mastertab Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 A co mają powiedzieć jak gra jest na X360 już od 3 tygodni i zajmuje 6.33 GB :lol2:Czyli standardowo musieli coś wyciąć 50% danych to sporo nawet jak zaoszczędzili na rozdziałce filmów to i tak już boli przeca miało być HD. Nie mniej jednak to jest takie na siłę okrajanie gry bo pewnie na PS3 będzie jak na PC 12.5 GB. Osobiście wolę oglądać filmy w HD niż w biednej SD zwłaszcza, że większość posiadaczy X360 ma dość duże ekrany LCD i takie rzeczy łatwo zauważyć poza tym gra w dużej mierze opiera fabułę (jaka by ona nie była) właśnie na tych wstawkach filmowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Czyli standardowo musieli coś wyciąć 50% danych to sporo nawet jak zaoszczędzili na rozdziałce filmów to i tak już boli przeca miało być HD. Nie mniej jednak to jest takie na siłę okrajanie gry bo pewnie na PS3 będzie jak na PC 12.5 GB. Osobiście wolę oglądać filmy w HD niż w biednej SD zwłaszcza, że większość posiadaczy X360 ma dość duże ekrany LCD i takie rzeczy łatwo zauważyć poza tym gra w dużej mierze opiera fabułę (jaka by ona nie była) właśnie na tych wstawkach filmowych.Porownywales gre na jednym i 2gim sprzecie czy mamy wierzyc w twoje prorocze wizje? Gdyby tworcy potrzebowali 2 gb wiecej to by je wykorzystali :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Masz iksboksa, prawda? Tak bardzo żywiołowo reagujesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) Masz iksboksa, prawda? Tak bardzo żywiołowo reagujesz...Zywiolowo reaguje na ludzi ktorzy nie wiedza o czym mowia, ale ostro klapia dziobem zeby klapac ;) A to ze mam tez x'a pozwala mi zobaczyc na wlasne oczy jak sprawa wyglada na obu platformach - dzieki temu nie wypisuje takich bzdur... Edytowane 21 Września 2007 przez 4ever_anarchy_soldier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Czyli standardowo musieli coś wyciąć 50% danych to sporo nawet jak zaoszczędzili na rozdziałce filmów to i tak już boli przeca miało być HD. Nie mniej jednak to jest takie na siłę okrajanie gry bo pewnie na PS3 będzie jak na PC 12.5 GB. Osobiście wolę oglądać filmy w HD niż w biednej SD zwłaszcza, że większość posiadaczy X360 ma dość duże ekrany LCD i takie rzeczy łatwo zauważyć poza tym gra w dużej mierze opiera fabułę (jaka by ona nie była) właśnie na tych wstawkach filmowych.Można prosić o potwierdzenie twoich rewelacji czy tylko tak palnąłeś bezsensu by być zauważonym :lol: Masz iksboksa, prawda? Tak bardzo żywiołowo reagujesz...Może ma, może nie, ale nic nie zmienia faktu, że mastertab nie wie co pisze :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Nie powiem, gra BARDZO miodna i dająca duzo radochy ;) Aczkolwiek: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Zywiolowo reaguje na ludzi ktorzy nie wiedza o czym mowia, ale ostro klapia dziobem zeby klapac ;) A to ze mam tez x'a pozwala mi zobaczyc na wlasne oczy jak sprawa wyglada na obu platformach - dzieki temu nie wypisuje takich bzdur...Nie mam X360 na tej chacie mam na drugiej niestety nie mam w chwili obecnej porównania, ale 50% danych tak o nie znika i na czymś trzeba ciąć nikt mi nie wmówi, że gra wygląda na obu platformach tak samo łącznie z przerywnikami filmowymi słucham was znawcy wszystkiego jak to zrobili, że gra wygląda tak samo i zajmuje 6 GB mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) mastertab, nie brnij w to dalej, bo ta gadka nie ma sensu ;) Nie wiem, jak to zostało zrobione, ale filmiki na x360 nie wyglądają jakoś _dużo_ inaczej, niż na 22" monitora. Pewnie minimalnie większa kompresja, inny kodek etc. co nie zmienia faktu, iż w 1080i na hdtv przerywniki filmowe wyglądają bardzo dobrze. PS. Jaki masz nick na xbl? Edytowane 21 Września 2007 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) mastertab, nie brnij w to dalej, bo ta gadka nie ma sensu ;) Nie wiem, jak to zostało zrobione, ale filmiki na x360 nie wyglądają jakoś _dużo_ inaczej, niż na 22" monitora. Pewnie minimalnie większa kompresja, inny kodek etc. co nie zmienia faktu, iż w 1080i na hdtv przerywniki