Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

7300GT Galaxy 128MB DDR3 1.4ns

685/903

3DMark03 15291 3DMarks

3DMark05 6047 3DMarks

AquaMark3 102,600

Ciekawe jak by pracowaly 2 takie karty w SLI, bez mostka i przy jednaj karcie w trybie PCI-E x4 ?

Dla osób szukajecych zworki podnoszacej napiecie na GPU to jest ona ale troszke inna i wlutowana na stale, wystarczy ja przelutowac, cyna jest bardzo miekka, oparacja przyniosla ok 40-45MHz na rdzeniu i podobno podnosi napiecie z 1.3 na 1.35v.

Dołączona grafika

Edytowane przez PITer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

mam karte galaxy 7300 gt 256 mb ddr2 1.2ns z coolerkiem zalmana. gpu stabilnie doszedl tylko do 560, pamiec 820 (1640). 3dmark03 11670. czy to nie za malo? aha, czy sa jakies edycje tych kart? bo ja np nie mam radiatorkow na kosciach pamieci, a widywalem i takie, z chlodzonymi pamieciami. w jakim programie krecicie? bo ja w standardowo w ustawieniach karty.. jakis pomysl na lepsze wykrecenie gpu czy po prostu trafilem kiepski model?

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sporo zależy od procesora i pamięci pamietaj, że spora część ludzi na forum ma wc i klocki puszczone na 27-2,9 ghz często markowe pamięci z ostrymi timingami itd IMO wynik w normie ( nie mowiąc o tweakach w 3d markach <_< )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmienione chłodzenie na Galaxy? link

Ma ktoś takie, jak się sprawuje?

EDIT: Albo zdjęcie wrzucili z DDR2 może, nie widziałem jak wygląda wersja z DDR2, ale pamięci jakieś inne...

Edytowane przez borsuczy_król

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDIT: Albo zdjęcie wrzucili z DDR2 może, nie widziałem jak wygląda wersja z DDR2, ale pamięci jakieś inne...

mialem taki cooler na 6600GE i jest cholernie glosne w odroznieniu od tego alu co jest obecnie montowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to wersja DDR2. BTW, te chłodzenie to tragedia ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dość żałośnie, nieprawdaż [;

oczywiscie, ale jak pisalem do jednego lamusa o pomoc to tylko wzroszyl ramionami i tyle.

moze zla napisalem, nie tyle co nie modowalem, co oc debug mod nie bardzo wyszedl.

Edytowane przez Niemiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis wlasnie dostalem mojego Galaxy 7300gt (256MB, 1.2ns, 500/1400 zalman)

Niestety wrocilem do domu o 1.50 po imprezie urodzinowej, wiec jedyne co bylem w stanie zrobic to wlozyc karte do slotu, zainstalowac stery i puscic 3dmarka.

Konfig nie jest high-end, to co w sigu.

2k1: 14671

2k3: 9434

2k5: 4374

Dla porownania moj stary 6600 od gigabytea 450/500 stock

na tym samym kompie

2k1: 11744

2k3: 5519

2k5: 2439

literowki poprawie i grafe podkrece jutro rano jak sie przespie i wytrzwzwieje

edit:

literowki poprawione, niestety podkrecanie mnie zawiodlo - 600/850 skutkuje black screenem zamiast 2. testu w 2k5, 1. test przechodzi bez zajakniecia i bez artow.

Edytowane przez teraw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi