Skocz do zawartości
JkubA

Blok Wodny !

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli nie zablokujesz wolnej przestrzeni pomiedzy bokami bloku a "jeżem" to woda pójdzie bokami i wydajność bedzie mizerna. Albo przynajmniej wprowadź w pustej przesrzeni jakiś opór dla wody co by "chętniej" płynęła środkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zwykle najciekawsze i najbardziej owocne technologicznie opinie pochodzą od ludzi co nigdy bloku nie (z)robili .... ;-)

sam kiedys sie szykowalem ze zrobieniem podobnego bloku, ale z obroconym i pinami o 90* przy zachowaniu miejsca wlotu i wylotu.

ciekaw jestem efektów i wynikow, zycze powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zwykle najciekawsze i najbardziej owocne technologicznie opinie pochodzą od ludzi co nigdy bloku nie (z)robili .... ;-)

sam kiedys sie szykowalem ze zrobieniem podobnego bloku, ale z obroconym i pinami o 90* przy zachowaniu miejsca wlotu i wylotu.

ciekaw jestem efektów i wynikow, zycze powodzenia.

coś mi sugerujesz ??? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za opinie mam nadzieje jutro odebrać trafnie nazwanego "jeża" i tak poniedziałek, wtorek wrzucę jakąś fote. A dziś dla urozmaicenia zdjęcie historyczne juz wodnego chłodzenia durona 1 Ghz :D

post-131102-1140101684_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taką bude, taki monitor i miałem taką myszke :wink:

Serio? O stary .. ale masz brzydką bude :P

Takie dwa segmenty to chyba wydajne zbyt nie są. Oczywiscie woda sie nie zagotuje ale o fajnych temapch to chyba mozna zapomniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj grzejnik się nie sprawdził przede wszystkim ze względu na jego gabaryty, a wydajność tez nic szczególnego nawet na durona, fakt ze blok wodny był wiercony tak więc i jego wydajność była mizerna.

To coś obok budy to nigdy nie dokończony projekt bloczku i podczerwień własnej produkcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rok :-P

i jest :damage_wall:

to co narysowalem.

Gratulacje, porządna robota. Ciekawe jak się spisuje w układzie, piny rzeczywiście wysokie. Ktoś na forum wspominał, że zbyt wysokie nic nie dają. No i jak z przepływem przez taki gąszcz?

EDIT: miałem gdzieś linka z jakiejś francuskiej stronki z badaniami na temat wydajności przy różnej wysokości pinów i finów, jak znajdę to podrzucę.

Edytowane przez Bartolomius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi