Grzechu Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 (edytowane) Nadzeszła chwila na pokazanie mojego moda :wink: Pierwsza część prac znajduje się w serwisie Jet-PC.com Kolejne zdjęcia wkrótce Nie będe się rozpisywał. Zapraszam do oglądania. I czekam na komentarze :wink: Pozdrawiam Edytowane 6 Marca 2006 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Zapowiada sie całkiem miło, nie myślałeś o tym żeby okienko dać na jakiejś delikatnej uszczelce lub od środka ? Poza tym narazie jest cool, czekam na dalszy ciag :] lusterko syci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 narazie nic specjalnego... ale przyznam że modzik dopieszczony :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Wg mnie wykonanie jak najbardziej syci. Naprawde starannna robota, dobry pomysl z polerowaniem budy - bardzo interesujacy efekt. Dobre zdjecia, chociaz jeszcze nie ma za bardzo fajnego tematu (poczatki) - ale spodziewam sie niezlych technicznie fotek z finalu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Ciekawie się zapowiada. Czekamy na dalszą część ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Kiedy Ty to zacząłeś robić? Bo z tego co widać na fotkach (pora roku), to dość dawno a dopiero pierwszą część zdjęć publikuejsz dziś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papkorn Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Zapowiada się fajnie. Podoba mi się to okno fajnie to wygląda. A najbardziej to mi pasi ta ze tak powiem perfekcja, jak to mówią "diabeł tkwi w szczegółach" czy jakoś tak :P Życzę powodzenia w dalszej pracy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Dzięki za miłe słowa :) Obudowe zacząłem robić kawał czasu temu. Moda skończyłem na początku października, a że leniwy jestem :lol: to fotki i opis pojawiły się dzisiaj. Co do uszczelki to od samego początku miało być takie okno. Dzięki za miłe słowa Mam nadzieje, że kolejne części będą się Wam bardziej podobać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 podoba mi się dokłądność z jaką robisz moda.. bo ja swojego to odmierzam kawałkiem drewa, zaznaczam ołówkiem dosyć gubym.. potem centruję to na oko.. tne czym wlezie... i szlifuje na oko coby było w miare równo :D... kip goin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Ta obudowa powinna tak w standardzie wyglądać :) Grzechu naprawde super Ci to wyszło... czekamy na więcej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Bardzo ładnie ci to wszystko wychodzi, a okienko moim zdaniem wymiata ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 piękna polerka :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Hmm w sumie to nie jest polerka. Efekt jaki jest przypomina "drapane" aluminium tyle, że polakierowana stal błyszczy. A gdybym chciał to wypolerować byłoby lustro :) Dodam jeszcze, ze to szlifowanie trwało dłuugo - chyba nabardziej męcząca i długotrwała czynność w tym modzie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Grzechu póki co to tylko polerka i okno ale wyszło pięknie. Sam wymieniam okno w budzie i twoje rozwiązanie wyszło świetnie (btw. ktoś chce szybe 320x310 r = 60...bo mam do wywalenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Póki co tyle bo to pierwsza część. Niedługo będzie druga część i troche inne "klimaty" Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 W drugiej czesci troche wodnego, troche kabelkow i bajerkow :). Ale dalej podobnie - tzn bardzo schludnie i delikatnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proxsac Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Póki co tyle bo to pierwsza część. Niedługo będzie druga część i troche inne "klimaty" Pozdrawiam Ale nie miało to zabarwienia negatywnego. Wręcz przeciwnie. Pokazałeś że już na początku moda zrobiłeś coś ładnego. Z ciekawością czekam na kolejne części. Pozdrawiam również Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 w akich odestepach czasu beda pojawiac sie kolejne czesci ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 1. Nie zrobiłeś festynu/choinki z obudowy. + 2. Estetycznie i jak narazie miło + 3. Mam nadzieje że nie zepsujesz, i wymyślisz coś wyjątkowego a nie poprostu wstawisz katody i pff :| + - PS. Masz taki sam śrubokręt jak ja (od ruskich) hehehe + Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 mmm wyglada imponujaco :) Tylko faktycznie to okno moglby byc po wewnetrznej stronie. Czysto, schludnie i dobrze stonowane - good job ;) Swoja droga, jakiego papieru uzyles to nadania takiego wygladu calosci? Bo widzialem w obi papier do aluminium o gramaturze bodajze cos kolo 200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogano Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Tylko faktycznie to okno moglby byc po wewnetrznej stronie. moim zdaniem po zewnętrznej lepiej sie prezentuje, tak nietuzinkowo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuczek83 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 No sama blacha pieknie się prezentuje. Ta niespodzianka z rdza to oczywista sprawa dużo wilgoci w powietrzu się znajduje wiec niezabezpieczony metal rdzewieje. Jedynie co mi nei pasi to przedni panel troczhe nie pasuje do całej reszty, ale może został on zmodyfikowany w poźniejszym terminie, ponieważ napisałeś ze już zakończyłeś prace nad budą tylko z lenistwa nie zamiesciłeś jeszcze całego materiału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 sądząc po wykonawcy to zapowiada się mod "wysokich lotów", na prawdę świetny początek - tylko tak dalej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Więc tak: Papiery ścierne były różne najpierw od 200 do 800 a efekt rys uzyskałem 240 i 320. Wg mnie przód pasuje do reszty a zreszta nie wiem co miałbym tam zrobić hmm Co do rdzewienia - myslałem, ze obudowa zrobiona jest z czegoś nierdzewnego - myliłem się co kosztowało mnie jakieś 9h szlifowania nie mówiąc o $$ za lakiernika (i tak było po znajomosci) Kolejna część będzie jutro/pojutrze. PS katody będą - tyle moge zdradzić, ale nie będzie to choinka bo nie o to chodziło. Jeśli czytaliście mój wstęp na stronie jet-pc.com to zapewne wiecie, że koncepcja zakładała dobre i dobrze wyglądające WC oraz estetyczna i "piękną w swojej prostocie obudowę" Może dodam jeszcze, że to co zobaczycie miało tak wyglądać - nie ma tu jakichs dodatków (planowanie-realizacja) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drdick Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Mi sie podoba :) Mod godny mod.works.com :) Pozdrawiam i życzę dalszych udanych modów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bugiel Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Witam! Grzechu ,gratuluję perfekcyjnego połączenia charakteru i umiejętności. Po obejrzeniu fotorelacji z Twojej tej i poprzedniej działalności (chłodnica , bloczek) myślę że możemy oczekiwać czegoś na miarę moderów z bit-techu , ja w każdym bąź razie czekam...kolejnych zdięć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) Dzięki :) Powiem szczerze, że to nie jest nawet połowa moich umiejętności. Zabrałem się za moda, żeby mieć nareszcie cichego kompa, a że była okazja do zmodowania obudowy to skorzystałem. Jak tylko dopracuje szczegóły zabiore sie za nowego moda. W całości na tweaku z fotostory, ale to już opowieść nie należąca do tej historii :] Pozdrawiam Edytowane 15 Lutego 2006 przez Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 wszystko super. Chciałem też trochę pomodzić ale skończylo się na wc. Magisterka...:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Grzechu do wykonczenia moda zrob jebitnego bloczka na cala grafe B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 mod jest już skończony ( z tego co czytałem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...