha dałbym 2x silent cat bo tamto to szit jakiś pewno). Chodzi mi o wydajność i żeby nie był głośniejszy od fortronka co już idzie pocztą. I jeszcze jedno: czy kupować coopershima bo coś sie boje o mojego bartka...taki mały rdzen a na nim prawie kilo.. Edytowane 14 Lutego 2006 przez mastertoudi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 A moze pentagrama Cu 100+ ?? sam posiadam takiego na bartku 2600+ i krece na 3200+ bez mniejszych problemów. Cichy i wydajny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 A ja na swoim fajfusie osiagam 2400 MHz ale przy 1.9V ]:-> Przy takim ustawieniu jak w sigu to mam kolo 38*C w idlu Jak juz masz cos kupowac z wymienionych przez ciebie pozycji, to bylbym za TT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lifanek Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) pentagram. A myslales o czyms ze Skytheow?? http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1148 <<== W najblizszej przyszlosci mysle o tym (zalezy mi na skierowaniu wyloty luftu do wiatraka na tyle budy (ew.tuba) Edytowane 15 Lutego 2006 przez lifanek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Biore tą bude wiatrakom na froncie obnize napiecie ,z tyłu fander . Na procu thermaltake + silent cat Ciekawe jaka bedzie temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 mialem sp-97 i silent cata i chipset ani nie drgnal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi_bydg Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Witam! Z tego co pamiętam to socket A wg. spectfikacji może mieć na sobie coolera o wadze 300g. Ale da się bez problemów założyć o wiele cięższego coolera. Ja mam Gigabyte 3D Cooler-Ultra GT, waga jego to "zaledwie" 780g czyli dwa razy więcej od tego co jest w specyfikacji socketa i nie miałem żadnych problemów (a mam go założonego gdzieś od roku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Witam! Z tego co pamiętam to socket A wg. spectfikacji może mieć na sobie coolera o wadze 300g. Ale da się bez problemów założyć o wiele cięższego coolera. Ja mam Gigabyte 3D Cooler-Ultra GT, waga jego to "zaledwie" 780g czyli dwa razy więcej od tego co jest w specyfikacji socketa i nie miałem żadnych problemów (a mam go założonego gdzieś od roku). A nosiłeś kompa z tym kolosem w środku ;/. A tak w ogóle to jeżeli komp stoi w domu to może mieć nawet 2kg chłodzenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Chyba znalazłem cos dla siebie http://www.spinpoint.pl/?pg=sklep&op=prod&id=522 tylko ta waga...i czy nie potrzebuje otworów w płycie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Ciężki cooler można podwiesić na linkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...