Mlody2926 Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 mam zapytanie nie wiem jak podzilic neostrade na dwa kompy bez switcha i routera:) poprostu chce to zrobic za pomoca 2 sieciowek i kabla tylko problem jaki mi stoi na drodze to fakt iz tam gdzie jest zainstalowana neostrada jest win Xp a na drugim kompie gdzie chciałbym tez miec neta mam windowsa 98:( prosze o pomoc jak najszybicej:) wielkie dzieki:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 skretka skrosowana na XP: panel sterowania polaczenia sieciowe konfiguruj siec w domu lub w........... potem juz bedziesz wiedzial na koncu dyskietka i ja do kompa 98 to jest chyba najprostrza droga do lanu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotraspoz Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 skretka skrosowana na XP: panel sterowania polaczenia sieciowe konfiguruj siec w domu lub w........... potem juz bedziesz wiedzial na koncu dyskietka i ja do kompa 98 to jest chyba najprostrza droga do lanu :P Ale w tym momencie bedzie tylko LAN <_< chyba ze sie myle :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 hm.... jak zrobisz wszystko poprawnie to bedzie i net :PPPPPPPp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivan_666Mhz Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 1-wkładamy płytkę z INSTALACJA NEO i instalujemy same sterowniki do modemu(np.sagem800) 2-po instalacji podłączamy nasz modem do komputera i sieci telefonicznej tak jak w instrucji 3-konfigurujemy DIAL-UP wpisujac tam nasza nazwe użytkownika i hasło naszej neostrady 3-Wchodzimy we właściwości połączen lokalnych na INTERNET ADSL i na ostatnia zakładkę która się nazywa ALLOW USE THIS INTERNET CONNECTION ON THIS NETWORK(czyli udostepnianie łąza po sieci) to juz koniec:) UWAGA:wymagane do tego rodzaju połączenia jest WINDOWS 2000 lub XP rzypominam rownież ze w komputerze udostępniającym Neo adresy maja wyglądać w ten sposób np: IP ADRESS 192.168.0.1 SUBNET MASK 255.255.255.0 w komputerach klientow IP ADRES 192.168.0.x SUBNET MASK 255.255.255.0 DENAULF GATEWAY 192.168.0.1 PREFERING SERWER DNS 192.168.0.1 to jest najskuteczniejsza opcja udostępniania NEO w sieci (pamietajcie że nie instalujcie panelu do NEO tylko same sterowniki do modemu.....przekonacie jakie wady bedzie miał panel) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...