Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Witam wszytskich, dzisiaj zamówiłem na allegro Geforce 7300GT Galaxy 128mb 1.4ns Zalman Edition (kurde, długa nazwa ;) ): http://www.allegro.pl/item121438989_galaxy...mhz_zalman.html Chyba dobra kartę wybrałem, nie miałem więcje kasy więc 1.2ns odpadała. Karta jeszcze dziś została wysłana ale nie wydaje mi się aby doszła już jutro :( musze chyba poczekac do poniedziałku :( Ale lepiej poczekać i skończyć z tym GF2 :D Słyszałem że na kartach 7300GT można odblować potoki. Czy to prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 ... Słyszałem że na kartach 7300GT można odblować potoki. Czy to prawda? Bzdura! Gdzie to słyszałeś? :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) Bzdura! Gdzie to słyszałeś? :? pozdro Pewnie przeczytał bzdurne komentarze w opisach kart 73Gt w komputroniku, że pod odblokowaniu potoków jest wydajniejsza od 7800GT :lol: :lol: Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) A ja się tylko pytałem no nie? ;) I tak się cieszę że kupiłem 7300GT :D Mozecie mi powiedzieć czy dobrze zrobiłem wybierając akurat ten model (weźcie tylk pod uwagę że nie miałem więcej kasy) ?? EDIT: Na komputroniku rzeczywiście są takie komentarze, o ile dobrze pamiętam to 7300 GT gigabyte z pasywnym chłodzeniem dlatego cos wątpiłem w nie i zadałem pytanie. Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Myślę, że dobrze zrobiłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Jutro albo w poniedizałek będę miał. Ściagnę najnowsze stery WHQL oraz zer0pointy, porobię testy (podkręcę oczywiście :D ) i dam zanć jakie wyniczki. Fakt, samrki to chłam ale wyniczek można mieć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Mam pytanie, przetaktowalem na stałe, wpisałem w BIOS i w windowsie nie robiąc nic (nie obniża taktów w tryb 2d, czyli 350 i 500) Cały czas chodzi 600/800!! Tak samo Cool'n'Quiet, zapuściłem cpu-z i czekam, komp bezczynnie stoi i nic... W biosie Cool włacozny, stery zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiMaQ Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Witam. Pytanie kieruje do posiadaczy kartu NVIDIA 7300GT GALAXY EDITION 128MB / 1,4 ns. Czy któryś / któraś z posiadaczy tej kart mógłby mi podać wymiary otworów mocujących wentylator tejże oto karty ?? :lol: Pozdrawiam B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Gdyby nie poczta już bym Ci je podał :mur: Agrrrrr....... I czekaj tak w napięciu do poniedziałku........ :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Witam. Pytanie kieruje do posiadaczy kartu NVIDIA 7300GT GALAXY EDITION 128MB / 1,4 ns. Czy któryś / któraś z posiadaczy tej kart mógłby mi podać wymiary otworów mocujących wentylator tejże oto karty ?? :lol: Pozdrawiam B-) te karty mają sporo różnych otworów ale te mocujące wentyl a teraz mój bloczek to takie same jak w gf 6600 i 6600gt-raczej nie bedzie problem znależć ten rozstaw... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiMaQ Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 te karty mają sporo różnych otworów ale te mocujące wentyl a teraz mój bloczek to takie same jak w gf 6600 i 6600gt-raczej nie bedzie problem znależć ten rozstaw... Napewno ?? Jakoś nie chce mi się potem wyrzucać top bloku do kosza :blink: Czy można prosić zdjęcia z rozstawami otworów od tej karty ?? Byłbym bardzo wdzięczny B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Oprócz vcore moda (z tą zworką) są jeszcze jakieś inne? Znalazł ktoś na necie jakieś inne mody? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Jutro chyba dostane w końcu karte :D . Możecie mi powiedzieć ktore sterowniki polecacie? Kiedy miałem 6600GT na AGP to w smarkach dobrze sprawowały się najnowsze oficjlane WHQL. W grach wymiatały jednak zer0pointy. Mam już i te i te na dysku, nie wiem jednak co będzie lepsze. Aha i drugie pytanko. Karta ma takty standardowe 500/1400... oczywiscie nie zamierzam ich tak zostawiać. Do ilu można podnieść (taki wynik który u każdego powinien pójść)? Czy wymaga to jakiegoś dowoltowania poprzez modyfikację bosu czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ja bym się spodziewał około 11500pkt w 3dmarku 2k3 :) W necie wyczytałem że dobrze modują się karty inno3d ale w polsce ich niema... Po vmodach vcore karta podkreciła się na 800/800! Koleś wycisnoł 14k w 3dmarku2k3 :) a tu link http://www.pcmoddingmy.com/forum/index.php?showtopic=2556 szkoda że galaxy tak niepotrafi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) No dobra ale zauważ że karty galaxy zawsze mają trochę/TROCHĘ* podrasowane *EDIT: taktowania* w porównaniu do pozostałych producentów no nie? I to właściwie za tą samą cenę :P * trochę - karty z serii 6xxx TROCHĘ - karty 7300/7600 Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 No dobra ale zauważ że karty galaxy zawsze mają trochę/TROCHĘ* podrasowane timingi w porównaniu do pozostały producentów no nie? I to właściwie za tą samą cenę :P * trochę - karty z serii 6xxx TROCHĘ - karty 7300/7600 Oczywiście masz na myśli, że karty Galaxy zawsze miały bardzo luźne timingi co owocowało wyższymi taktowaniami niż u konkurencji :lol2: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) Sorki nie chodziło mi o timingi tylko o taktowania - jakieś zamroczenie miałem chyba :D już poprawiam tamtego posta :D EDIT: Dzięki za info o błędzie - sam bym chyba tego nie zauważył ;) Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 http://www.pcmoddingmy.com/forum/index.php?showtopic=2556 czytajac ten wątek o 7300gt od inno3d mozemy przeczytac ... #Tip: Set PCI-E clock to 110MHz or 120MHz if you wish to run the 7300GT core clock above 800MHz. probowal ktos na galaxy? dalo to cos ? .. karta przezyla ?;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dFour Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 GAINWARD BLISS 7300GT PCX 256 DT S http://mmv.pl/produkty_new/szczegoly.php?i...id_produktu=329 dobre to? czytalem recke tutaj: http://www.hardwarezone.com/articles/view....d=3&id=1962 i w wykresach słupkowych całkiem nieźle wypada dostępna ta karta w Polsce jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 @dFour Dałeś linki do 2 róznych kart graficznych w tescie jest na ddr3 w linku do sklepu wersja z ddr2.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dFour Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 cholera nieuwaga, przepraszam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Dostałem kartę - jak narazie bez jakiekolwiek jej OC i na standardowych sterach WHQL a FEAR i tak chodzi praktycznie na maksa :D Lepeij niż na wykręconym 66GT ! :D CO TO JEST??? Do tego taka malutka a wydajnośc zupełnie odwrotna :D Świetna karta !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Dostałem kartę - jak narazie bez jakiekolwiek jej OC i na standardowych sterach WHQL a FEAR i tak chodzi praktycznie na maksa :D Lepeij niż na wykręconym 66GT ! :D CO TO JEST??? Do tego taka malutka a wydajnośc zupełnie odwrotna :D Świetna karta !!! a na jakich sterach uzywacie karte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 (edytowane) Ja pisałem - WHQL 91.31 o ile dobrze pamietam. Niedługo zmieniam na zer0pointy z Guru 3D. Edytowane 21 Sierpnia 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ja pisałem - WHQL 91.31 o ile dobrze pamietam. Niedługo zmieniam na zer0pointy z Guru 3D. a co to dokladnie?? daje wieksze mozliwosci OC..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Na 6600 GT w grach dawały prawdziwego KOPA. Na tej tez powinny ;) OC nie było za abrdzo różnicy. PS: Nie wiem czy opłaca się kręcić tego 7300GT skoro wszytsko chodzi tak cacy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Na 6600 GT w grach dawały prawdziwego KOPA. Na tej tez powinny ;) OC nie było za abrdzo różnicy. PS: Nie wiem czy opłaca się kręcić tego 7300GT skoro wszytsko chodzi tak cacy :) chodzi Ci o te: http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1434 sadze ze OC da wieksza wydajnosc niz zmodyfikowane sterowniki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 A jeszcze lepsze rezultaty to: OC + zer0pointy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluch Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Witam wszystkich :) Nie wiecie jak obejsc "zabezpieczenie" w riva tunerze i sterownikach żeby mozna było bardziej podkręcić karte ?? Chodzi mi o ten komunikat ktory pojawia sie po przetestowaniu ustawień jeżeli przekrocze 620 albo 810 na GPU bądź ramie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zwykle możesz użyć szukajki, a ona znajduję odpowiedzi na takie pytania :D No dobra skoro dzisiaj mam przypływ dobrego humoru to łap I witamy na pokładzie :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...