redguy Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Pytanie z serii podstawowych :), ale tak się zastanawiałem: jaki powinien być kierunek ruchu powietrza generowany przez wentylator CPU? U mnie Whisperrock IV wieje na proc., a gorące powietrze jest wydmuchiwane przez żeberka w dolnej części radiatora. Nie powinno być odwrotnie? Jeżeli temat jest zbyt Doornowaty, niech ktoś mnie szybko uświadomi i oszczędzi wstydu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Nie, nie powinno być odwrotnie. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blank2424 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 wierz Nam na słowo:) raczej tego nei sprawdzaj odwrotnie;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Tak ma byc!!! i nidgdy inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Różnica temperatur wwiewanie do zasysanie w WRIV wynosi ok 7*C :wink: Wiem bo przy czyszczeniu kiedyś się pomyliłem przy ponownym zakładaniu :unsure: Tak wiec wiej na radiator a nie odwrotnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biskup1050 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 A jak sprawa przepływu powietrza wygląda na innych wiatraczkach na procku? Na swoim athlonie2000 mam założonyboxowy wentyl(jakiś green power) i on jest ustawiony tak,że wyciąga powietrze z radiatora a nie dmucha w strone procka. No i jak powinno w końcu być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fa!th Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 ja mam spire wrV i tam powietrze jest zasysane i owiewa radiator :> na wrv raczej nie ma mozliwosci zlego zalozenia wentyla :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 Powietrze zawsze musi dmuchac na radiator . inaczej lipa jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Speedzik Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 wystrczy troche pomyslec i juz widomo, ze wentyl musi dmuchac na radiator a nie na odwrot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) ja mam spire wrV i tam powietrze jest zasysane i owiewa radiator :> na wrv raczej nie ma mozliwosci zlego zalozenia wentyla :}no nie bardzo się z Wami zgodzę. W moim chłodzeniu producent defaultowo ustawia wiatrak aby zasysał ciepłe powietrze z cpu i wydmuchiwał w bok budy. Kiedyś zamieniłem kierunek wiania, czyli wianie było na proc i temp się podniosła. A w boku blaszaka mam otworki na wysokości cpu więc nagrzane powietrze z cpu wylatuje na zewnątrz. Edytowane 25 Lutego 2006 przez olo21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 (edytowane) A do autora tematu ... jak jesz goraca zupe to czy dmuchasz na nia czy wciagasz cieple powietrze ? ;) Edytowane 25 Lutego 2006 przez Kinslayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo21 Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 wystarczy spojrzeć na moją sygnaturkę: Scythe Samurai Rev. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XwA Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 wszystko spoko ale na pierwszej odpowiedzi temat powinien sie zakonczyc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 wystarczy spojrzeć na moją sygnaturkę: Scythe Samurai Rev. Zobaczylem i od razu edytowalem posta ;) Ale i tak uwazam ze wydajneij jest dmuchac niz wydmuchiwac cieple powietrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 A do autora tematu ... jak jesz goraca zupe to czy dmuchasz na nia czy wciagasz cieple powietrze ? ;) Pewnie wciaga :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...