Skocz do zawartości
\\ MarcO //

Jak Podłączyć Laptopa Do Pc ?

Rekomendowane odpowiedzi

A laptop to nie PC? Chyba chodzi Ci o podlączenie stacjonarnego do laptopa chociaz to i tak bez roznicy nadal czy to sa dwa laptopy czy dwie stacjonarki czy wlasnie laptop i stacjonarny.

1.Kabel USB

2.Kabel sieciowy (skretka)

3.Siec bezprzewodowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam taki kabel USB do transferu danych miedzy kompami, podlaczasz do obu, instalujesz taki programik dostarczony przez producenta i odpalasz i widzisz oba kompy w tym menadzerze i po prostu klikasz i przesuwasz. Proste jak konstrukcja gwozdzia. Koszt to jakies 30-40 zeta a bardzo przydatne jak gdzies w drodze chcesz sobie zgrac jakies wieksze ilosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok to rozumiem , bo myslalem ze moze byc zwykly kabel USB-USB.

Ale widze ze te kable usb to linkowania (net linker) mają jakąs kostke po srodku. :unsure:

Dokładnie, potrzebny jest specjalny kabelek.

Ja uważam że jeśli się przenosi dane do 1GB to warto kupić pendriva - jest megawygodny, zawsze dostępny i całkiem szybki. Kosz takiego to od 160zł na allegro.

Przy większych ilościach danych rzeczywiście kabel USB<->USB będzie ok, choć już mniej wygodny, cena od 40zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z PenDrivem to spoko opcja tylko ta cena - 4 razy wieksza niz kabelka. A do wiekszych ilosci to taki kabel jest wrecz niezastapiony - 30GB przerzucalem w okolo 40 minut.

Tak, taki kabelek obługuje protokół TCP/IP, udostępnianie włączasz na pierwszym kompie i jedziesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi