Skocz do zawartości
packer

Dziwny Odczyt Z Czujników Na Płycie Głównej!

Rekomendowane odpowiedzi

No więc tak, niedawno zainstalowałem sobie program aida 32 i ku mojemu zdziwieniu w oknie monitorowania temperatury nic nie widniało.

Pomyślałem że to może wina tego ze niedawno zmieniałem płytę główną wiec zainstalowałem najnowsze sterowniki do niej.

Ale niestety dalej było to samo.

Więc ściągnąłem program MotherBoardMonitor 5 i on o dziwo jakieś czujniki temperatury wykrył ale problem w tym ze wyniki odczytane z tych czujników były nieco dziwne.

Program co chwile podnosił alarm ze temperatura procesora jest zbyt wysoka według niego wynosiła ona imo. 126*c!!!!! :blink:

Nie poddając się panice zrestartowałem komputer i wszedłem do BIOSU aby tam sprawdzić co jest grane i temperatura procesora według BIOSU wynosiła.... 35*C

No a teraz pytanie czemu żadne programy nie wykrywają czujników na płycie głównej (ani aida 32 ani HW32 ani MB ani SpeedFan)a jeżeli już jakieś wykryją to podawane wyniki są błędne???

Płyta główna: ASUS K8N-E DELUX s.754 (najnowsze sterowniki ze strony producenta nie pamiętam numerka)Przesiadka z MSi KT400V s.A AMD 2000+ ale po pełnym formacie wiec chyba to nic nie ma do rzeczy

Procesor: AMD ATHLON 64 3000+ s.754

BIOS: Standardowy z płyty głównej.

Prosze o pomoc.

Edytowane przez packer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie ten sam problem ma moja kolega z ta mobo co ciekawe inna wersja tej plyty dziala normanie problem moze lezec w winbondzie monitorujacym temperature moze nie potrafi sie dogadac z winem :| zostaje sprobowac programow dolaczonych przez producenta albo na stronie mbm poszukac ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi