Skocz do zawartości
nrl

Stranglehold

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie jakbyś ktoś pobawił się i znalazł .cfg bo ani rozdziałki, ani efektów, w ogóle to tylko klawiszologie sobie można ustawić.

Nie mniej jednak demko całkiem fajne, wiadomo, że ta gra to taki interaktywny film, dlatego duża ilość lejącej się farby, rozpadające się elementy środowiska, akurat fizyka mi się podoba, jest bardzo dobra nie to co ta sztywna AGEIA. Irytuje brak przeładowania broni (w Maxie fajnie było jak na zwolnionym tempie zmieniał magazynek) przynajmniej tej broni jaka jest w demie (Zwykłe klamki, złote klamki, Shotgun). Ogólnie to na tych defaultowych ustawieniach gry jest chyba włączony vsync bo mam ciągle locka na 75 fps. Nie mniej jednak gra jest dynamiczna, może się podobać, graficznie jest nieźle, można pomyśleć o oryginale w rozsądnej cenie max. 79,90 PLN. Oczywiście demko da rade przejść w 20 minut, ale to chyba nikogo nie dziwi przecież to tylko 2 GB :wink: (z czego 900 MB to filmiki).

Edytowane przez mastertab

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nareszcie się doczekaliśmy demka. Czy mógłby ktoś zobaczyć czy w pliku readme są podane wymagania sprzętowe?

Nie ma readme chyba zapomnieli dodać :lol2: ale ma podobne wymagania jak MoH: Airborne/Bioshock wszak to UE 3.0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmiana rozdziałki:

X:\XXXX\XXXX\Stranglehold Demo\Binaries\MCELauncher.exe" Retail-Stranglehold.exe -language=eng -ResX=1600 -ResY=1200

Po przejściu gry przez dwie minuty leci filmik trailer, którego nie można pominąć, ten sam film również przez 2 minuty leci przy wyjściu z gry i również nie można go pominąć, aby się pozbyć denerwującego problemu wystarczy skasować plik "intro_Attract_Loop.bik" w katalogu movies.

Zmiania czegokolwiek w pliki .ini powoduje crash przy próbie odpalenia.

Wrzucę wam kapkę screenów.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwalka jest swietna, dawno sie tak nie ubawilem. fajne wykorzystanie w rozny sposob bulletimu. krew ladnie bryzga, przeciwnicy 'pekaja' prawie tak ladnie jak te arbuzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka jest dobra - grafika i fizyka są na bardzo dobrym poziomie , fajne triki oraz klimat. Do tego można dodać dobrą optymalizacje , gierka zasuwa jak się patrzy.

Mam nadzieje , że w full będzie można zmieniać rozdziałke i inne ustawienia.

@Mastertab dzięki nie zauważyłem tego trika.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje , że w full będzie można zmieniać rozdziałke i inne ustawienia.

Rozdziałke możesz zmienić poprzez dopisanie do skrótu:

Zmiana rozdziałki: (akurat przykład zmiany na 1600x1200)

X:\XXXX\XXXX\Stranglehold Demo\Binaries\MCELauncher.exe" Retail-Stranglehold.exe -language=eng -ResX=1600 -ResY=1200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zacząłem ściągać demo...uff trochę waży 2GB i do tego jak na razie słaby transfer :angry:

Ciekawe jak gierka będzie chodzić u mnie na kompie z podpisu :-|

Czy ta gra może ma podobne wymagania sprzętowe do Bioszoka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja tez zassalem i zagralem i musze powiedziec ze jest niezle, fajne efekty,duzo sie rozsypuje widac dzialanie havoka,fajny bullettime,mnie sie osobiscie podoba ta giera, szkoda tylko ze zero ustawien w demie.Czekam na fulla.

Edytowane przez adi_k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra bardzo fajna, klimat bardzo matrixowy, fajnie odpadaja kawalki scian i inne elementy otoczenia ;]

Wiele sie dzieje, caly czas ktos nas atakuje, grafika wystarczajaco dobra.

Podoba mi sie, czekam na pelna wersje, wie ktos kiedy premiera ?

Z checia zagram w demko jeszcze raz. Filmik na wyjsciu swietny, fajne ujecia kamer, fajne motywy [;

Edytowane przez CBZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak odpalam gre, leca filimiki startowe itp. a potem pojawia sie czarny ekran, kursor ktorym moge jezdzic i to wszystko co moge zrobic, jeszcze muzyczka leci w tle. wie ktos przez co takie dziwne rzeczy sie dzieja?

Edytowane przez bielski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak odpalam gre, leca filimiki startowe itp. a potem pojawia sie czarny ekran, kursor ktorym moge jezdzic i to wszystko co moge zrobic, jeszcze muzyczka leci w tle. wie ktos przez co takie dziwne rzeczy sie dzieja?

Napisz moze jaka masz grafe, przyczyn moze byc kilka,sprobuj najpierw przeinstalowac stery..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też to miałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka jest dobra - grafika i fizyka są na bardzo dobrym poziomie , fajne triki oraz klimat. Do tego można dodać dobrą optymalizacje , gierka zasuwa jak się patrzy.

Wnioskuje , ze napisales to na podstawie swojego kompa? Skoro tak to nie mam sie o co bac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi