Niemiec Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 czytalem w temacie ze kilka osob podkreca swoja karte ati try tools, zainstalowalem je ale niestety nie moge ich odpalic bo pokazuje mi sie komunikat ze nie znaleziono karty ati. urzywalem go do podkrecania slynnego radeona 9550 od gigabyte, teraz mam gfa73gt od galaxy zalman edition i chcialbym go terz podkrecic przez att. co musze zmienic w ustawieniach programuzeby moc to zrobic?? zeby krecic att tzeba znac polski w stopniu dostatecznym. devilek => walcz i zmobilizuj mnie do walki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 zeby krecic att tzeba znac polski w stopniu dostatecznym. devilek => walcz i zmobilizuj mnie do walki :P Zmobilizuj :D Masz co pobijac ;) 3D Mark 2001SE - 53881 punktów 3D Mark 2003 - 25915 punktów 3D Mark 2005 - 10921 punktów 3D Mark 2006 - 5656 punktów A biosu jak nie zmienilem, tak nie zmienilem. Progs od Tomka nie dziala z tymi kartami, a jak sie zmieni w innym to i tak to nic nie daje. Chyba jakas blokada na poziomie karty. Ale aby nawet wymuszony flash nie dzialal :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolski Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Radiatorki mam przyklejone ale chyba niezbyt mocno bo dają się poruszać i stad wnioskuję ze nie będzie problem ich odklejenie. Mam jeszcze jedno pytanko; czy macie w waszych galaxy wetknietą zworkę (bodajże jest to JP11) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 no ciekawe czemu takl biosa poblokowali :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Mam jeszcze jedno pytanko; czy macie w waszych galaxy wetknietą zworkę (bodajże jest to JP11) ? No właśnie, wie ktoś w końcu do czego ta zworka jest??? Może to ona odpowiada za ten bios... :D :D :D sam w to nie wierzę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Powiedzcie mi, cos ie lepiej oplaca brac, 73gt zalman, czy to -> click Ta karta ma tylko ddr2, wiec nie wiem, czy jakby podgonic 73gt to nie dogoni sie tego gs'a. Wiem, ze jedna jest agp a druga pci-x i wlasnie od tego zalezy, czy zmienie mobo, czy nie. ;] Edytowane 10 Września 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Powiedzcie mi, cos ie lepiej oplaca brac, 73gt zalman, czy to -> click Ta karta ma tylko ddr2, wiec nie wiem, czy jakby podgonic 73gt to nie dogoni sie tego gs'a. Wiem, ze jedna jest agp a druga pci-x i wlasnie od tego zalezy, czy zmienie mobo, czy nie. ;] bierz 7300GT na pcie... nei ma wogole czego porownywac. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Hmmm, powiem tylko tyle : czlowiek uczy sie cale zycie :lol: Bios nie jest zablokowany :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Witam Mam pytanko, ostatnio wyszły 7300GT z takim niebieskim wentylem, poprzednie miały zwykły, czy te nowe różnią sie OC lub czymś innym od tych ,,starszych,,?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Hmmm, powiem tylko tyle : czlowiek uczy sie cale zycie :lol: Bios nie jest zablokowany :wink: No to jak? Można na 7300 GT Galaxy Zalman edytować bios (ja np. chcę napięcie ;)) czy nie można? Bo ja już sam nie wiem o co tutaj chodzi. EDIT: Próbował ktoś już czegoś takiego: ??? O ile dobrze rozumiem to można to zrobić ołówkiem nawet. Edytowane 10 Września 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Ja mam tego wlasnie moda na obydwu kartach. 655/810 bez marudzenia teraz lataja. Ale wyniki z [gluteus maximus] bo system przerobilem na maszyne do grania a nie krecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Robiłeś to ołówkiem czy czymś innym??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Biosa mozna modyfikowac i wgrywac.... wlasnie jestem po wgraniu.... stale 600 na core i memki rowniez na stale do gory poszly... oczywiscie w trybie 3d ..........2d na stock. czy oplaca sie jeszcze w moim przypadku robic moda na vcore... jesli memki i tak max to 1200mhz i pewnie to ich kres... 2ns :-/ (no chyba ze vmem) juz w tym momencie core jest 450@600 i z dodatkowymi voltami pewnie pojdzie w okolice 650... tylko czy to przyrost bedzie odczuwalny.... ?? Edytowane 10 Września 2006 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Robiłeś to ołówkiem czy czymś innym???Pisze wyraznie - "U can pencil ..." Pencil = olowek. Malujesz i dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Pisze wyraznie - "U can pencil ..." Pencil = olowek. Malujesz i dziala. No i o to mi chodziło ;) - wole być pewny niż potem czegoś żałować... Zobaczę, może spróbuję zrobić... zwykły HB wystarcza w zupełności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Ja mam 8B i wszystko nim maluje, zawsze dziala. HB hmmm chyba kiedys mi nie dzialal na 6600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 wystarczy zamalowac zeby V poszlo w gore czy po zamalowaniu mozna kombinowac z biosem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 wystarczy zamalowac zeby V poszlo w gore czy po zamalowaniu mozna kombinowac z biosem? :blink: A co ma zamalowanie do modowania biosu ? Malujesz i Vgpu rosnie, bios mozna edytowac obojetnie czy jest vgpu czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 :blink: A co ma zamalowanie do modowania biosu ? Malujesz i Vgpu rosnie, bios mozna edytowac obojetnie czy jest vgpu czy nie. ok, dzieki. ucze sie dopiero i pewne rzeczy nie sa dla mnie tal oczywiste :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mj18 Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 co trzeba razem połączyć to na żółtym polu(r451) czy połączyć razem ze zworką jp3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 przyłączam się do pytania... [: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Ludzi czy Wy nie umiecie czytac ? Pisze jak byk na tym zdjeciu pencil this, czyli R451 nalezy pomalowac olowkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 no dobra ale powiedz czy to sa dwa alternatywne sposoby prowadzące do tego samego efektu czyli 0.1v w gore? czy co ? zdjęcie jest z kontekstu wyrwane z jakiegoś fora stad nasze pytania;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 no dobra ale powiedz czy to sa dwa alternatywne sposoby prowadzące do tego samego efektu czyli 0.1v w gore? czy co ? zdjęcie jest z kontekstu wyrwane z jakiegoś fora stad nasze pytania;]Zdjecie jest z XS'a. Jak nie chce Ci sie lutowac to malujesz R451 i dziala tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Dobra spróbowałem oto efekt: Grałem prawie 20 minut w FEAR na 650/800 (1600) i nie było żadnych artów itp. Biorąc pod uwagę to że przed zabiegiem miałem freeza na 630/800 po 2-3 minutach od włączenia gry mogę stwierdzić że mod chyba się udał ;) Sprawdę jeszcze co pokaże smark 03, jeżeli będzie ok to jeszcze trochę podciągnę rdzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 hm no mi rdzeń idzie tylko do 600 przy 610 juz miałem freez , także dzisiaj albo jutro pewnie spróbuje malować - zobaczymy jakie efekty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Kurde to jest istny moment - a do tego układzik jest doskonale widoczny. Mod warty roboty - fear chodzi jakoś... szybciej :D Dobra zrobiłem smarka tyle że na innych ustawieniach :D , przeszedł bez żadnych problemów (wyłaczony ragtroll oraz cpu testy): Wynik może i nie jest aż tak wysoki ale komp był trochę obciążony innymi aplikacjami podczas testu. Będę zwiększał dalej ale sprawdzając stabilność w FEAR, dopiero ostateczne testy w smarkach. PS: KURDE!!! Dlaczego nikt przedtem nie powiedział mi że wcale nie trzeba niczego lutować !!! :D , aha, już wiem, nie pytałem.... Edytowane 10 Września 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_cin Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 szczerze to ja tez nie wiedziałem o pencil modzie :P ale jak sie tak patrze na niego .. to w sumie to dość oczywiste... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Dobra znalazłem granicę - na 710 mam freeza w FEAR, na 700 już nie :D Mógłbym spróbować na 705 ale te 5 mhz to już można olać. I tak ładny wzrost - o ponad 80 mhz, o po prostu sobie poszukałem, znalazłem i zrobiłem - mam szybszą kartę, fajnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...