Skocz do zawartości
Mewosh

Automatyczny Wylaczanie Programow

Rekomendowane odpowiedzi

Ello!

Wiem ze gdzies rozwiazanie na moj problem widzialem lecz juz nie wiem gdzie :blink:

Tak czy siak mam Nortona InternetSecurity 2006 ktory oczywiscie jak wszystko od Symantec nie chce sie sam wylaczyc przy wylaczaniu kompa i pojawia sie komunikat o probie wylaczenia CApp.exe(czy jakos tak)

No i mija wyznaczony czas i nadal sie nie wylaczyl wiec sie mnie pyta czy "Zamknac Teraz" czy "Anulowac" ??

A wiec chcialbym aby najlepiej wogule sie nie pytal tylko odrazu wylaczal albo zeby mial krotszy czas na wylaczenie abym nie musial czekac na opcje Zamknij Teraz...

thx z gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ello!

Wiem ze gdzies rozwiazanie na moj problem widzialem lecz juz nie wiem gdzie :blink:

Tak czy siak mam Nortona InternetSecurity 2006 ktory oczywiscie jak wszystko od Symantec nie chce sie sam wylaczyc przy wylaczaniu kompa i pojawia sie komunikat o probie wylaczenia CApp.exe(czy jakos tak)

No i mija wyznaczony czas i nadal sie nie wylaczyl wiec sie mnie pyta czy "Zamknac Teraz" czy "Anulowac" ??

A wiec chcialbym aby najlepiej wogule sie nie pytal tylko odrazu wylaczal albo zeby mial krotszy czas na wylaczenie abym nie musial czekac na opcje Zamknij Teraz...

thx z gory

utwórz plik .reg i wklej do niego to:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]

"AutoEndTasks"="1"

"HungAppTimeout"="5000"

następnie uruchom plik

wartość "HungAppTimeout" możesz sobie zmodyfikować, parametr określa po jakim czasie system stwierdzi ze dany proces jest zawieszony :wink:

ale nie przesadzaj ze zmniejszaniem, bo może być nie ciekawie

możesz dodać jeszcze coś takiego: "WaitToKillAppTimeout"="20000" ale jak użyjesz "AutoEndTasks"="1" to nie będzie używane, bo ten parametr definiuje ile czasu ma się wyświetlać okienko z informacja, o tym ze proces przestał odpowiadać, przed zabiciem procesu

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi