Canti Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 powiem jedno gra to kiepsko i nie warte swojej kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Canti to podsumowaleS :) A czemu tak sadzisz.. btw moglby mi ktos przeslac/zamiescic zdjecia suba - membrana jest tam schowana .. ( prosilbym o zdjecia z kazdej strony nawet od spodu :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) slyszalem i jest to totalna lipa jakosciowo i dzwiekowo pytasz o suba sam dobry sub w kinie domowym kosztuje z 800zł a tutaj masz 5.1 za ta cene mozna miec znacznie lepiej grajacy sprzet o ktorym zreszta tu sie wypowiedzialem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=197784 kupisz takie gale i wzmak od kina domowego (dobry) dokupisz porzadnego suba, wyjdzie troche wiecej od tych logitechow ale brzmienie bedzie znacznie lepsze -------------------------------edycja------------------------------------ dodaje liste plusów logitech: -ladne z wygladu :) ale to akurat u mnie ma male znacznie -male -wbudowany wzmak (lipny ale jest) p.s. kino domowe w kompie to nieporozumienie Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2006 no ladne cacko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 slyszalem i jest to totalna lipa jakosciowo i dzwiekowo pytasz o suba sam dobry sub w kinie domowym kosztuje z 800zł a tutaj masz 5.1 za ta cene mozna miec znacznie lepiej grajacy sprzet o ktorym zreszta tu sie wypowiedzialem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=197784 kupisz takie gale i wzmak od kina domowego (dobry) dokupisz porzadnego suba, wyjdzie troche wiecej od tych logitechow ale brzmienie bedzie znacznie lepsze -------------------------------edycja------------------------------------ dodaje liste plusów logitech: -ladne z wygladu :) ale to akurat u mnie ma male znacznie -male -wbudowany wzmak (lipny ale jest) p.s. kino domowe w kompie to nieporozumienie Mam pytanie a jak chcesz to ustawić wszystko dysponujac powierzchnią 3mx3m wiem zaraz ktos mnie zbluzga ale taka jest prawda kino domo czeba miec miejsce !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 dlaczego mnie zacytowales? ja jestem przeciwny wszystkich logitechom i innym pseudo-kino domowe 5.1 do kompa co ma sie nijako do kina stacjonarnego jak ma sie stereo to swietne efekty tez mozna otrzymac a jak ma sie malo miejsca to sie kupuje monitorki a nie kolumny wolnostojace (sam mam maly pokoj na oko jakies 3x4m) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smagal Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 A no widzisz Canti tak się składa że na forum komputerowym gadamy o sprzęcie do komputera i tak się składa że osoby które proszą o poradę "jakie głośniki kupić ?" pytają o głośniki do kompa a nie o składanie sobie kina domowego z podłogówek i ampa... i tak się składa że najlepsze KOMPOWE głośniki to własnie z-5500, z-5400 i s750 :) a tu coraz częściej można przeczytać: "kup ampa i podłogówki zamiast wydawać kasę na kompowe pierdziawki" jakby ludzie chcieli kino domowe a nie kompowe to by szukali odpowiedzi na forach audio-video a nie na komputerowym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 wcale nie sa to najlepsze glosniki do kompa :) najlepsze to harman kardon soundsticks 2 a co do glosnikow to do kompa kupuje sie monitorki :) np. gale 3020, diamiondy 9.1 itp :) to mozna w spokoju postawic na biurku, sam tak mam (kef iq3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smagal Opublikowano 22 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2006 (edytowane) yyyyyyyyyy ?? to dlaczego w żadnym komputerowym nie ma takich głośników ?? nawet na allegro z podanych przez Ciebie harmanów kondomów nie ma :razz: :wink: a te diamodny i gale (gale - tego nie ma na allegro) nie są kompowe i trzeba je czymś napędzić prawda ?? więc następne pare stówek na ampa... znalazłem tylko diamondy za "marne" 895 zł :wink: no i dodaj jeszcze wzmaka i wyjdzie Ci tyle za ile 95 % użytkowników kompów kupi sobie z-5500 albo s750 i ja też bym tak zrobił bo te diamondy może i grają czyściutko (wierzę Ci że tak jest) ale raczej w fotel mnie nie wgniotą przy oglądaniu filmu na dvd 5.1 a nie 2.0 :) Osobiście w nedalekiej przyszłości planuje kupić coś takiego http://www.allegro.pl/item98771424_missile..._monitory_.html i do tego suba http://www.allegro.pl/item99644090_subwoof...ep_wroclaw.html a centralny i dwa tylnie to już jakieś drewienko mniejszej mocy :) będę chciał to podłączyć do mojego ampa yamaha rx-v630 co o tym myślisz Canti ?? :wink: Przepraszam za offtopic :) Edytowane 22 Kwietnia 2006 przez smagal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 mysle ze jesli kupisz te "missle" to pan Bog straci cie do piekla za maltretowanie swoich uszu a co do gale/diamondow zdziwilbys sie ile basu potrafia miec oczywiscie nie dorownaja zadnego super-subowi ten logitechowy sub pewnie tez potrafi nizej zejsc ale jakosciowo ten bas watpie aby bil gale/diamond (kontrola, kontur itp) a co do wyboru 2.0 nad 5.1 to juz zalezy czy ktos jest napalony na kino domowe jesli tak to logy ale osobiscie wole miec kino przy telewizorze przadne, bo takie logy to prowizorka a jak sie kupi np. te gale to potem mozna dokupic centralny i dwie duze wolnostojace kolumny ze sub nie potrzebny, te gale rzucic na tyl i masz SUPER KINO DOMOWE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Przecież na allegro można kupić harman kardony.Cena 668 zł i faktycznie każdy mówi że nie ma lepszych komputerowych głośników od nich. http://allegro.pl/item99681830_niesamowity...an_kardon_.html Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Canti musisz miec jakis "wypaczony" sluch ;) tzn jakis taki... hmm nienaturalnie nadwrazliwy jak dla ciebie te logi maja slaba jakosc dzwieku. Ja swoj zestaw kupilem za 570zl. Jest to zestaw 2.1 ktory jest kompaktowy zajmuje malo miejsca i ma porzadny bas jakiego nie zapewnia wolno stojace kolumny 2.1 w cenie ~700zl (z koncowka mocy) Te harman kardony slyszalem w media markt - to bylo pukanie a nie granie. Moje glosniki mi wprawiaja nerki w rezonans a bas jest srednio slyszalny wtedy. Na polowe mocy powedrowal suwak 2-3 razy glownia dla "draki" bo normalnie to masohizm. Ale bas jest na 100% bo jest czysty i sie nie znieksztalca. A takie znieksztalcenia juz na polowie mocy dotykacja szystkie glosniki komputerowe bez THX. Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smagal Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Czemu myslisz że missile są do d... ?? to są głośniki własnej roboty :) i na dodatek podali dokładne parametry :) skontaktuje się z osobami które już je kupili i zobaczę co o nich mówia :) a co do tych harmanów to też je słyszałem i w zupełności się zgadzam z Kurkiem to są tzw. symboliczne głośniczki :wink: żeby ładniej było w pokoju :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 tiaaa w media markt tam w super warunkach glosno, i na dodatek wszyscy dotykaja i pukaja jak to nazwales ale membrany w glosnikach kup swierzy wygrzany zestaw i podlacz do czegos lepszego niz mp3player schowany pod lada smagal wszystkie glosniki z allegro hand-made maja tragiczna opinie, zazwyczaj brak zwrotnicy, kiepskie komponenty itp narpawde lepiej poszukac czegos lepszego spytaj sie czy pozwoli ci ich posluchac watpie aby sie zgodzili a jesli tak to sie przejdz potem do jakiegokolwiek sklepi audio i posluchaj tam byle czego w podobnej cenie a zobaczysz o czym mowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smagal Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 No własnie pewna osoba przed zakupem słuchała tych missili :) a poza tym dlaczego mówisz że wszystko własnej roboty jest do d... ?? a te "karty dźwiękowe" na dziwnych chipach i burkach to co jest ? też samoróbka ! a każdy (kto to ma) się jara że ma jakieć pc2707 i burr brown itp. itd. a sceptycy (tak jak Ty odnośnie tych głośników) też gadają że za te samoróbki Bóg was do piekła ześle :) i polecą jakąś firmową dźwiękówkę... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Canti jest strasznym audio extremista, sporo osob moze sobie wypaczyc pojecie o glosnikach i nie kupi megaworksow bo zauwazy ze ktos powiedzial ze graja "kiepsko" heheh Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 No własnie pewna osoba przed zakupem słuchała tych missili :) a poza tym dlaczego mówisz że wszystko własnej roboty jest do d... ?? a te "karty dźwiękowe" na dziwnych chipach i burkach to co jest ? też samoróbka ! a każdy (kto to ma) się jara że ma jakieć pc2707 i burr brown itp. itd. a sceptycy (tak jak Ty odnośnie tych głośników) też gadają że za te samoróbki Bóg was do piekła ześle :) i polecą jakąś firmową dźwiękówkę... :) Nikt nie mówi, że samoróbki są złe (sam