SKORPAS Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Witam.Chcialbym zlozyc wydajny komputer, przedewszystkim do obrobki video i w mniejszym (ale troche) stopniu do gier.Mysle o zbudowaniu kompa pod system VISTA.Kazdy mowi ze podstawa dobrego komputera jest płyta główna,wiec prosze o rade jaka zakupic płyte(najlepiej obslugujaca SLI).Koszt plyty ~600-800 pln.Do proponowanych płyt prosze jeszcze dobrac odpowiedni procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Pytania z serii co kupić należy kierować na forum Co kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKORPAS Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 No tak masz racje .Ale to nie rozwiazuje mojego problemu w wyborze plyty i procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKORPAS Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Czy ktos pomoze w wyborze płyty i procesora?Nie wiem czy wybrac intela czy amd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 (edytowane) Wybierz czytanie regulaminu, używania szukajki, i kierowania tematu do odpowiedniego działu (co kupić w tym wypadku). Edytowane 18 Lutego 2006 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Ja biore AMD :) Jesli o plyte z SLI chodzi to obecenie sa chyba tylko 2 plyty ktore w pelni obsluguja SLI czyli x16 Asus A8n32 SLIx16 i MSI Diamond Plus (jakos tak). Ta druga ma lepsza karte dzwiekowa i 100zl tansza, z wad tej drugiej to to ze nei jest asusa, nie ma pasywnego chlodzenia i nie iwme jak sie przedstawiaja roznice wydajnosci miedzy nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKORPAS Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Słuchaj Grzechu 1990 jak masz mi dawac takie rady to sie nie wypowiadaj bo juz mi jeden gosciu o tym napisal i przyznalem racje.A verul dzieki za podpowiedz i tez myslalem o AMD tylko dlaczego myslisz o Asusie? Salyszalem ze płyty DFI LanParty sa rewelacyjne ale tylko slyszalem bez zadnych konkretnych wypowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4t1n Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 poczytaj bylo pelno o kompach... komp do 1000-1500-2000...i mogles sobie wybrac procka i plyte... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Kurna masz DFI LanParty UT NF4 SLI-D najlepsza płyta do O/C. Jak wszyscy powiem używaj SZUKAJKI, poszukaj w tematach...itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verul Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Bo z tego co mi wiadomo to jedyne plyty (te co napisalem) ktore jak wsadzisz dwie karty graficzne na dwa gniazga PCIe 16x kazdy, to kazda bedzie na zlaczy x16, a jak zrobisz to na innej, to beda na zloczu x8 czyli dwukrotnie gorszym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Bo z tego co mi wiadomo to jedyne plyty (te co napisalem) ktore jak wsadzisz dwie karty graficzne na dwa gniazga PCIe 16x kazdy, to kazda bedzie na zlaczy x16, a jak zrobisz to na innej, to beda na zloczu x8 czyli dwukrotnie gorszym. Obecnie różnica między SLI x32 i SLIx16 jest znikoma. Bierz DFI LanParty nF4 SLI-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKORPAS Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Zanim zaczne skladac nowego kompa musze jeszcze sprzedac "starego".Pytanko ile moge dostac za kompa o parametrach: PŁYTA GŁÓWNA- Asus P4C800 Deluxe PROCESOR – Intel Pentium 4 2800 Mhz Prescott (14x200) na procku wentylator ZALMAN KARTA GRAFICZNA - Leadtek WinFast A400 GT (GeForce 6800 GT) NAPĘDY-CD Asus x52 DVDRW Asus DVDRW LITE-ON DYSK TWARDY-Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB ATA/133 OBUDOWA – Super Power KARTA TV –WinFast TV200 XP Expert MONITOR – LG FLATRON L1740P ZASILACZ- ModeCom CWT-550ADP 550W PAMIĘĆ- 2X512 MB (PC3200 DDR SDRAM) Kingston To chyba wszystko co mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKORPAS Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Prosze o przyblizona kwote za ten komp.Na allegro szukalem tych czesci ale wszystkich nie znalazlem,moze ktos sie zna na tym i poda orientacyjna cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) A ja bym polecil Epoxa 9NPAj+SLI za 415 zyli - OC/stabilnośc etc. jak w DFI a kasy sporo zostanie :) Nie ma co przepłacać za marke bo te kilka mhz nie jest warte 200 zł więcej. Popatrz na testy http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1840 miejscami DFI SLI DR bierze do dzioba że aż miło :) Edytowane 18 Lutego 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 A ja bym polecil Epoxa 9NPAj+SLI za 415 zyli - OC/stabilnośc etc. jak w DFI a kasy sporo zostanie :) Nie ma co przepłacać za marke bo te kilka mhz nie jest warte 200 zł więcej. Popatrz na testy http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1840 miejscami DFI SLI DR bierze do dzioba że aż miło :) Również polecam tego Epoxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKORPAS Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Dzieki za rady na temat płyty.Prosze wycencie ten komputer bardzo zalezy mi na czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKORPAS Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Dlaczego nikt nie chce pomoc mlodemu czlowiekowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Tak trudno wejść na allegro? Zanim uzyskałbyś tu odpowiedź, to byś zdązył sam sprawdzić na allegro dużo szybciej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...