Skocz do zawartości
Gość Majkel

Geforce 7300 Gs / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Witam wszytskich, dzisiaj zamówiłem na allegro Geforce 7300GT Galaxy 128mb 1.4ns Zalman Edition (kurde, długa nazwa ;) ):

http://www.allegro.pl/item121438989_galaxy...mhz_zalman.html

Chyba dobra kartę wybrałem, nie miałem więcje kasy więc 1.2ns odpadała. Karta jeszcze dziś została wysłana ale nie wydaje mi się aby doszła już jutro :( musze chyba poczekac do poniedziałku :( Ale lepiej poczekać i skończyć z tym GF2 :D

Słyszałem że na kartach 7300GT można odblować potoki. Czy to prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura! Gdzie to słyszałeś? :? pozdro

Pewnie przeczytał bzdurne komentarze w opisach kart 73Gt w komputroniku, że pod odblokowaniu potoków jest wydajniejsza od 7800GT :lol: :lol:

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

A ja się tylko pytałem no nie? ;) I tak się cieszę że kupiłem 7300GT :D Mozecie mi powiedzieć czy dobrze zrobiłem wybierając akurat ten model (weźcie tylk pod uwagę że nie miałem więcej kasy) ??

EDIT:

Na komputroniku rzeczywiście są takie komentarze, o ile dobrze pamiętam to 7300 GT gigabyte z pasywnym chłodzeniem dlatego cos wątpiłem w nie i zadałem pytanie.

Edytowane przez Łukasz Tkacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Jutro albo w poniedizałek będę miał. Ściagnę najnowsze stery WHQL oraz zer0pointy, porobię testy (podkręcę oczywiście :D ) i dam zanć jakie wyniczki.

Fakt, samrki to chłam ale wyniczek można mieć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, przetaktowalem na stałe, wpisałem w BIOS i w windowsie nie robiąc nic (nie obniża taktów w tryb 2d, czyli 350 i 500) Cały czas chodzi 600/800!! Tak samo Cool'n'Quiet, zapuściłem cpu-z i czekam, komp bezczynnie stoi i nic...

W biosie Cool włacozny, stery zainstalowane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Pytanie kieruje do posiadaczy kartu NVIDIA 7300GT GALAXY EDITION 128MB / 1,4 ns. Czy któryś / któraś z posiadaczy tej kart mógłby mi podać wymiary otworów mocujących wentylator tejże oto karty ?? :lol:

Pozdrawiam B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Pytanie kieruje do posiadaczy kartu NVIDIA 7300GT GALAXY EDITION 128MB / 1,4 ns. Czy któryś / któraś z posiadaczy tej kart mógłby mi podać wymiary otworów mocujących wentylator tejże oto karty ?? :lol:

Pozdrawiam B-)

te karty mają sporo różnych otworów ale te mocujące wentyl a teraz mój bloczek to takie same jak w gf 6600 i 6600gt-raczej nie bedzie problem znależć ten rozstaw...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te karty mają sporo różnych otworów ale te mocujące wentyl a teraz mój bloczek to takie same jak w gf 6600 i 6600gt-raczej nie bedzie problem znależć ten rozstaw...

Napewno ?? Jakoś nie chce mi się potem wyrzucać top bloku do kosza :blink: Czy można prosić zdjęcia z rozstawami otworów od tej karty ?? Byłbym bardzo wdzięczny B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Jutro chyba dostane w końcu karte :D . Możecie mi powiedzieć ktore sterowniki polecacie? Kiedy miałem 6600GT na AGP to w smarkach dobrze sprawowały się najnowsze oficjlane WHQL. W grach wymiatały jednak zer0pointy. Mam już i te i te na dysku, nie wiem jednak co będzie lepsze.

Aha i drugie pytanko. Karta ma takty standardowe 500/1400... oczywiscie nie zamierzam ich tak zostawiać. Do ilu można podnieść (taki wynik który u każdego powinien pójść)? Czy wymaga to jakiegoś dowoltowania poprzez modyfikację bosu czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się spodziewał około 11500pkt w 3dmarku 2k3 :)

W necie wyczytałem że dobrze modują się karty inno3d ale w polsce ich niema... Po vmodach vcore karta podkreciła się na 800/800! Koleś wycisnoł 14k w 3dmarku2k3 :) a tu link http://www.pcmoddingmy.com/forum/index.php?showtopic=2556 szkoda że galaxy tak niepotrafi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

No dobra ale zauważ że karty galaxy zawsze mają trochę/TROCHĘ* podrasowane *EDIT: taktowania* w porównaniu do pozostałych producentów no nie? I to właściwie za tą samą cenę :P

*

trochę - karty z serii 6xxx

TROCHĘ - karty 7300/7600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra ale zauważ że karty galaxy zawsze mają trochę/TROCHĘ* podrasowane timingi w porównaniu do pozostały producentów no nie? I to właściwie za tą samą cenę :P

*

trochę - karty z serii 6xxx

TROCHĘ - karty 7300/7600

Oczywiście masz na myśli, że karty Galaxy zawsze miały bardzo luźne timingi co owocowało wyższymi taktowaniami niż u konkurencji :lol2: pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Sorki nie chodziło mi o timingi tylko o taktowania - jakieś zamroczenie miałem chyba :D już poprawiam tamtego posta :D

EDIT:

Dzięki za info o błędzie - sam bym chyba tego nie zauważył ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.pcmoddingmy.com/forum/index.php?showtopic=2556

czytajac ten wątek o 7300gt od inno3d mozemy przeczytac ...

#Tip: Set PCI-E clock to 110MHz or 120MHz if you wish to run the 7300GT core clock above 800MHz.

probowal ktos na galaxy? dalo to cos ? .. karta przezyla ?;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Dostałem kartę - jak narazie bez jakiekolwiek jej OC i na standardowych sterach WHQL a FEAR i tak chodzi praktycznie na maksa :D Lepeij niż na wykręconym 66GT ! :D CO TO JEST??? Do tego taka malutka a wydajnośc zupełnie odwrotna :D

Świetna karta !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem kartę - jak narazie bez jakiekolwiek jej OC i na standardowych sterach WHQL a FEAR i tak chodzi praktycznie na maksa :D Lepeij niż na wykręconym 66GT ! :D CO TO JEST??? Do tego taka malutka a wydajnośc zupełnie odwrotna :D

Świetna karta !!!

a na jakich sterach uzywacie karte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Ja pisałem - WHQL 91.31 o ile dobrze pamietam. Niedługo zmieniam na zer0pointy z Guru 3D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Na 6600 GT w grach dawały prawdziwego KOPA. Na tej tez powinny ;)

OC nie było za abrdzo różnicy.

PS: Nie wiem czy opłaca się kręcić tego 7300GT skoro wszytsko chodzi tak cacy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 6600 GT w grach dawały prawdziwego KOPA. Na tej tez powinny ;)

OC nie było za abrdzo różnicy.

PS: Nie wiem czy opłaca się kręcić tego 7300GT skoro wszytsko chodzi tak cacy :)

chodzi Ci o te: http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1434

sadze ze OC da wieksza wydajnosc niz zmodyfikowane sterowniki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Nie wiecie jak obejsc "zabezpieczenie" w riva tunerze i sterownikach żeby mozna było bardziej podkręcić karte ??

Chodzi mi o ten komunikat ktory pojawia sie po przetestowaniu ustawień jeżeli przekrocze 620 albo 810 na GPU bądź ramie :mur:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi