kolder Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 a masz moze osobiscie ten zestaw navigo2go? ciekaw jestem jak sie spisuje urzadzenie. ja uzywam samego softu na moim leciwym palmie, ale jesli urzadzenie jest dobre to chyba pomysle o kupnie zestawu. Posiadam ten zestaw więc mogę pomóc. Otóż spotkałem się z teoria i wydaje mi się słuszna, że mapy navigo2 na tym urządzeniu w zestawie działają szybciej niż na pda. Samo urządzenie jest solidne, małe i lekkie co ułatwia jego noszenie. Sprawdź w euro, pewnie mają tam na wierzchu te urządzenia to sobie osobiście po dotykasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radio_mix Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 To może przeprowadź jakiś test i wrzuć fotki dla potomnych. Matka nie bardzo chce mi dać navigo, bo powiedziała, że jak jej znów uszkodzę jej nową zabawkę to mnie zabije. Chyba jej podpasowała ta navigacja więc wniosek taki, że kobietom się podoba. Śmiała się tylko, że brakuje jej funckji lusterka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolder Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2007 Jak na razie to nie mam czasu, żeby robić fotki, wrzucać na serwer i napisać jakiś tekst. Może w weekend uda mi się napisać. Na razie mogę navigo tylko polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz34 Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Niestety, nie dysponuje osobiście takim cackiem. Mama sobie kupiła, bo jak załatwia sprawy na mieście , dowozi faktury itd to zawsze miała problem. Co zrobić, kobiety mają kiepską orientację:) Więc kupiła sobie ten zestaw jakoś niedawno, dowiedziała się, że to świeży produkt i ładnie wygląda i jest tani więc wybrała akurat navigo. Wyśmialiśmy ją z bratem, ale zabraliśmy się z tym urządzeniem na weekend i okazało się, że miała nosa i sprawuje się bardzo dobrze. Nie wiem co chcesz wiedzieć dokładnie o tym urządzeniu a nie chce mi się rozpisywać całej rozprawki, więc zadaj kilka konkretnych pytań a ja postaram się odpowiedzieć. Popytam mamę jeszcze co jej się podoba a co nie. czy nie ma klopotow z zasiegiem? jak funkcjonuje ten dotykowy ekran i czy glosnik jest wyrazny? a wiesz, ze ponoc PPWK ma niedlugo wypuscic mape europy? na to liczylem po cichu od dawna bo to jedyny mankament. jak bedzie miala zawarta Polske to kupie od razu z urzadzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolder Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2007 Pierwszy raz jak odpaliłem to łapał z 4 minuty zasięg, ale później już nie było problemu. Jeżeli chodzi o ekran to działa poprawnie, nie ma co prawda rysika, ale palcem obsługuje się go bez problemu. Z głośnikiem nie mam doświadczenia bo wyłączam komendy głosowe, ale słuchałem ostatnio muzyki z niego i radził sobie. Z tymi mapami będzie bardzo fajnie, też na to czekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radio_mix Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Pierwszy raz jak odpaliłem to łapał z 4 minuty zasięg, ale później już nie było problemu. Jeżeli chodzi o ekran to działa poprawnie, nie ma co prawda rysika, ale palcem obsługuje się go bez problemu. Z głośnikiem nie mam doświadczenia bo wyłączam komendy głosowe, ale słuchałem ostatnio muzyki z niego i radził sobie. Z tymi mapami będzie bardzo fajnie, też na to czekam. To prawda, na początku zawsze tak jest. W niedziele pożyczyłem od mamy samochód i bawiłem się nawigacją, świetna sprawa, sam muszę sobie kupić to navigo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz34 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Pierwszy raz jak odpaliłem to łapał z 4 minuty zasięg, ale później już nie było problemu. Jeżeli chodzi o ekran to działa poprawnie, nie ma co prawda rysika, ale palcem obsługuje się go bez problemu. Z głośnikiem nie mam doświadczenia bo wyłączam komendy głosowe, ale słuchałem ostatnio muzyki z niego i radził sobie. Z tymi mapami będzie bardzo fajnie, też na to czekam. tak podpytuje niedyskretnie bo czytalem, ze ktos kupil i mial problemy z sygnalem gps wlasnie. ale podobno wymieniaja bez problemu. chcialem sie upewnic, ze to nie regula. milo z ich strony w ogole, ze dbaja o klienta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radio_mix Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 tak podpytuje niedyskretnie bo czytalem, ze ktos kupil i mial problemy z sygnalem gps wlasnie. ale podobno wymieniaja bez problemu. chcialem sie upewnic, ze to nie regula. milo z ich strony w ogole, ze dbaja o klienta. Też jak dzwoniłem do nich z pytaniem to powiedzieli mi, że w razie problemu zawsze mi pomogą, aż mnie zatkało. Ale problemów nie miałem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz34 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Też jak dzwoniłem do nich z pytaniem to powiedzieli mi, że w razie problemu zawsze mi pomogą, aż mnie zatkało. Ale problemów nie miałem. Pozdrawiam. no to najwyrazniej niczym nie ryzykuje i warto sie przekonac na wlasnej skorze. goraco juz sie robi to od razu ja wyprobuje w trasie nad wode. