ModdingKing Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Wiem, że kilka ludzi ma to już na 100% zrobione ale chodzi mi o coś takiego by znaleść optymalny kształt parownika do chłodzenia wody czy spirala taka jak 5-6 m rurki 8 mm wystarczy. Zbiornik w płynem będzie miał około 7-8 L . a resztę jak widać na rysunku. Ten big tower bedzie służył jako centrum chłodzenia a komp w drugiej obudowie będzie. Pytania: 1. Jaki najlepiej płyn do chłodzenia 2. Jaka pompka czy cos na styl MJ1000 wystarczy 3. Jaki kształt najlepszy parownika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 jak rozumiem to nie jest _dosłownie_ projekt ... bo taka konstrukcja wydajna nie będzie ... kilka pytań (pomocniczych ?) : - jaką teperature będziesz uzyskiwał w parowniku ? bo gdzieś w tych : http://forum.oc-forums.com/vb/forumdisplay....php?forumid=71 okolicach widziałem cały topic o chłodziwach używanych poniżej 0 C ( generalnie całe http://forum.oc-forums.com wydaje się być ... dobre - np ich Waterblock Gallery ) - co do kształtu parownika + zbiornik - może coś podobnego do chłodnicy ? czyli właśnie rura ( z chłodziwem ) + spirala (parownik ??) w środku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 chodzi o to by FC chodziło mi płyn który chłodzi WC więc temp na z FC napewno będą ujemne by szybko i skutecznie chłodzić WC. Ale system FC nie bedzie chodził non stop jest to system cykliczny jak lodówka wzorst temp płynu załącza FC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 ok dzisiaj zawitałem do dziadka do garażu i co sie okazałao ma on tam sam agregat :) ale cholera nie wiem czy czegoś brakuje i teraz jak go podłączyć by sprawdzić czy działa KUKI83 lub Berkut lub ktoś inny z FC pomocy oto mój agregat Pytanie jak podłączyć do tej wtyczki a może brakuje jakiejś elektroniki cos powiedźcie dodam że olej jest w środku bo niechcąco trochę wylałem jak niosłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 poszukaj schematu podlaczenia w necie jak nie znajdziesz to masz 3 mozliwosci podlaczenia wiec jak bedziesz mial szczescie to nie wysadzisz nawet korkow, wez kabel z wtyczka i przymocuj jego koncowke do wystajacych bolcow, podlacz do pradu i jak wywali korki to znaczy ze zle podlaczyles jak zacznie z jednej strony dmyuchac to znaczy ze dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 aa jeszcze jedno mam taka sama obudowe i wydaje mi sie ze nie zmiescisz tam ukladu FC, sprawdzales czy wejdzie kompresor ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 mi kompersor wchodz spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...