JkubA Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 W piątek będę miał dno z miedzi według dołączonego rysunku. Co sądzicie o takiej konstrukcji bloku ? Kroćce 3/8". Zostanie przefrezowanie topu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Jeśli nie zablokujesz wolnej przestrzeni pomiedzy bokami bloku a "jeżem" to woda pójdzie bokami i wydajność bedzie mizerna. Albo przynajmniej wprowadź w pustej przesrzeni jakiś opór dla wody co by "chętniej" płynęła środkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Swietny projekt bloku. 0,3 mm, to nie za malo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 ciekawy projekt, bęe 3mał kciuki... mozę coś ciekawego z tego wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) Swietny projekt bloku. 0,3 mm, to nie za malo ? 0,3 mm to bardzo mało może być nieciekawie tak jak z PowerX 0,25 mm :sad: Edytowane 15 Lutego 2006 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 jak uzyje elektrodrazarki to moze wyjdzie, bo frezem pilkowym to wyjdzie kupa jedna wielka :D Benito: mastach blokow sie odezwal, kiedy zobaczymy twoje piekne bloczki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 heh, zrobiłem coś podobnego tylko że z 5 razy większe, fajna alternatywa pinowca ; ] powodzenia, powinno byćciekawie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 ale ta odległość miedzy pinami to przegięcie ani to wydajne nie będzie a o wykonaniu nie wspomnę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Ja się wypowiem dopiero po obejrzeniu fotek. Plany planami a z wykonaniem bywa różnie. Co do konstrukcji to przypomina troche bloki swiftecha pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit202 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 jak zwykle najciekawsze i najbardziej owocne technologicznie opinie pochodzą od ludzi co nigdy bloku nie (z)robili .... ;-) sam kiedys sie szykowalem ze zrobieniem podobnego bloku, ale z obroconym i pinami o 90* przy zachowaniu miejsca wlotu i wylotu. ciekaw jestem efektów i wynikow, zycze powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 jak zwykle najciekawsze i najbardziej owocne technologicznie opinie pochodzą od ludzi co nigdy bloku nie (z)robili .... ;-) sam kiedys sie szykowalem ze zrobieniem podobnego bloku, ale z obroconym i pinami o 90* przy zachowaniu miejsca wlotu i wylotu. ciekaw jestem efektów i wynikow, zycze powodzenia. coś mi sugerujesz ??? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 (edytowane) Ja się wypowiem dopiero po obejrzeniu fotek. Plany planami a z wykonaniem bywa różnie. zgadzam się stuprocentowo z wypowiedzią Edytowane 15 Lutego 2006 przez SZUK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JkubA Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Dzięki za opinie mam nadzieje jutro odebrać trafnie nazwanego "jeża" i tak poniedziałek, wtorek wrzucę jakąś fote. A dziś dla urozmaicenia zdjęcie historyczne juz wodnego chłodzenia durona 1 Ghz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 jak sprawdzają się te dwa kawałki grzejnika ???? Daje to rade ??? i co to leży za bloczek na stole ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 mam taką bude, taki monitor i miałem taką myszke :wink: do tego też myslłem o takich segmentowych grzejnikach- jak to sie sprawdzało? bo ceny są ok-coś koło 25zl za 1 segmencik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 mam taką bude, taki monitor i miałem taką myszke :wink:Serio? O stary .. ale masz brzydką bude :P Takie dwa segmenty to chyba wydajne zbyt nie są. Oczywiscie woda sie nie zagotuje ale o fajnych temapch to chyba mozna zapomniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JkubA Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Oj grzejnik się nie sprawdził przede wszystkim ze względu na jego gabaryty, a wydajność tez nic szczególnego nawet na durona, fakt ze blok wodny był wiercony tak więc i jego wydajność była mizerna. To coś obok budy to nigdy nie dokończony projekt bloczku i podczerwień własnej produkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JkubA Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 rok :-P i jest to co narysowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) ale wysokie te piny/finy Edytowane 27 Lutego 2007 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Pozwoliłem sobie poprawić fotki bo nic nie było widać...bloczek fajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Bloczek ala Misiu15Go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Bloczek ala Misiu15Go no raczej odwrotnie: masz racje misiu ma bloki ala JkubA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 no raczej odwrotnie: masz racje misiu ma bloki ala JkubA. raczej a'la swiftech B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) rok :-P i jest to co narysowalem. Gratulacje, porządna robota. Ciekawe jak się spisuje w układzie, piny rzeczywiście wysokie. Ktoś na forum wspominał, że zbyt wysokie nic nie dają. No i jak z przepływem przez taki gąszcz? EDIT: miałem gdzieś linka z jakiejś francuskiej stronki z badaniami na temat wydajności przy różnej wysokości pinów i finów, jak znajdę to podrzucę. Edytowane 27 Lutego 2007 przez Bartolomius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 EDIT: miałem gdzieś linka z jakiejś francuskiej stronki z badaniami na temat wydajności przy różnej wysokości pinów i finów, jak znajdę to podrzucę.To? http://www.cooling-masters.com/articles.ph...at=Watercooling Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 To? http://www.cooling-masters.com/articles.ph...at=Watercooling O, chyba tak. Teraz tylko Babelfish i jazda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JkubA Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Jeszcze mocowanie pod AM2 bo akurat teraz jestem w posiadaniu tegoż (w fazie projektowania uwzględniłem tylko socket A i socket 939) a teraz szlif spodu i będę testował. http://img141.imageshack.us/my.php?image=img4483bm9.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietach Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Oj coś mi się wydaje ze ten bloczek będzie miał dobrą wydajność. Apogee tez ma piny w kształcie rombu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 I jak się bloczek spisuje? Dorobiłeś już zapinkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JkubA Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Jakoś czas nie chce być elastycny. Mam pomysa na chłodniczke. A oto początek zmian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...