Skocz do zawartości
ModdingKing

FC+WC Projekt

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że kilka ludzi ma to już na 100% zrobione ale chodzi mi o coś takiego by znaleść optymalny kształt parownika do chłodzenia wody czy spirala taka jak 5-6 m rurki 8 mm wystarczy. Zbiornik w płynem będzie miał około 7-8 L . a resztę jak widać na rysunku. Ten big tower bedzie służył jako centrum chłodzenia a komp w drugiej obudowie będzie.

Dołączona grafika

Pytania:

1. Jaki najlepiej płyn do chłodzenia

2. Jaka pompka czy cos na styl MJ1000 wystarczy

3. Jaki kształt najlepszy parownika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak rozumiem to nie jest _dosłownie_ projekt ... bo taka konstrukcja wydajna nie będzie ... kilka pytań (pomocniczych ?) :

- jaką teperature będziesz uzyskiwał w parowniku ?

bo gdzieś w tych :

http://forum.oc-forums.com/vb/forumdisplay....php?forumid=71

okolicach widziałem cały topic o chłodziwach używanych poniżej 0 C

( generalnie całe http://forum.oc-forums.com wydaje się być ... dobre - np ich Waterblock Gallery )

- co do kształtu parownika + zbiornik - może coś podobnego do chłodnicy ?

czyli właśnie rura ( z chłodziwem ) + spirala (parownik ??) w środku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi o to by FC chodziło mi płyn który chłodzi WC więc temp na z FC napewno będą ujemne by szybko i skutecznie chłodzić WC. Ale system FC nie bedzie chodził non stop jest to system cykliczny jak lodówka wzorst temp płynu załącza FC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzisiaj zawitałem do dziadka do garażu i co sie okazałao ma on tam sam agregat :) ale cholera nie wiem czy czegoś brakuje i teraz jak go podłączyć by sprawdzić czy działa

KUKI83 lub Berkut lub ktoś inny z FC pomocy oto mój agregat

Pytanie jak podłączyć do tej wtyczki a może brakuje jakiejś elektroniki cos powiedźcie

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

dodam że olej jest w środku bo niechcąco trochę wylałem jak niosłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj schematu podlaczenia w necie

jak nie znajdziesz to masz 3 mozliwosci podlaczenia wiec jak bedziesz mial szczescie to nie wysadzisz nawet korkow, wez kabel z wtyczka i przymocuj jego koncowke do wystajacych bolcow, podlacz do pradu i jak wywali korki to znaczy ze zle podlaczyles jak zacznie z jednej strony dmyuchac to znaczy ze dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi