Skocz do zawartości
Grzechu

Modowanie Wg Grzecha

Rekomendowane odpowiedzi

Obudowa sama w sobie naprawde niezla. Duzo wlozonej pracy i za to ogromny plus. Ale tak obiektywnie patrzac, to caly mod to nic specjalnego, przynajmniej na tym etapie. Watpie, zebys zdecydowal sie na modyfikacje frontu, a ze to jest najbardziej charakterystyczna czesc tej obudowy, to kazdy kto rzuci na nia okiem bedzie wiedzial ze to Cavalier. Poki co to jest tylko obudowa z oknem (no tyle ze na zewnatrz).

Zobaczymy jak sie to bedzie rozwijac.

Powodzenia Grzechu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dbalosc o szczegoly na najwyzszym poziomie - znajac wczesniejsze dokonania autora - bedzie tak do samego konca... W sumie najciekawsze efekty jeszcze przed nami, wiec z zainteresowaniem bede sledzil rozwoj moda :) Byle bysmy do samego konca dotrwali (skoro sam przyznajesz, ze jestes leniwy ;) )

Na razie musze zgodzic sie z Carl0s'em - "Poki co to jest tylko obudowa z oknem (no tyle ze na zewnatrz)."

Pozdrawiam i zycze szybkich postepow w pracach i spodziewanych przez wszystkich efektow na najwyzszym poziomie :!:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
PS Dziwna (nie)prawidlowosc mozna zauwazyc w ocenach modow na tweaku... Co prawda wykonanie okna pierwsza klasa - ale jakos tu sie nikt nie "burzy", ze jest ono prostokatne (przy "pofalowanym" froncie Cavalliera az prosi sie o jakis bardziej finezyjny ksztalt okna nawiazujacy do frontu), nikomu nie przeszkadza tez, ze okno odkrywa napedy 5,25"... no ale widac oceny nie sa zawsze obiektywne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No rzeczywiście jest to buda z oknem narazie, a nawet z założenia nie miał to być mod na maxa.

Głównie chodziło tu o wyciszenie kompa i dopieszczenie go z zewnątrz.

Nie wiem czy moge tak powiedziec, ale nie róbcie sobie jakichs wielkich oczekiwań i wymagań.

Gdybym chciał zrobić coś na miare wielkich modów to pewnie bym coś zrobił - skromność

ale tu nie o to chodziło.

Pozdrawiam

PS kolejna część dziś lub jutro (ukazywanie sie kolejnych cześci juz nie zależy odemnie - i dobrze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapowiada sie ciekawie...narazie wyglada bardzo ladnie i co najwazniejsze estetycznie..okno na zewnatrz wyglada pieknie dobrze ze nie bawiles sie w jakies tam gujmowe ujszczelki, bo jak sie cos robi to sie robi dokladnie a nie spierd... plekse a potem zakrywa uszczelkami.....

zabaczymy dalej, jak na razie gites

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosta, ładna robota :)

okno na zewnątrz wygląda rewelacyjnie, naprawdę dobry pomysł, tylko widzę jedną wadę - na górze plexy będzie się kurz zbierać i z samego narożnika ciężko będzie go wydobyć :rolleyes:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
...ale to tylko tak się czepiam, żeby potem nie było, że nie było się czego uczepić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polerowanie? to juz było

okno? paskudne ... odkrywa tyle rzeczy których nie powinno ... (jedynie mocowanie ciekawie i estetycznie rozwiązane)

a tak wogole to na tym etapie bym nie nazwal tego wogole modem ...

czekam na efekt koncowy ...

w podpisie masz napisane ze juz skonczyles wiec gdzie foty?

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko żeby nie była rozświecona w siedmiu albo nawt więcej kolorach bo święta już były a choinki już nikt nie potrzebuje :wink:

No dobra narazie jest wspaniale mod dopracowany, a pisanie o chłodnicy że lepsza była czarna to już kwestia gustu. Nie mogę się doczekać końcowego efektu :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez obaw - choinek w kompach nie trawie.

Co do oryginalności - pokaże w nastepnym modzie.

Kwestia gustu - każdy ma swój :wink: ja mam taki jaki pokazuje w moich pracach.

I dzięki za uznanie - mam nadzieje, że ostatnia część moda będzie pod koniec tygodnia - ale głowy nie daje bo wyjeżdżam lada dzień a musze tekst przygotować.

Pozdrawiam i czekam na dalsze komentarze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm pamietam , ze kiedys Grzechu zaczynal robic naprawde konkretnego moda (chyba bardzo dawno temu) . Pamietam do dzis fotki -> czern + miedz chyba kadeta jak mnie pamiec nie myli . Co sie stalo z tamtym projektem ? :blink:

Jak zobaczylem temat na jet-pc to bylem pewien , ze to wlasnie ten mod bedzie . A tu widze , ze modzik OK . Taki lekki face lifting obudowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to było Tico - mam ją nawet jeszcze, ale nie używam.

Dołączona grafika

Nawet już nie pamiętam czy była do jakiegos moda czy nie.

Ogólnie to w domu czeka mnie jeszcze jedna buda do wykonczenia a juz zabieram sie za trzecią :blink: :lol2:

Pozdrawiam i czekam na dalsze komentarze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi