\\ MarcO // Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 tak ja jak w temacie dzieki :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 A laptop to nie PC? Chyba chodzi Ci o podlączenie stacjonarnego do laptopa chociaz to i tak bez roznicy nadal czy to sa dwa laptopy czy dwie stacjonarki czy wlasnie laptop i stacjonarny. 1.Kabel USB 2.Kabel sieciowy (skretka) 3.Siec bezprzewodowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Mam zamiar przeniesc dane z PC stacjonarnego do laptopa. Czy przy podlaczeniu via USB, laptopa wykryje mi jako kolejny dysk twardy tak jak to ma miejsce w przypadku podłacznia aparatu cyfrowego? :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Ja mam taki kabel USB do transferu danych miedzy kompami, podlaczasz do obu, instalujesz taki programik dostarczony przez producenta i odpalasz i widzisz oba kompy w tym menadzerze i po prostu klikasz i przesuwasz. Proste jak konstrukcja gwozdzia. Koszt to jakies 30-40 zeta a bardzo przydatne jak gdzies w drodze chcesz sobie zgrac jakies wieksze ilosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Czy mozesz podac jaki to kabel USB i jaki to jest programik. Chyba raczej zwykły kabel USB z dwiema takimi samymi koncówkami co? :lol2: laptop to Toschiba TECRA A3-183 własnie chodzi mi o takie przenosze nie danch "przeciagnij i upusc" . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 http://allegro.pl/show_item.php?item=84861255 tak na predkosci znalezione, poszukaj to spokojnie znajdziesz taniej. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Alternatywnie jeżeli w obu kompach jest karta sieciowa to skrosowana skrętka słynna i wio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 A moze takie cos http://www.allegro.pl/show_item.php?item=86225707 , ale tutaj widze ze druga koncowka usb jest mniejsza czyli nie sa dwie takie same . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Nie to nie jest to, nie kombinuj - takie cos co wkleilem albo tak jak kolega - skrętka i po bólu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\\ MarcO // Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Ok to rozumiem , bo myslalem ze moze byc zwykly kabel USB-USB. Ale widze ze te kable usb to linkowania (net linker) mają jakąs kostke po srodku. :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nygus7 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Ok to rozumiem , bo myslalem ze moze byc zwykly kabel USB-USB. Ale widze ze te kable usb to linkowania (net linker) mają jakąs kostke po srodku. :unsure: Dokładnie, potrzebny jest specjalny kabelek. Ja uważam że jeśli się przenosi dane do 1GB to warto kupić pendriva - jest megawygodny, zawsze dostępny i całkiem szybki. Kosz takiego to od 160zł na allegro. Przy większych ilościach danych rzeczywiście kabel USB<->USB będzie ok, choć już mniej wygodny, cena od 40zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Z PenDrivem to spoko opcja tylko ta cena - 4 razy wieksza niz kabelka. A do wiekszych ilosci to taki kabel jest wrecz niezastapiony - 30GB przerzucalem w okolo 40 minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verin Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 A czy taki kabelek usb (a wlasciwie jego soft) pozwala moze na skonfigurowanie dostepu do internetu za posrednictwem drugiego kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nygus7 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Z PenDrivem to spoko opcja tylko ta cena - 4 razy wieksza niz kabelka. A do wiekszych ilosci to taki kabel jest wrecz niezastapiony - 30GB przerzucalem w okolo 40 minut. Tak, taki kabelek obługuje protokół TCP/IP, udostępnianie włączasz na pierwszym kompie i jedziesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...