filmowe wyglądają bardzo dobrze. PS. Jaki masz nick na xbl? Nie chce brnąć w to dalej bo wiem, że nie ma sensu, nie mniej jednak każdy musi przyznać, że zmniejszenie objętości o 50% musi się wiązać z pogorszeniem czegokolwiek, ale ok dajmy spokój. Nie mam nicka na xbl, kuzyn się w to bawi jak po prostu jak chcę coś zobaczyć/pograć na x360 to się przenoszę na parę dni do niego, a że to bliska rodzina to taki mój drugi dom. Po prostu nie potrzebuje zagracać sobie pokoju zbędnymi rzeczami wolę przenieść się jak co na dzień, dwa. EDIT: Zajrzałem do katalogu z grą, całość zajmuje 12.6 GB z czego sam katalog z filmami 3.18 GB, więc "czystej" gry jest ponad 9 GB. Edytowane 21 Września 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Użytkownicy nvidii nie mają najmniejszych problemów :lol2: Na forum Midway ludzie mają problemy z działaniem gry jak na ATi tak i na NV, w większości przypadków problem rozwiązuje zainstalowanie nowych sterów Raczej tak jak Mastertab napisał... to jakaś plota że na nvidia nie ma problemów... na forum Midway pierwsze osoby które piszą o tym problemie to użytkownicy kart Nvidia i jest ich większość... Z tego co widać to problem występuje na różnych konfiguracjach i z różnymi wersjami sterowników... Ludzie "proszą" Midway o patch do demka ;) 1. Rozumiem , ze to zarcik :wink: Jesli nie to zgadzam sie...w 50%. 2-3. A wiec u mnie chodzi ale nie do konca. Na 7900GS nie mam zadnych problemow , na 8600GT widze ladujaca sie plansze z pociskami , pozniej czarny ekran. Pisalem juz na Labie , imho to nie jest wina sterownikow bo do 8600GT sprzwdzalem kilka roznych , zarowno starych jak i nowych. Wedlug mnie to jest wina jakiegos kodeka. Na 7900 mam FFDShowa , na 8600GT mam CCCP i to co wyzej. Skoro stery zmienialem a mam to co wyzej , to co innego pozostaje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość WeqWeq Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 EDIT: Zajrzałem do katalogu z grą, całość zajmuje 12.6 GB z czego sam katalog z filmami 3.18 GB, więc "czystej" gry jest ponad 9 GB. 3gb na filmy, niektore gry maja 3 gb :blink: ktos tu zaszalał, poza tym 9gb to i tak sporo jak na grę która podobno pęka w 8h :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 ktos tu zaszalał, poza tym 9gb to i tak sporo jak na grę która podobno pęka w 8h :DMedal of Honor: Airborne zajmuje 7.25 GB, a pęka w 3.5-4 godziny, więc nie jest tak źle zwłaszcza, że gra się fajnie, a te 8 godzin to dzisiaj standard, więc nie ma co płakać, a że dużo zajmuje to chyba takie ilości danych to też powoli już zaczyna być standardem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 a powiedzcie mi czy w full bohater w swoich pistolecikach zmienia magazynki czy nadal jest to mini dwureczny karabin maszynowy ? Strasznie mi to w demku klimat psulo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 a powiedzcie mi czy w full bohater w swoich pistolecikach zmienia magazynki czy nadal jest to mini dwureczny karabin maszynowy ? Strasznie mi to w demku klimat psulo....Niestety ten aspekt pozostał dalej brak zmiany magazynków jakoś szczególnie to nie przeszkadza zwłaszcza w momentach, w których ilość przeciwników jest tak duża jak kibiców na Camp Nou nie mniej jednak ten jedyny aspekt realizmu mogliby dodać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Wiem ale jakis klimat realizmu to pozwala zachowac. No i od tego sa karabiny zeby strzelaly ogniem ciaglym a nie dwa pistolety ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość v1per86 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 a da sie detale ustawiac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Wiem ale jakis klimat realizmu to pozwala zachowac.rofl. John Woo i realizm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 rofl. John Woo i realizm.No i dlatego pewnie nie ma zmiany magazynka przecież w filmach Johna Woo kręconych jeszcze w brytyjskim Hong-Kongu to nawet rewolwer miał ze 20 naboi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Niestety ten aspekt pozostał dalej brak zmiany magazynków jakoś szczególnie to nie przeszkadza zwłaszcza w momentach, w których ilość przeciwników jest tak duża jak kibiców na Camp Nou nie mniej jednak ten jedyny aspekt realizmu mogliby dodać. Imo gdyby postawili na realizm, gra bylaby zbyt malo dynamiczna. A tak jest konkretna sieka - bardzo mi to odpowiada :) A najbardziej ciesze sie z tego, ze nawet na budżetowym konfigu mozna sie napawać świetną grafiką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alient Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Bardzo fajna widowiskowa gierka - można się wyżyć wkoncu troche ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Da się jakoś ustawić rozdziałkę wyższą niż 1280x800? Próbowałem zmienić w pliku INI, ale po zabiegu gierka się już nie uruchamia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Nic dodać nic ująć ^^ Dwa screeny ode mnie: http://img217.imageshack.us/img217/2200/re...old20070nj2.jpg http://img20.imageshack.us/img20/3265/reta...old20070qe1.jpg Jest na czym oko zawiesic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alient Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 u mnie max 1400x900 tak jaki mam default w windzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Kamil* Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Firekage... co pozostaje... zła optymalizacja sterowników lub zła optymalizacja gry pod różne konfiguracje sprzętowe a może jedno i drugie?! ;/ ... udało mi się uruchomić gierke w oknie 800x600 po 5 sekundach grania... zawiecha ;(, kolejne próby kończą sie tym samym... Midway chyba "olało" sprawe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 (edytowane) Firekage... co pozostaje... zła optymalizacja sterowników lub zła optymalizacja gry pod różne konfiguracje sprzętowe a może jedno i drugie?! ;/ ... udało mi się uruchomić gierke w oknie 800x600 po 5 sekundach grania... zawiecha ;(, kolejne próby kończą sie tym samym... Midway chyba "olało" sprawe... Olalo? Malo powiedziane. Polecam komentarze na ich forum. Jeden typ w bardzo obszrenym poscie opisal frustracje zwiazane z tym demem. Czekal 3h w kolejce , zasysal 5 godzin. Instalowal 15 minut , bodajze 30 walczyl z tym. Przeczytal forum i zaczal zasysac inna wersje demka. znowu 3h w kolejce , 5h sciagania , 15 minut instalki i ten sam black screen , ktory ma kazdy. Najlepsza byla odpowiedz developera : raz , nazwal go losowym idiota , dwa : na jego kompe to nie lazi bo niby nie spelnia wymogow. LOL I ROTFL : FX57 bodajze i 6800 z SM 3.0. Nie dosc , ze nie zrozumial developerek a dokladniej jego pracownik na czym polega problem , to jeszcze chyba samego kompa nie zna. Kolo pisal o tym , ze gra sie nieuruchamia , a nie ze mu sie tnie. A to roznica. Dalem sobie spokoj. Przeloze jeszcze pozniej 7900 do siebie , sprawdze tez 8600 + FFDShow bo to moze wina kodekow , skoro tam sa filmy i tyle. Porazka. Jesli GoW bedzie tak lazil to chyba rozwale swojego 8600 :lol2: :lol2: :lol2: Edytowane 22 Września 2007 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 (edytowane) Mnie gra pięknie chodzi na 8600, więc problem jest u Ciebie, a nie po stronie gry / engine'u. Chyba, ze problemy są tylko z demem. Edytowane 22 Września 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 No i co z ta rozdzielczoscia da sie cos zrobic czy nie? Bo u mnie 1280x1024 to max a ustawien grafiki to tez nie nawalili za wiele, zajezdza konsola nieco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Być może sposób z dema zadziala również na pełnej wersji? Zmiana rozdziałki: X:\XXXX\XXXX\Stranglehold Demo\Binaries\MCELauncher.exe" Retail-Stranglehold.exe -language=eng -ResX=1600 -ResY=1200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Ludzie gdzie Wy macie problemy ze zmianą rozdziałki.... U mnie mozna ustawic nawet 1680X1050 na takiej gram i wszystko chodzi absolutnie bezproblemowo. Jak ktoś lubił Maxa to polubi też ta grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Bartek jesteś w błędzie :] ja uwielbiam Maxa, a za Strangleholdem nie przepadam więc twoja teoria jest do niczego. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...