mam wzmacniacz słuchawkowy Holdegrona), te missile były jedną z opcji, które chciałem kupić. Ale - z tego, co mi google wyrzuciły o firmie GMaudio (chyba tak to się nazywa) wyszło, że nie bardzo mają pojęcie jak się kolumny robi. Podobno (z tego, co pisało na forum) częstotliwości podziału zwrotnic są dobrane "na pałę" i to po prostu nie ma prawa dobrze zagrać, głośniki STX, które delikatnie mówiąc mają marną opinię (ale są tanie). Generalnie wolałem coś sprawdzonego - w moim "zasięgu" były: Wharfedale 9.1, 9.2, Dali Concept 1 i 2, jakieś inne monitorki: JAMO, Canton, Mordaunt Short, Infinity. W końcu zdecydowałem się na Wharfedale 9.1 i nie żałuję. Pomimo małych rozmiarów mają kopa - dźwięk jest krystalicznie czysty, bas schodzi poniżej wartości podanej w specyfikacji i też jest czyściutki - bez żadnego pierdzenia czy dudnienia. Oczywiście wiele zależy od tego gdzie te kolumny postawisz - najlepiej kupić/zrobić jakieś standy, bo jeśli postawisz na meblach, to będziesz miał rezonans. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Fajnie, tylko co to ma wspólnego z Z-5400? :? :blink: Logitech Z - 5500/5400 / X-FI jak uzyskać DTS Digital: http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=147502&hl=5500 Może się komuś przyda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Jenot - dziekuje za wyręczenie mnie z tłumaczenia smagal to jest troche inna sprawa bo te pcm2702 to sa robione pod noty katalogowe jak taka karte dzwiekowa zrobic, pcm2702 dziala w okreslony sposob, jest to okreslona konstrukcja i w zaleznosci od tego co sie do niej przylaczy to gra dobrze albo zle nie mam nic przeciwko diy ale kolumny jak juz to na vifach albo uherach a nie tym czyms co nie ma prawa nazywac sie glosnikiem czlowiek to robi aby zarobic i stara sie oszczedzic jak najbardziej na czesciach tak samo jak wczesne karty na pcm2702 produkowane przez elektronikow w polsce na plytkach avt glosniki - jakosc komponentow - jakosc obudowy - zwrotnice trzeba od zera projektowac jesli takowa w glosnikach za 300zl wogole jest Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez Canti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2006 skopiuje to co napisalem w watku o aud2vsx-fi bo zachaczylismy tak o logi 5500 misiek pomysl chwile czy satelitki z pojedynczymi glosnikami bez tweetera pobija np. to: 650zł http://www.avshop.com.pl/go/_info/?id=627 albo to 850zł http://www.avshop.com.pl/go/_info/?id=588 jaksciowo powyzsze zestawy napewno nie sa bogami jakosci ale i tak wyprzedza te pierdziawy logitecha z pojedynczymi glosniczkami na satelite chce zaznaczyc ze sa to pierwsze lepsze glosniki ktore znalazlem na google w sklepach polskich wzmaki do tego sa od 500-600zł (nowe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Canti temat dotyczy glosnikow logitecha a nie innych Co z tego ze graja slabiej. Nie wszyscy maja miejsce aby rozstawiac kolumny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 wyrazilem swoja opinie poprostu napisalem ze graja slabiej od sprzetu o podobnej cenie niektorzy maja miejsce aby rozstawic kolumny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ST@LOWY SZCZUR Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2006 edit głosniki jak do komputera ok pilot to tragedia musi widzeć odbiorki zeby zaczoł działac tak grajom jak na swoje możliwosć i moje poczeby ok ci co maja je bedą wiedziec słuchma je na głośności 4 krati jak siedzie i szperam w niecie no to na tyle jak coś pisac zawsze moge w czymś pomudz na necie najtaniej >>>>> http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=3420 nie robie reklamy bo mi nie płaca za to ;p ale to taniej niż na allegro wiec po co przepłacać reszte przeciesz mozecie mi posłąc na browarka ;))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2006 (edytowane) edit głosniki jak do komputera ok pilot to tragedia musi widzeć odbiorki zeby zaczoł działac tak grajom jak na swoje możliwosć i moje poczeby ok ci co maja je bedą wiedziec słuchma je na głośności 4 krati jak siedzie i szperam w niecie no to na tyle jak coś pisac zawsze moge w czymś pomudz na necie najtaniej >>>>> http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=3420 nie robie reklamy bo mi nie płaca za to ;p ale to taniej niż na allegro wiec po co przepłacać reszte przeciesz mozecie mi posłąc na browarka ;))) no pewnie sam byles pod wplywem