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radio_mix Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Pewne jest, że z navigo nie ucierpisz. A może zrób sobie komplet kilku map? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolder Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Pewne jest, że z navigo nie ucierpisz. A może zrób sobie komplet kilku map? Dobrym zestawem może być AM + navigo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ladymc2 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Mój dobry znajomy ostatnio kupił właśnie niedawno tego Asusa z mapą Navigo2. Strasznie zachwala jak z nim jeżdżę, więc kupuj bez obaw slavOK! Edytowane 15 Czerwca 2007 przez ladymc2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz34 Opublikowano 22 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2007 Dobrym zestawem może być AM + navigo. nie no kolekcjonerem to nie zamierzam byc. kupilem navigo2go i dziekuje wszystkim, ktorzy pomogli mi w wyborze. dziala rewelacyjnie. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Na cokolwiek się zdecydujesz to myślę że będziesz zadowolony. Jak mam tylko kilak uwag: Używałem TomTom5 - TRAGEDIA beznadziejne pokrycie. Może z miasta do miasta to na nim trafisz ale w mieście zapomnij ( dla niego lotnisko w wawie to jakieś pole buraczane - w/g niego drogi tam nie ma) Kumpel ma asusa z Auto-mapą XL - długo łapie zasięg ale dokładność jest OK. A teraz najważniejsze. UWAŻAJ GDZIE KUPUJESZ !!! Kumpel kupował w MediaM... , po przywiezieniu do domu i odpaleniu okazało się że pudełko było otwierane nie było foli na ekranie, a przy starcie PDA wołał o hasło jakiegoś piotrka. Wiem co mówię bo kumpel pojechał do MM i z pudełkiem przyjechał od razu do mnie bo chciał żebym mu wgrał od razu soft (A.M.XL) Okazało się że dupki otwierali towar bawili się i wkładali z powrotem do pudełka. NAJLEPIEJ po zakupie od razu w BOK rozpakować i sprawdzić czy towar nie jest jakiś pokiwany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Szukam dokladnej nawigacji satelitarnej, z ktora moglbym sie poruszac po polsce i europie. Z tego co widze w polsce bardzo dobrze sie sprawuje Navigo2go, jednak zalezy mi tez na innych krajach europy. Temat nie jest mi specjalnie dobrze znany, dlatego chcialbym sie rowniez dowiedziec czy jest mozliwosc zainstalowania w Navigo innych map? Na nawigacje chcialbym przeznaczyc do 1600-1700 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 http://www.allegro.pl/item212867682_nawiga...gwr_tomtom.html tylko zapytaj gościa która wersja map jest w tym tomtomie a tak poza tym to polecam forum http://pdaclub.pl/forum/ sporo info o navi ja kupilem tego Asuska A696 mam wrzucony soft do navi i jestem bardzo zadowolony z tego :) Polska AutoMapa a Europa TomTomik z najnowszymi mapkami i jest git :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Dzieki, juz kupilem nawigacje SONY NV-U92TC. W polsce radzi sobie nienajgorzej i ma sporo map, wiec wydaje sie byc w miare uniwersalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Witam poszukuje odbiornik, ktory sluzylby mi jako marker. Wykorzystywany bedzie do zaznaczenia pewnych miejsc, do ktorych chcialbym powrocic po kilku, kilkunastu dniach. Nie bedzie uzwany jako nawigator samochodowy/pieszy wiec mapa jest zbedna. Istotne jest dobre doprowadzenie do owczesnie zaznaczonego punktu. Głownym kryterium jest cena. Przyznam szczerze, ze jestem zupelnie zielony w temacie GPS. Mam nadzieje, ze pomozecie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2007 Może jakiś tani odbiornik gps na bluetooth + telefon ? Ja tak mam i bardzo sobie chwalę. Poza tym że można nawigować do określonego punktu to można wgrać pełnoprawną nawigację. Ja mam e50 i wgranego tom toma 6.02 i jeździ się świetnie, jest masa fajnych programów jak choćby nokia sports tracker która zapisuje trasę jaką się poruszałeś, podaje średnią prędkość, różnicę poziomów itp, przebytą trasę można później wrzucić do google maps. Jeżeli szukasz czegoś taniego do tel to polecam navibe gb735 - chiński wynalazek na sirf star III tani - kosztuje 160 zł a lepszy od modułów nokii (też są na tym układzie) , ma lepszą czułość i nie gubi satelit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 11 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2007 Za to nie polecam n70 jako nawigacji. Mam gb735 i potrafi zgubić połączenie bluetooth, trzeba wtedy albo zrestartować odbiornik albo bt w telefonie. Za to na palmie działa git. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Więc zrobiłem test długodystansowy mojego odbiorniczka navibe gb735 ;) Urządzenie działa na jednym naładowaniu równo 11 godzin - było włączone non stop i non stop sprawdzało pozycję bo sobie wycieczkę na grzyby rejestrowałem ;) Tutaj jako ciekawostka pierwsza część wycieczki w google maps :P dokładniej kawałek gdzie biegałem po lesie :P http://maps.google.com/maps?f=q&hl=pl&...020084&z=16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Witam Jaki jest najtańszy GPS godny uwagi? Ważne zarówno uliczki w mieście, jak i trasy po 500km. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Jak chcesz po taniości to załatw sobie tomtoma. Najlepsze pokrycie ma Automapa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.jurek1 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Witam, potrzebuję jakiegoś sprzetu GPS do samochodu za rozsadna cene, zastanawialem sie nad TomTom Navigator 5 lub nad tym - http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21626 Czy ktoś ma jakieś zdania na temat tych produktów, a może znacie jakies lepsze ?? Jesli tak to napiszcie, bylbym wdzieczny. Pozdrawiam :-P nie będe sie rozpisywał powiem z czego korzystam ja http://www.tylkogps.pl/product.php/1,19/4590/Garmin-250.html jestem bardzo zadowolony mały zgrabny zabieram go do kieszeni marynarki jak wysiadam z auta, zazwyczaj wszedzie bez problemów dojeżdżam wg. mnie naprawde godny polecenia, ale zalezy czy ktoś lubi małe czy większe. Mój ojciec kupił sobie miesiac temu Mio C720 bo chciał miec jakis głupi gadżet a ten ma aparat 2Mpix i ma teraz bardzo dobrą wg. niego nawigacje i aparat http://www.tylkogps.pl/product.php/1,25/4608/Mio-C720.html pwoiem szczerze, że jak miałbym troche więcej money $$ to kupił bym sobie to co ma mój ojciec bo ma ładniejszy wygląd. Pozdrawiam serdecznie i życze udanych zakupów :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Witam Za pare dni mam zamiar kupic samochodowego GPS'a. Chcialbym moc korzystac z niego zarowno w USA jak i roznych panstwach w Europie - wiec szukam dobrego GPSa do ktrorego bez problemu mozna sciagnac i samemu ladowac rozne mapki. cena do 900zl Jaskies sugestie? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Odświeżam troche temat, jako, że rozgladam sie za tanim gps'em do samochodu cena do 800zł to przeczytalem ten temat i widze ze wszyscy polecaja navigo2go ;) Troche juz czasu minelo.. czy moze jest cos innego godnego uwagi w tej cenie ? Nie jezdze duzo ale taki gps był by świetną sprawą i wolal bym gdyby był niezawodny :) Znajomy ostatnio kupil mio c250 i chwali go sobie :) peace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 ja bym sie na twoim miejscu w dedykowany gps nie pakowal - brak mozliwosci zmiany map na innego producenta, zobacz to, moze ci spasuje: http://www.allegro.pl/item305925261_mio_p3...pl_od_reki.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubi_89 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) hmm.. jak dla mnie takie rozwiązanie było by calkiem niezle :) Tylko w wyborze pda musial by mi ktos pomóc bo nie mam w tym temacie bladego pojęcia, no i mapy wtedy dochodzi koszt zakupu map do niego. Edit: hmm.. jesli juz brac pda to moze lepiej dolozyc ta 100 i miec w nim wi-fi i bluetooth? pda stalby sie duzo bardziej funkcjonalny wtedy :) mio p550m klik co wy na to? Edytowane 3 Lutego 2008 przez hubi_89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granat Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witam,podbije trochę temat... Chodzi o zakup nawigacji a jako,ze nie za bardzo na tym sie znam , więc pozwolę sobie pytanie zadać. Przede wszystkim nie mówię o czyś za wygórowane stawki, więc szukam czegoś w okolicach 350-550 złotych. W jednym ze sklepów polecono Garmin Nuvi 200ee + GPmapa za 660 złotych.Warto to wziąć czy można znaleźć coś tańszego/lepszego? Im więcej czytam tym niej wiem.... :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Panowie postanowiłem zakupić Beckera 7827 i mam pytanko odnośnie tej navigacji . chodzi mi o jakość map Polski bo Niemiec jest rewelka ... może ktoś tego używa . PDA skończyło pod obcasem żony a od PDA zdecydowanie wolę normalną nawigację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...