co najmniej kilku browarkow jak sklejales tego posta albo masz ponizej 10lat i jestes dyslektykiem (naprawde bez urazy ale takie bledy robisz ze jeszcze takich kwiatkow w zyciu na forum nie widzialem) Co do ceny z linku to jest PORAZAJACA. Rzeczywiscie tanio. Ja dalem za swoje glosniki 580zl 8 miesiecy temu. Nie wiem czy nie sprzedac :blink: i nie kupic tych bo cena to istna rewelacja. Tylko ze mam lapa i musial bym kupic audigy na PCMCIA <_< a to mi sie nie usmiecha :? ps. "pomudz" - a by sie jasny... trafil jak mozna wpasc na tak dziki pomysl zeby to tak napisac. Moze jestes obcokrajowcem i sie uczysz polskiego. Prosze napisz ze jestes z Zimbabwe i sie dopiero uczysz polskiego a nie rodowitym polakiem... Edytowane 28 Kwietnia 2006 przez kurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumszakalaka Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 (edytowane) mam z-5400 i jakbym mial kupowac teraz to wybralbym ten sam model, moim zdaniem graja niesamowicie! Edytowane 30 Kwietnia 2006 przez bumszakalaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) ile wejsc cyfrowych maja te glosniki? zastanawiam sie miedzy 5500 a 5400, ale jesli 5500 ma trzaski i jest 300 stowy drozszy, a "500W" (specialnei w cudzyslowiu) i tak nie wykozystam, bo i glosno bedzie pewnie na tych 5400 to sie zastanawiam wlasnie nad nimi. Ale pytanie jest takie, czy z podlaczniem dzwieku bedzie tak samo jak w Z5500? Te same wejscia? optici-sriki coaxy itd? Ile dokladnie moge uzadzen przez optica podłaczyc, ile przez normalne zlacze? aha, jeszcze jak z wieszaniem na ścianie? z gory thx za odpowiedz ;) Edytowane 2 Lipca 2006 przez .:Solid_Snake:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 niestety chyba tak jest ze efekty eax masz tylko i wylacznie na anologowym podlaczeniu ? [ chyba ze sie myle to niech mnie ktos poprawi ]Zlacze coaxial lub spdif nie przeniesie np. 6 nie kompresowanych kanalow audio. Taka sztuczke maja niektore creativy np. inspire 5700 ktore podlaczone przez cyfre do np. audigy 2 potrafi przez cyfrowe wejscie przepchnac 5.1 niezaleznych nie kompresowanych kanalow. Pewnym wyjsciem jest sound storm potrafiacy skompresowac i wyslac dzwiek w dd 5.1. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Zlacze coaxial lub spdif nie przeniesie np. 6 nie kompresowanych kanalow audio. Taka sztuczke maja niektore creativy np. inspire 5700 ktore podlaczone przez cyfre do np. audigy 2 potrafi przez cyfrowe wejscie przepchnac 5.1 niezaleznych nie kompresowanych kanalow. Pewnym wyjsciem jest sound storm potrafiacy skompresowac i wyslac dzwiek w dd 5.1. Pozdrawiam Chyba SB mają 3xSpdif w tym pomarańczowym łączu i z tąd 3x2 = 6 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Chyba SB mają 3xSpdif w tym pomarańczowym łączu i z tąd 3x2 = 6 :wink:Nie sadze ze dzwiek jest przesylany wogole zgodnie ze standardem spdif w tym trybie. Prawda jest taka ze na inspire 5700 slychac pelne 5.1 nie zadne upmix z 2.1 na 5.1 robione przez dekoder glosnikow. W tych glosnikach sa 3 wejscia cyfrowe. optyczne coaxial i cos crativa co nazywa sie dumnie digital din. Podlaczona przez to karta w tym wypadku a2 zs daje w eax pelne 5.1. Na zwyklych ampli czy innych glosnikach np. logi z-5500 jest to niemozliwe i 5.1 mozna uzyskac jedynie przez upmix z 2.1 do 5.1 na samych glosnikach, przez analog . To jest wlasnie zaleta karta creativ + ich glosniki. Zeby sprawa byla jasna nie mozna uzyskac 5.1 z eax przez spdif. Fakt grania 5.1 mozna bardzo latwo zweryfikowac na a2 zs przez test glosnikow w panelu sterowania thx. Gdzie kazdy glosnik przez wyjscie cyfrowe odzywa sie oddzielnie. Dlatego zostawilem sobie dekoder od 5700 mimo posiadania logw z-5500. Ta unikalna mozliwosc przeslania przez cyfre 5.1 posiada jedynie creative. Przez spdif mozliwe jest jedynie stereo lub DD. Mozliwosc jeszcze bedzie mial sound storm ktory zakoduje real time dzwiek i przesle go jako ac3 przez spdif do ampli. Jestem ciekawy jak jest w dekoderze creative ddts-100. Czy ma nadal ta sama mozliwosc co stare 5700 ? Pozdrawiam Edytowane 10 Lipca 2006 przez seraf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) Oczywiście na głośnikach Logitech nie będziemy mieć nic z tego że mamy 3xSP/DIF na naszym Creative Audio .... skoro logitech mają 1 x Sp/dif Edytowane 10 Lipca 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...